The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 04-10-2017, 09:20 PM
calibiswaffles calibiswaffles is offline
Registered User
calibiswaffles's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 12
POST ID # = 898851
calibiswaffles Reputation: 10
Default

1 - Please completely exit out of the Corsair Utility Engine Software
2 - Disconnect the unit entirely from your system
3 - Using a paperclip, thumb tack, or thin needle, please hold down on the reset button (located next to the polling rate switch, under the left leg of keyboard, or under the top weight storage for mouse)
4 - As it is pressed down, please connect the unit to a USB 3.0 port on your system (please ensure the connector labeled with the keyboard icon is connected only)
5 - A file explorer pop-up (check file explorer if it doesn't) will be displayed showing drive name as CRP_DISABLED
6 - Please ensure you first delete the firmware.bin file that is on the CRP_DISABLED drive. Transfer the ISP bin file that is attached to this ticket over to the CRP_DISABLED drive.
7 - Insert the unit as you normally would to have the keyboard initialize.


I cant attatch file so either need to email or pm is that works. new to site so unsure. let me know
Reply With Quote


  #17  
Old 04-10-2017, 09:49 PM
calibiswaffles calibiswaffles is offline
Registered User
calibiswaffles's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 12
POST ID # = 898853
calibiswaffles Reputation: 10
Default

need emails for fix. need to attach a .bin file and cant post it to forums. unless someone like a mod y=or something can help me post fix.
Reply With Quote


  #18  
Old 04-12-2017, 08:13 AM
Stone Exile Stone Exile is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
POST ID # = 899021
Stone Exile Reputation: 10
Default

I have this same issue. Has any tried the .bin file?
Reply With Quote


  #19  
Old 04-12-2017, 02:03 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 899063
Corsair James Reputation: 75
Default

We also have a hardware configuration to enable the same effect:

Keyboard: Hold PAGEUP + PAGEDOWN simultaneously while inserting USB.

Mouse: Hold down LEFT CLICK + RIGHT CLICK simultaneously while inserting USB.

This will reset the EEPROM on these devices and should resolve any issues with onboard profiles. Note that this will reset the device so you'll lose any profiles you had on there.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote


  #20  
Old 04-12-2017, 02:42 PM
Stone Exile Stone Exile is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
POST ID # = 899080
Stone Exile Reputation: 10
Default

I tried the left and right click, it does not work. Well not to get Corsair Utility Engine to work.

I bought the mouse today and had nothing configured yet. First time using it and software.

Last edited by Stone Exile; 04-12-2017 at 02:46 PM.
Reply With Quote


  #21  
Old 04-12-2017, 03:05 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 899085
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by Stone Exile View Post
I tried the left and right click, it does not work. Well not to get Corsair Utility Engine to work.

I bought the mouse today and had nothing configured yet. First time using it and software.
Get in touch with our tech support team so they can walk you step by step. You can also call us at 1-888-222-4346. Ask for Victor as he is the tech I work with related to CUE issues and troubleshooting.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote


  #22  
Old 04-13-2017, 05:13 AM
Stone Exile Stone Exile is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
POST ID # = 899145
Stone Exile Reputation: 10
Default

I got it working by uninstalling the latest version and installing 2.10.71. After installing 2.10.71 I updated mouse firmware and reinstalled the latest version which now works.

Last edited by Stone Exile; 04-13-2017 at 05:26 AM.
Reply With Quote


  #23  
Old 05-07-2017, 08:56 AM
derfmit derfmit is offline
Registered User
derfmit's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 2
POST ID # = 902298
derfmit Reputation: 10
Angry Having this same issue

So, the steps to fix this look like a total pain in the a.

Are you guys planning on fixing your software?

Wishing I had gone with razer. I now have a corsair keyboard and mouse and i hate everything about your damn software.

Called customer service and you are closed on the weekends. SO, i need to take a day off work to get this fixed?
Reply With Quote


  #24  
Old 05-10-2017, 04:11 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 902725
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by derfmit View Post
So, the steps to fix this look like a total pain in the a.

Are you guys planning on fixing your software?

Wishing I had gone with razer. I now have a corsair keyboard and mouse and i hate everything about your damn software.

Called customer service and you are closed on the weekends. SO, i need to take a day off work to get this fixed?
Issues can occur regardless of what hardware you have. I don't think Razer has more or less issues than we do when it comes to software because the staggering number of hardware combinations is impossible to have a one solution fits all.

You can also call us during the weekday anytime between 7am - 5pm (PST) or file a ticket with our tech support. I don't see why you need to take an entire day off.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote


Reply

Tags
crash, freezing, problem, scimitar

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.