The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-23-2018, 01:41 PM
gutcheck gutcheck is offline
Registered User
gutcheck's PC Specs
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 384
POST ID # = 965080
gutcheck Reputation: 10
Default Safe temps for RGB Pro?

Hi,

I've never had an application tell me my RAM temps.... I have the 3000 32GB kit and iCue is reporting them at 54 degrees... while I am writing this. Is that OK? Seems hot no?
Reply With Quote


  #2  
Old 07-23-2018, 03:27 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11,207
POST ID # = 965101
c-attack c-attack Reputation: 116
Default

Corsair does not specify on their site, but if you can figure out the supplier (Hynix, Samsung, etc) you might be able to find an exact number. Either way the range is usually in the 85-105C range, similar to max temps for other motherboard components like the VRM. Obviously at 50-something Celsius, you have a lot head room. No matter the exact limit, once you get near 75-80C you should set up some direct cooling.
Reply With Quote


  #3  
Old 07-23-2018, 05:08 PM
emissary42's Avatar
emissary42 emissary42 is offline
Registered User
emissary42's PC Specs
 
Join Date: Aug 2013
Location: Nehr'esham
Posts: 1,027
POST ID # = 965111
emissary42 emissary42 Reputation: 122
Default

The viable temperature range also depends on settings for some ICs, so the actual limit can be lower than what the ICs are speficied for by their DRAM manufacturer. However if your system is stable with memory @ 54°, then you don't have a reason to worry.
Reply With Quote


  #4  
Old 07-23-2018, 06:59 PM
gutcheck gutcheck is offline
Registered User
gutcheck's PC Specs
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 384
POST ID # = 965137
gutcheck Reputation: 10
Default

Thanks guys. I had no idea memory got so hot. Makes me want to watercool it.... but I need my RGB’s lol.
Reply With Quote


  #5  
Old 07-24-2018, 09:52 AM
Corsair Art's Avatar
Corsair Art Corsair Art is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 734
POST ID # = 965225
Corsair Art Reputation: 14
Default

Quote:
Originally Posted by gutcheck View Post
Hi,

I've never had an application tell me my RAM temps.... I have the 3000 32GB kit and iCue is reporting them at 54 degrees... while I am writing this. Is that OK? Seems hot no?
More than OK, it can reach almost twice those temps before you'd see issues.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.