The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #31  
Old 08-04-2019, 09:07 PM
thexential thexential is offline
Registered User
thexential's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
POST ID # = 1013735
thexential Reputation: 10
Default

Most recent update 3.18.77 has absolutely ruined the sidetone. It's so inconsistent in how it behaves now and the fact that corsair has not fixed this simple, HUGELY ANNOYING bug, blows, my, mind. How much do they hate us to not fix this?

I need my sidetone, and I need it to work after unmuting. This is the only headset I've found that fits so comfortably with my glasses, I hate to ditch it because of a bug that CAN be fixed, but wont get fixed.
Reply With Quote
  #32  
Old 08-05-2019, 12:03 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,854
POST ID # = 1013740
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by thexential View Post
Most recent update 3.18.77 has absolutely ruined the sidetone. It's so inconsistent in how it behaves now and the fact that corsair has not fixed this simple, HUGELY ANNOYING bug, blows, my, mind. How much do they hate us to not fix this?

I need my sidetone, and I need it to work after unmuting. This is the only headset I've found that fits so comfortably with my glasses, I hate to ditch it because of a bug that CAN be fixed, but wont get fixed.
It's actually quite consistent. Lift the boom to mute ... lose sidetone. Happens every time. Consistently. You can press and hold the side button to disable sidetone (even though it's already disabled) and then press and hold the button again to re-enable it. It's easier than going into iCUE and doing it. It's a lame workaround but it's the best that I have for you.

And yeah, it's annoying AF. I don't know why it's not fixed yet. From what I understand, it's a firmware issue.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #33  
Old 08-05-2019, 01:54 PM
xIHighVoltageIx xIHighVoltageIx is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 43
POST ID # = 1013793
xIHighVoltageIx Reputation: 10
Default

Sometimes Software lost Sidetone or sometimes at Windows Boot ICUE dont detected any Corsair Hardware...so i need close ICUE and reopen and then ICUE detected all Hardwares again
Reply With Quote
  #34  
Old 10-15-2019, 12:29 PM
Hans555 Hans555 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
POST ID # = 1021346
Hans555 Reputation: 10
Default

Guys, its near the end of 2019 and this bug is still in the software. The headphones were too expensive for this.
Reply With Quote
  #35  
Old 10-16-2019, 01:50 AM
Mussels Mussels is offline
Registered User
Mussels's PC Specs
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 119
POST ID # = 1021405
Mussels Reputation: 10
Default

new update out, mentions sidetone bug
Reply With Quote
  #36  
Old 11-17-2019, 05:08 PM
MimosaVendetta MimosaVendetta is offline
Registered User
MimosaVendetta's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 1
POST ID # = 1024227
MimosaVendetta Reputation: 10
Default

This seems to be the longest thread about this issue. So I figured I'd post my own frustration here. And yes, I created my account today specifically to post about this headset issue. It bothered me THAT much.

The sidetone was a BIG selling point for this headset for me and having to open the iCue software to fix it is a BIG problem! It's very difficult for me to find headsets that work for me and the sidetone on this headset put it above 2 other cheaper headsets that I was considering.

Now I find out there's been an issue with this device for almost TWO YEARS! And the information on what causes it is nil that I can find. The only updates are all similar to "We're aware of the issue and we're working on it." (in another thread from 10/29)? This is my first Corsair headset purchase and it may very well be my last. The sidetone worked in iCue v 2.19 (or 2.16?) and we're now at 3.22.74 (updated today 11/17/19) and it's not fixed. How frustrating does a problem have to be for your users before there's more info? Before it gets pushed to "critical issue"? I feel like Dr. Evil "Toss me a friggin bone here, people!".
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.