The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #31  
Old 06-28-2019, 03:08 AM
Fredlaca Fredlaca is offline
Registered User
Fredlaca's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
POST ID # = 1009530
Fredlaca Reputation: 10
Default

No he is not alone with this problem ...
Reply With Quote
  #32  
Old 06-28-2019, 04:00 AM
Mussels Mussels is offline
Registered User
Mussels's PC Specs
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 86
POST ID # = 1009534
Mussels Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Fredlaca View Post
No he is not alone with this problem ...
i changed internal USB port and my issues went away

there is some driver issues for some people, but when it works static and not rainbow its likely power related
Reply With Quote
  #33  
Old 06-28-2019, 06:39 AM
Mrbenss Mrbenss is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 2
POST ID # = 1009539
Mrbenss Reputation: 10
Default

Same thing since since the update, my fans the colors have less speed, than usual .. I do not know what to do is LL120
Reply With Quote
  #34  
Old 06-28-2019, 11:26 AM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1009562
Waukeen Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Mussels View Post
i changed internal USB port and my issues went away

there is some driver issues for some people, but when it works static and not rainbow its likely power related
First what works for you does not work for all. Nice to know you seem to be able to diagnose low power issues with next to no information. The bit I have experienced with this myself is that up until 3.14.101 I was unable to even use the static work around.

Second if a different port worked for those of us who have dealt with this for ages, then this issue wouldn't be a thing. Same with getting an internal (or external) hub to resolve this. That is about the worst possible fix. "Hey guys we know our devices are FUBARd on some boards, and while we know you spent $$$ on the hardware under the assumption it would work right, you will need to go out and buy XYZ brand hub to fix this." If that sounds ludicrous then you understand why that "fix" is totally and 100% unacceptable.

To note, I have solved my issues, somewhat. It only involved a complete platform switch from AMD to Intel (not a fan boy of either). And a new keyboard. And headset. And mouse, mousepad and headset stand along with the rest. Now I have to debate whether or not to update ICurse and what the risk could be if I do every time there is an update. So yeah, I would say I have some experience with this....issue.
Reply With Quote
  #35  
Old 07-02-2019, 11:15 AM
TateM TateM is offline
Registered User
TateM's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3
POST ID # = 1010021
TateM Reputation: 10
Default

Worst ****ing driver I've ever come across, will never buy Corsair again due to this ****.
Reply With Quote
  #36  
Old 07-02-2019, 01:24 PM
Rendell Rendell is offline
Registered User
Rendell's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 6
POST ID # = 1010036
Rendell Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Mussels View Post
you most likely have an issue with your USB header not providing enough power
I have it on a powered extender right now and only the K95 pluged into it. The USB port is 3.0 so power is not the problem.

It also does it on my other computer with a 1000w ps. Again is not power!
Reply With Quote
  #37  
Old 07-02-2019, 03:47 PM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1010049
Waukeen Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Rendell View Post
I have it on a powered extender right now and only the K95 pluged into it. The USB port is 3.0 so power is not the problem.

It also does it on my other computer with a 1000w ps. Again is not power!
I have a couple questions here, what other devices do you have from Corsair on your system atm?

And when the lighting goes down does it affect those devices as well in any way (if you have others that is)?

Have you tried forcing a firmware update to the keyboard even if it already says it has the most recent (apparently the FW can corrupt itself based off some things I have seen on here)?

And just want to confirm, you said the issue happens even with static colors?

When the lighting crashes do you have the LED bar at the top doing anything, or do you just set the keys to say, white, and the same thing happens? (If this question isn't clear let me know and I'll ask it a different way but it will help fill in a piece of the puzzle for me)

The reason I am asking is I have some suspicions on a couple things one of which involves that keyboard. And to confirm your stance on power not being the issue I have the K95 Platinum (second one now) into 2xUSB3 ports and no issues, but I have also had it on 2.0 without a problem either, so you are correct that power isn't the problem most likely.
Reply With Quote
  #38  
Old 07-03-2019, 07:26 PM
Rendell Rendell is offline
Registered User
Rendell's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 6
POST ID # = 1010235
Rendell Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Waukeen View Post
I have a couple questions here, what other devices do you have from Corsair on your system atm?

