The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Ambient Lighting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2019, 09:36 AM
uKGMAN uKGMAN is offline
Registered User
uKGMAN's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 17
POST ID # = 1026855
uKGMAN Reputation: 10
Default LS100 video lighting conflicts with Gsync?

I'm very interested in the LS100 strips for the ambient lighting options. I was ready to pull the trigger on the starter pack until I read a few posts saying they conflict with Gsync.

Can anybody who has used these or anybody from corsair confirm or deny this?

I really want the strips but it's a no go if they will not work with Gsync, logitech's version of this called screen sampling works no problem with Gsync.

Thanks for any help
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2019, 03:26 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 63
POST ID # = 1026879
KBhamm Reputation: 10
Default

look in the bug thread :P they conflict with freesync and gsync but this can be fixed by devs
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2019, 09:57 AM
uKGMAN uKGMAN is offline
Registered User
uKGMAN's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 17
POST ID # = 1027581
uKGMAN Reputation: 10
Default

yeah I can confirm it aswell now I actually have the kit myself. Gsync stops working while the video lighting option is enabled. Hopefully this can be fixed because it's stopping me using the strips for the main feature I wanted them for.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-15-2019, 11:33 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,070
POST ID # = 1027589
DevBiker Reputation: 94
Default

Well, I'm using it with GSync and haven't had an issue. Note, however, that I'm using a fully GSync monitor - not the GSync/FreeSync compatibility.

Keep in mind that you need to exclude iCUE from GSync completely - this isn't due to the LS100 strips and has been discussed at length here before. You can do that in the GSync settings.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #5  
Old 12-15-2019, 03:32 PM
uKGMAN uKGMAN is offline
Registered User
uKGMAN's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 17
POST ID # = 1027615
uKGMAN Reputation: 10
Default

Ah yeah thanks for the tip, I forgot to exclude icue from using gsync, I will give that ago
Reply With Quote
  #6  
Old 12-16-2019, 10:06 AM
uKGMAN uKGMAN is offline
Registered User
uKGMAN's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 17
POST ID # = 1027698
uKGMAN Reputation: 10
Default

unfortunately this didn't work, even when icue is excluded from using Gsync it instantly gets disabled when video lighting is turned on. I have a true Gsync monitor (dell S2716DG) and the latest nvidia drivers.

Games i tried were

Battlefield 5
Battlefront 2
PUBG
Hunt
Gears 5
Forza Horizon 4
Metro Exodus
Detroit become human
Red dead 2

So i tested a range of titles and all exhibit the same problem. I am using the Gsync indicator built into the driver but it's also painfully obvious when Gsync isn't working due to the screen tearing and stuttery feel of mouse movement
Reply With Quote
  #7  
Old 12-18-2019, 09:37 AM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 63
POST ID # = 1027921
KBhamm Reputation: 10
Default

Same for freesync it can't work. Maybe it only works with a gsync monitor with chipset.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-18-2019, 12:25 PM
uKGMAN uKGMAN is offline
Registered User
uKGMAN's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 17
POST ID # = 1027936
uKGMAN Reputation: 10
Default

If you mean a true Gsync monitor with the actual Gsync module that exactly what my monitor is. It's not freesync. It's a proper Gsync screen and it still gets disabled when ambient video lighting is enabled. It's still an awesome kit and I have had tons of fun playing with the options and syncing the lights to the rest of my corsair gear, I just hope this gets fixed pretty quick
Reply With Quote
  #9  
Old 12-19-2019, 06:00 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 63
POST ID # = 1028061
KBhamm Reputation: 10
Default

well i have the same problem with freesync it doesnt get deactivated it just brings freesync out of sync. with steady 100fps for example it jumps between 80hz and 144hz... i think it is because of the style they use for video grabbing. they need to use a virtual desktop not an overlay.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.