The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Notices

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #76  
Old 05-23-2017, 07:44 PM
Corsair Art's Avatar
Corsair Art Corsair Art is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 632
POST ID # = 904485
Corsair Art Reputation: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Edgarus View Post
Tomorrow, dhl will pick up my fans (ticket no. #6931122).
I think, they will get to Netherlands till friday, so you will be able to do some investigation on them.
Hello,

We are not getting them directly to test, so we'll be unfortunately unable to investigate on this specific issue.


  #77  
Old 05-24-2017, 09:25 AM
Edgarus Edgarus is offline
Registered User
Edgarus's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Location: Poland
Posts: 25
POST ID # = 905395
Edgarus Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Art View Post
Hello,

We are not getting them directly to test, so we'll be unfortunately unable to investigate on this specific issue.
Strange. Event if you're in USA, they can send you this package.
Anyway, you can pick any corsair crystal 460x case and do the tests ;).


  #78  
Old 05-26-2017, 08:41 PM
Gunner_Youri Gunner_Youri is offline
Registered User
Gunner_Youri's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 11
POST ID # = 905774
Gunner_Youri Reputation: 10
Default

Sooo, I want to keep this thread alive guys. Has anyone tried changing the led hub in the case with the led hub that came in the tripple pack? And is there anyone, who has a Corsair Crystal case, with 6 SP120 fans and the lighting node all connected and working?


  #79  
Old 05-27-2017, 01:15 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 905804
red-ray Reputation: 81
Arrow I would like to know the actual cause

Quote:
Originally Posted by Gunner_Youri View Post
Sooo, I want to keep this thread alive guys. Has anyone tried changing the led hub in the case with the led hub that came in the tripple pack? And is there anyone, who has a Corsair Crystal case, with 6 SP120 fans and the lighting node all connected and working?
I suspect the issue can't be an issue with the hub as:
  • 1 x case SP120 RGB LED in port 1 had the flashing issue
  • 1 x extra SP120 RGB LED in port 1 worked as it should
  • The lighting hub contains no active components
I would like to know the actual cause as I feel unless you understand why there was the issue it might come back.


  #80  
Old 05-27-2017, 04:30 AM
Edgarus Edgarus is offline
Registered User
Edgarus's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Location: Poland
Posts: 25
POST ID # = 905813
Edgarus Reputation: 10
Default

The hub is just a passthrough. PCB, connectors. No more no less.

Me too Ray, especially because the controller built in 460x works ok with these fans.
Anyway, I wonder if Corsair will inform us what caused this issue.


  #81  
Old 05-27-2017, 04:41 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 905816
red-ray Reputation: 81
Wink I suspect not, but that I may find out

Quote:
Originally Posted by Edgarus View Post
Anyway, I wonder if Corsair will inform us what caused this issue.
AFAIK the managers who know are currently rather busy with Computex.

Last edited by red-ray; 05-27-2017 at 05:20 AM.


  #82  
Old 05-27-2017, 11:24 AM
Gunner_Youri Gunner_Youri is offline
Registered User
Gunner_Youri's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 11
POST ID # = 905861
Gunner_Youri Reputation: 10
Default

Okey, at this moment my build is almost at its end. Just need ram and gpu. But i can power up the pc (not booting up). And only the fan in port 1 of the led hub has rgb light on. To be clear, in ports 1-2-3 my seperate bought fans are connected. In 4-5-6, the case fans are plugged in. Is this because the LNP hasn't been firmware updated?


  #83  
Old 05-27-2017, 12:29 PM
whuber97 whuber97 is offline
Registered User
whuber97's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 29
POST ID # = 905878
whuber97 Reputation: 10
Default

Update from my end:

I received 4 replacement fans from Corsair. 3 were part of the 3-pack, part number CO-9050061-WW, and one individually packaged - part number CO-9050059-WW.

The individually packaged fan works as expected like the other 3 individual fans I purchased - and the 3 that came in the 3 pack flicker like the 3 that were delivered with the case.

What's MORE interesting is that the 3 initial problematic fans that shipped with the case have the individual CO-9050059-WW part number, they were not part of a 3 pack like the replacement ones I got.

Seems there is a (big) bad batch of SP120s out there...


  #84  
Old 05-27-2017, 12:31 PM
whuber97 whuber97 is offline
Registered User
whuber97's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 29
POST ID # = 905879
whuber97 Reputation: 10
Default

For those keeping count now... I have 4 functional fans that work as expected, with part number CO-9050059-WW, and I have 6 non-functional fans that just flicker - 3 with CO-9050059-WW (came with the case) and 3 with CO-9050061-WW (replacements from Corsair support).


  #85  
Old 05-27-2017, 12:35 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 905883
red-ray Reputation: 81
Sigh.. Rather a lot of confusion

This must be one of the trickier threads to follow.

What country are you in and where were the fans sent from?

Corsair are sending me 3 x SP120 RGB LED and I am wondering if I will get the "flashing" ones.


  #86  
Old 05-28-2017, 09:59 AM
whuber97 whuber97 is offline
Registered User
whuber97's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 29
POST ID # = 905988
whuber97 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by red-ray View Post
This must be one of the trickier threads to follow.

What country are you in and where were the fans sent from?

Corsair are sending me 3 x SP120 RGB LED and I am wondering if I will get the "flashing" ones.
I'm in New York and the fans were shipped from California.


  #87  
Old 05-30-2017, 10:59 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 906187
red-ray Reputation: 81
Woah! I have 6 x SP120 and all 6 work !

Quote:
Originally Posted by whuber97 View Post
I'm in New York and the fans were shipped from California.
3 x SP120 just arrived from the Netherlands and I now have 6 x SP120 and all six work


  #88  
Old 05-30-2017, 02:12 PM
Gunner_Youri Gunner_Youri is offline
Registered User
Gunner_Youri's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 11
POST ID # = 906206
Gunner_Youri Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by red-ray View Post
3 x SP120 just arrived from the Netherlands and I now have 6 x SP120 and all six work
So you started a support ticket at Corsair, explaining the Crystal 460x fans don't work with the Node Pro, mentioning this thread and then they send you 3 new SP120? And now you have replaced the fans that came with the case and everything works as supposed to!?


  #89  
Old 05-30-2017, 02:24 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 906207
red-ray Reputation: 81
Confused Why are you asking me?

Quote:
Originally Posted by Gunner_Youri View Post
So you started a support ticket at Corsair, explaining the Crystal 460x fans don't work with the Node Pro, mentioning this thread and then they send you 3 new SP120? And now you have replaced the fans that came with the case and everything works as supposed to!?
No and I do not even have a Crystal 460x case. Why are you asking me?

I now have 6 x SP120, 3 arrived today and all 6 work.


  #90  
Old 05-30-2017, 03:46 PM
Gunner_Youri Gunner_Youri is offline
Registered User
Gunner_Youri's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 11
POST ID # = 906234
Gunner_Youri Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by red-ray View Post
No and I do not even have a Crystal 460x case. