The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2019, 03:43 PM
Pyrophoric Pyrophoric is offline
Registered User
Pyrophoric's PC Specs
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 38
POST ID # = 1024348
Pyrophoric Reputation: 10
Default Virtuoso degrading to static over wi-fi, Void headsets dying quick

Just bought the Virtuoso SE... after only a few minutes of use wireless audio degrades to what sounds like blown speakers or odd static.Switching the headset mode from wireless to wired then back to wireless temporarily resolves but it reappears within a few minutes.Tested all USB ports between three different computers, reinstalled drivers and software etc., same issue. Headset works flawlessly wired through USB.

I found similar reports when searching, it seems the only solution is to uninstall the headset drivers through device manager (allowing the device driver to delete) then allow Windows to install the driver it prefers. I'm testing this on my own computer now and so far have gone 15 minutes without an issue, will update.

Side note, I upgraded to Virtuoso because I've been having issues with all 5 of my Void headsets (LAN party setup at my house). One headset is just a few weeks old, another two were purchased within the last 6 months and the last two within the last 2-3 years. They are now running out of battery power within 5-20 minutes of use after being on a charger all day and showing full battery in iCue. Spoke with a few friends that also have Voids, they confirmed the same issue headset. Between me and them we have 13 Void headsets all with the same issues.

Anyone have any thoughts or better solution to either issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2019, 04:19 PM
solarity solarity is offline
CORSAIR Beta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 729
POST ID # = 1024351
solarity Reputation: 33
Default

I think the wireless Voids use a pretty standard off the shelf battery that can be sourced with the connector off eBay. I think Zotty or WhiskeyLima has modded them. Oddly enough my 6+ year old Corsair Vengeance H2100 still hold a charge.

I had some issues similar to you in OW, though uninstalling/reinstalling the driver seemed to work for me and I haven't had that issue since.

The only other issue I have had seems to be with my case's front USB3.0 Type-A. For some odd reason my mic doesn't work with that, though when I plug it into my MB directly or use a Type-C to Type-C in the front, then those work. I think it is from faulty USB 3.0 Type-A wiring on my H500M case.
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.