The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Power Supplies

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2015, 12:38 PM
gurpcola gurpcola is offline
Registered User
gurpcola's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1
POST ID # = 805615
gurpcola Reputation: 10
Default CX600 + new graphics card = random crashes

Hello,

I've had this system minus the video card since December 2013. So for just over a year and a half it's been running fine, no issues with power or random restarts or crashes. I had been using it for light 3D editing and texture work.

I finally decided to upgrade from the integrated Intel HD 4000 graphics on the i5 to a proper video card a couple months ago. So in August 2015 i bought the evga gtx 750 ti sc. Since then i get random hard resets (the whole system powers off, no fans, no noise, then ~3 seconds later turns back on by itself)

Initially i figured it was the video card, but i was able to do a little testing in a friends computer and it appeared to work fine.

The reset seems to occur most by doing anything that is a sudden change from low load to high load. For example going from a loading screen in a game to the actual 3D environment is a good way to trigger it. Most recently taking a screen shot while playing Mad Max has been triggering it, or Alt-Tabbing to desktop, then back to a game.

Temps are fine, it can happen as soon as the game starts and the system is still at idle temp. Voltage on the +12V is 12.096 at idle and while gaming i've seen it spike as low as 11.664.

Unfortunately i don't have access to another PSU that has the correct connectors.

Any suggestions or advice ?
Reply With Quote


  #2  
Old 09-08-2015, 01:21 PM
jonnyguru jonnyguru is offline
PSU GUY
jonnyguru's PC Specs
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2,882
POST ID # = 805627
jonnyguru jonnyguru Reputation: 179
Send a message via ICQ to jonnyguru Send a message via MSN to jonnyguru Send a message via Yahoo to jonnyguru Send a message via Skype™ to jonnyguru
Default

RMA the PSU.
Reply With Quote


Reply

Tags
crash, cx600, reset, video card

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.