The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 02-21-2020, 08:35 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,510
POST ID # = 1035681
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by ShogunBallistic View Post
Here's what Easy Anti Cheat had to say about it...
This doesn't make sense because the anti-cheat notice would be global since everyone has the same iCUE services and drivers. Since its not triggering for everyone, there is something else causing the error.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #17  
Old 02-22-2020, 05:41 PM
jxdirty jxdirty is offline
Registered User
jxdirty's PC Specs
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 1
POST ID # = 1035753
jxdirty Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
This doesn't make sense because the anti-cheat notice would be global since everyone has the same iCUE services and drivers. Since its not triggering for everyone, there is something else causing the error.
Hey James,

I started having this issue today after updating to the latest version. The only difference I have been able to find is that the Aura Sync plugin installed and was using the LightingService.exe which has caused numerous issues with Easy Anti Cheat in the past. Could be related nice I assume iCue is just using an API call to Aura Sync
Reply With Quote
  #18  
Old 02-28-2020, 05:39 PM
Blaketelego Blaketelego is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 3
POST ID # = 1036334
Blaketelego Reputation: 10
Default

I believe it’s actually cause they added asus motherboards the lighting service for them has all ways been a issue with easy anti cheat i always have to disable the lighting service for my graphics card and mobo before i start a game with easy anti cheat
Reply With Quote
  #19  
Old 02-28-2020, 06:16 PM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11,257
POST ID # = 1036338
c-attack c-attack Reputation: 116
Default

The counterpoint would be those of us with Asus motherboards who have all plugins enabled and do not have an issue with this. Do make sure your are not using the one of the Windows Fast Ring builds. MS has disclosed a cheat flag issue with a recent roll out.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-28-2020, 06:23 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,510
POST ID # = 1036339
Corsair James Reputation: 75
Default

Everyone, can you show me screenshots of the error message you're getting? I have established direct contact with Easy Anti-Cheat and they need more information (thanks sausje for submitting one).
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue

Last edited by Corsair James; 02-28-2020 at 06:25 PM.
Reply With Quote
  #21  
Old 02-28-2020, 10:41 PM
Blaketelego Blaketelego is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 3
POST ID # = 1036360
Blaketelego Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
The counterpoint would be those of us with Asus motherboards who have all plugins enabled and do not have an issue with this. Do make sure your are not using the one of the Windows Fast Ring builds. MS has disclosed a cheat flag issue with a recent roll out.
I built my pc i am not sure what you mean by windows fast ring builds I’m using the asus crossherovii and a r2700x
Reply With Quote
  #22  
Old 02-28-2020, 10:47 PM
Blaketelego Blaketelego is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 3
POST ID # = 1036361
Blaketelego Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Everyone, can you show me screenshots of the error message you're getting? I have established direct contact with Easy Anti-Cheat and they need more information (thanks sausje for submitting one).
I am having issues uploading a photo but specifically word for word states the following

Game security violation detected (#0000000D) (iCUE.exe)
Reply With Quote
  #23  
Old 02-29-2020, 09:18 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11,257
POST ID # = 1036386
c-attack c-attack Reputation: 116
Default

@Blaketekego - Windows "Fast Ring" is Microsoft's advance BETA OS build for Windows 10. Normal people are not using it. People who who use their computers daily should not be using it, but well people do strange things. It's something you have to sign up for and download, so not an accidental setting. It is very unlikely you are using it.
Reply With Quote
  #24  
Old 02-29-2020, 06:49 PM
ShogunBallistic ShogunBallistic is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
POST ID # = 1036412
ShogunBallistic Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Blaketelego View Post
I am having issues uploading a photo but specifically word for word states the following

Game security violation detected (#0000000D) (iCUE.exe)
I get exactly the same thing
Reply With Quote
  #25  
Old 03-01-2020, 10:23 AM
KILLER_K KILLER_K is offline
Registered User
KILLER_K's PC Specs
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 219
POST ID # = 1036448
KILLER_K Reputation: 10
Default

If you remove the Asus.dll out does it stop the triggering for you as well? That solves it for me on my PC. Or restarting it a few times to get it all back going does it as well.
Reply With Quote
  #26  
Old 03-03-2020, 05:44 PM
ShogunBallistic ShogunBallistic is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
POST ID # = 1036700
ShogunBallistic Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ShogunBallistic View Post
I get exactly the same thing
I cleaned out a lot of asus-stuff, and now the new version works! Weird.

Although I'm happy that I haven't put any lights on my mobo (B450)..
Reply With Quote
  #27  
Old 03-07-2020, 02:23 PM
L33T5ON L33T5ON is offline
Registered User
L33T5ON's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Location: Michigan
Posts: 3
POST ID # = 1037087
L33T5ON Reputation: 10
Default

@Corsair James

I can also confirmed disabling plugins within iCUE (ie: the new ASUS Motherboard Plugin) does not fix the issue. One thing I can say is that I saw some posts related to Easy Anti-Cheat for Halo MCC throwing this same error and people were saying it was related to having RGB RAM (for example, I have Dominator Platinum RGB RAM). Not sure if that's helpful or not but below is a link to one of those posts I found and a screenshot of the error (from both launching The Division 2 & Halo MCC).

https://steamcommunity.com/app/97673...6567709303256/

Reply With Quote
  #28  
Old 04-26-2020, 02:39 AM
Amaranth187 Amaranth187 is offline
Registered User
Amaranth187's PC Specs
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1
POST ID # = 1043097
Amaranth187 Reputation: 10
Default

i literally just made my first build with all the headaches from a first build AND THEN....this...



i cant play any games that use the Easy Anti-Cheat.

my only option is to disable icue on the start up manager and reset my computer to play games. its a temporary solution for this weird problem.

Last edited by Amaranth187; 04-26-2020 at 02:42 AM.
Reply With Quote
  #29  
Old 04-30-2020, 01:44 AM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,510
POST ID # = 1043835
Corsair James Reputation: 75
Default

Hi everyone,

As an update, we were able to narrow the issue to ASUS AURA SDK containing unsigned drivers for certain HAL components. ASUS has finally released a fix on their end and currently testing this internally. Once this is released, it should address this issue for users utilizing the motherboard integration. You will not need to update anything specific to iCUE but you will most likely will need to update Aura/Armory Crate.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #30  
Old 05-29-2020, 10:48 PM
StewieTheThird StewieTheThird is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 1
POST ID # = 1048579
StewieTheThird Reputation: 10
Default

Currently getting a error when attempting to play Halo Master Chief Collection. First it didnt like Aruara "lightingservice.exe" then after disabling that it doesn't like iCue.
Reply With Quote
Reply

Tags
easy anti cheat, icue

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.