The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-31-2019, 06:53 PM
stereoman stereoman is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 1
POST ID # = 1016320
stereoman Reputation: 10
Default Corsair iCUE 3.19 blackscreen/bootloop Win10 x64 1903

So I just updated iCUE from within the software to 3.19 as I figured might as well have the latest version, it removed the previous version and installed the new version and drivers and then prompted me to reboot, on reboot I get a black screen after the windows logo so i figure something went wrong so I reboot and this time I get the little windows loading circle animation but still can't get to the login screen, I left it for 5 minutes and nothing happened.

Anyway to cut a long story short I restored to a previous restore point before the iCUE update and everything works fine, I figured at that point my update must have corrupted or something went wrong during installation, so I downloaded the latest iCUE from the Corsair website and I completely uninstalled iCUE and proceeded to installed the latest version, everything installed properly including drivers so I click restart now and the same thing happens, I get a black screen and then on reboot windows gets stuck on the loading animation. So I restore again and this time I haven't updated iCUE from the previous version and everything is working fine so not sure what the problem is but the latest version of iCUE is not working right in my system with the latest windows 1903 update.

Here's my specs
4790K @ 4.7ghz
Geforce MSI 1070 Seahawk EK
Asus Maximus VII Hero
16GB BallistixTracer 2400
Samsung 840 Pro 256 RAID
CM Silent Pro 1000W PSU
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2019, 07:16 PM
nowcontrol's Avatar
nowcontrol nowcontrol is offline
spazclart
nowcontrol's PC Specs
 
Join Date: Nov 2015
Location: LDN/UK
Posts: 30
POST ID # = 1016325
nowcontrol Reputation: 12
Unhappy

After my reboot the computer did take an unusually long time to reach windows login but it did get up and running eventually.

But now it seems I have been awarded the unnecessary high CPU usage crap that everyone else has had for months except me. I've had to stop using iCUE for now because there is no need for core 0/1 to be running at 70% full time causing 45-50 temps on my CPU.

EDIT: Back to 3.18 for me now, until they fix this shizz.

EDIT#2: It seems I can no longer use iCUE even if I wanted to, after uninstalling 3.19 and going back to 3.18 the software is crashing instantly every time I try to start it.
__________________


Last edited by nowcontrol; 09-01-2019 at 01:52 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2019, 07:34 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,225
POST ID # = 1016328
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

See also here: https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=189897
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2019, 09:36 AM
ricardopinto ricardopinto is offline
Registered User
ricardopinto's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
POST ID # = 1016514
ricardopinto Reputation: 10
Default

See also here: https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=189947
Reply With Quote
  #5  
Old 09-02-2019, 09:41 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,225
POST ID # = 1016515
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by ricardopinto View Post
In your instance, the program reassigned the sound device priorities. iCUE does have sound drivers for its capable devices. That is fixable and not related the problem above, which you should not have with a keyboard/mouse and no RGB RAM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.