The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2018, 04:05 PM
hplovescats hplovescats is offline
Registered User
hplovescats's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 11
POST ID # = 981536
hplovescats Reputation: 10
Default How to Mount Commander Pro in Phanteks Evolv X case?

While I love the cable management structure in the Evolv X, it makes it very hard to determine where to put my Commander Pro. I would really appreciate some guidance in this matter.

Has anyone out there mounted one of these fine devices in this fine case, and would you be willing to share some advice and/or pictures?

Thanks!

hplovescats
Reply With Quote


  #2  
Old 11-21-2018, 10:22 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,513
POST ID # = 981566
DevBiker Reputation: 88
Default

While I don't have the EvolvX - I have the Enthoo Primo - I have an idea of how their cable management is - it's quite good. In my Enthoo Primo, I actually mounted the CoPro on the back of the motherboard tray. I did wind up using quite a few extensions but was able to make it work.

I do recommend using 3M Command Strips or - even better - sticky magnets so it's easier to move if you need to.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 11-22-2018, 10:49 AM
hplovescats hplovescats is offline
Registered User
hplovescats's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 11
POST ID # = 981602
hplovescats Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
While I don't have the EvolvX - I have the Enthoo Primo - I have an idea of how their cable management is - it's quite good. In my Enthoo Primo, I actually mounted the CoPro on the back of the motherboard tray. I did wind up using quite a few extensions but was able to make it work.

I do recommend using 3M Command Strips or - even better - sticky magnets so it's easier to move if you need to.
That's where I placed the Commander my previous case, the Evolv. I thought it looked nice there, but the Evolv X has these nice doors that cover up the cable routing.

The doors enforce a pretty strict schema of how the cables should be managed. Plus there's not quite the same amount of room in the middle this time around.

Looking at it again, I could give it a try. The doors are nicely porous, so it's easy to pull cables through them. The side of the Commander would spill out a little over the motherboard window, and I'd need a lot of extensions to keep it neat (thank you for the guide, BTW!), but it would showcase the Commander nicely. It's worth looking at.

Never heard of sticky magnets, but that sounds awesome. Gonna look that up.

Any other ideas?

hplovescats

Last edited by hplovescats; 11-22-2018 at 10:51 AM.
Reply With Quote


  #4  
Old 11-22-2018, 12:06 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,513
POST ID # = 981609
DevBiker Reputation: 88
Default

For the magnets - Search amazon for "stick on magnets with adhesive"

Looking at the pictures of the EvolvX .. the bottom might work. Or inside the door/cover over the bottom area. The top, in front where it looks like there is some sort of cover/spacer might also work but cable management would be a bear, I think.

Are you looking to control the EvolvX RGB with the Commander Pro as well?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #5  
Old 11-22-2018, 12:28 PM
hplovescats hplovescats is offline
Registered User
hplovescats's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 11
POST ID # = 981614
hplovescats Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
For the magnets - Search amazon for "stick on magnets with adhesive"

Looking at the pictures of the EvolvX .. the bottom might work. Or inside the door/cover over the bottom area. The top, in front where it looks like there is some sort of cover/spacer might also work but cable management would be a bear, I think.

Are you looking to control the EvolvX RGB with the Commander Pro as well?
Attaching the Commander to the doors gives me flashbacks to the bitfenix Prodigy-M, which was a cool looking case but had all the power controls and an SSD cage in the door, which meant I had to disconnect all those cables every time I needed to open the case, which was a massive pain in the ****. However, all the cables that connect to the Commander are more easily extendable, and less difficult to unmount if that's necessary. So I think that might be a possibility.

The Evolv RGB is a D-RGB connection (or a Phanteks connection, if you have other Phanteks gear), but I recently found some D-RGB to Corsair adapters on eBay, and I've already ordered a pair. I'm really excited about it, as Gigabyte RGBFusion is...okay, but the RGBFusion color transitions are generally pretty poor. iCue is much more powerful.

Now if only I could figure out a way to control my G.Skills with iCue...

hplovescats

Last edited by hplovescats; 11-22-2018 at 12:30 PM. Reason: spelling
Reply With Quote


  #6  
Old 11-22-2018, 01:16 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,513
POST ID # = 981616
DevBiker Reputation: 88
Default

Yeah, I'm aware of the adapter. ;) I'm using one to connect to 2x Phanteks strips that I run under by case. And the Phanteks stuff uses a JST connection.

As for the G.Skill ... replace it with Vengeance RGB Pro. :)

The magnets tho ... will let you easily experiment with placement and move it around. The Corsair-supplied sticky tape is really sticky. It does not let go easily.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #7  
Old 11-22-2018, 11:22 PM
hplovescats hplovescats is offline
Registered User
hplovescats's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 11
POST ID # = 981654
hplovescats Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
As for the G.Skill ... replace it with Vengeance RGB Pro. :)
I'll think about it when Corsair starts using that good Samsung B-Die. Until then, it's G.Skill for me.

Thanks for your help! You've made a lot of good suggestions, and now I feel more ready to try and set this thing up.

hplovescats
Reply With Quote


  #8  
Old 11-23-2018, 12:21 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,513
POST ID # = 981660
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by hplovescats View Post
I'll think about it when Corsair starts using that good Samsung B-Die. Until then, it's G.Skill for me.

Thanks for your help! You've made a lot of good suggestions, and now I feel more ready to try and set this thing up.

hplovescats
No problem! If you have questions, feel free to come back. And ... if I didn't mention it before, make sure that you check out the RGB FAQ linked in my signature.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #9  
Old 11-29-2018, 10:02 AM
snapper69 snapper69 is offline
Registered User
snapper69's PC Specs
 
Join Date: Mar 2014
Location: Shropshire, England
Posts: 1,771
POST ID # = 982707
snapper69 Reputation: 32
Default

You can also get adhesive magnetic stripshttps://www.amazon.co.uk/gp/product/B009IQ9Y9U/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1

My only slight worry is that the magnets might affect the electronics in the CoPro.
Reply With Quote


Reply

Tags
cable management, commander pro, evolv x, mounting, phanteks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.