And when the lighting goes down does it affect those devices as well in any way (if you have others that is)?

Have you tried forcing a firmware update to the keyboard even if it already says it has the most recent (apparently the FW can corrupt itself based off some things I have seen on here)?

And just want to confirm, you said the issue happens even with static colors?

When the lighting crashes do you have the LED bar at the top doing anything, or do you just set the keys to say, white, and the same thing happens? (If this question isn't clear let me know and I'll ask it a different way but it will help fill in a piece of the puzzle for me)

The reason I am asking is I have some suspicions on a couple things one of which involves that keyboard. And to confirm your stance on power not being the issue I have the K95 Platinum (second one now) into 2xUSB3 ports and no issues, but I have also had it on 2.0 without a problem either, so you are correct that power isn't the problem most likely.
I have 1 trackball by Logitech and the K95

When it stops nothing is affected in any way. Just the K95.

I forced Firmware only 1 time. When I first got it.

Yes, it does it with solid colors but not with Instant Lighting.

When it stops working All the LED's stop. including the Corsair Light Bar.
Reply With Quote
  #39  
Old 07-04-2019, 12:44 AM
silencer12 silencer12 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 5
POST ID # = 1010258
silencer12 Reputation: 10
Default

I had problems after installing the software. I tried to uninstall it because of technical errors. It wouldn't let me even after using troubleshooting software to remove core files needed by iCue to run. I tried booting into safemode to remove the files, and that did not work.

I had to restore my computer or "reset" to an earlier time period before installing the icue software update.

Windows 10.
Reply With Quote
  #40  
Old 07-05-2019, 06:35 AM
Ogmeg Ogmeg is offline
Registered User
Ogmeg's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
POST ID # = 1010337
Ogmeg Reputation: 10
Default

Hi, i have a issue with the 3.17.94 update. Icue finds 6 fans and 2 pumps on my H110i gt cooler. I cant set custom fan curves. One of the two fans is running custom fan curve and one is running on full speed all the time. Im using LL fans on the cooler. What to do with this ?
Reply With Quote
  #41  
Old 07-06-2019, 07:09 AM
Alax Alax is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 4
POST ID # = 1010441
Alax Reputation: 10
Default

does anyone that have install this version not having any issue? is the latest version stable for update? I had downgrade to 3.14 after the previous version 3.16 keep losing the default profile and gone silent mode on startup.
Reply With Quote
  #42  
Old 07-06-2019, 10:22 AM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1010461
Waukeen Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Alax View Post
does anyone that have install this version not having any issue? is the latest version stable for update? I had downgrade to 3.14 after the previous version 3.16 keep losing the default profile and gone silent mode on startup.
While that is a loaded question I will say yes there is someone. Haven't had issues yet but then again with all the issues ICurse there is every likelihood that there is a problem but none that I have run into yet. It did fix the deleting fan curves and profiles though so there is that.
Reply With Quote
  #43  
Old 07-06-2019, 07:19 PM
Sohco Sohco is offline
Registered User
Sohco's PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 14
POST ID # = 1010482
Sohco Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Gronar View Post
Update rolled back my Nvidia drivers. I had to reinstall the latest GPU drivers from 5/27. Besides that it seems to be working OK, kept my fan profiles.

Same with my RTX 2070 drivers. Had to completely re install my NVIDIA drivers to get my triple screen desktop back to normal.....
Reply With Quote
  #44  
Old 07-06-2019, 09:19 PM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1010492
Waukeen Reputation: 16
Default

I was hoping the graphics drivers being damaged by the update was a joke....I was wrong.

Microsoft: "The October update is deleting the documents directory?"
Corsair: "Pfft....hold my beer."
Reply With Quote
  #45  
Old 07-08-2019, 04:43 PM
Xavierthe15 Xavierthe15 is offline
Registered User
Xavierthe15's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
POST ID # = 1010612
Xavierthe15 Reputation: 10
Default

My LL fans RGB are completely spazzing out, even rolling back to 3.10.127 barely helped. My newly installed Commander Pro is not happy at all. Both the H100i and the AX1600i that are connected to the usb headers on the Pro are completely unresponsive. It's as if the hardware isn't even there. Corsair, get your act together. I'm investing WAY too much money to have this many issues.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.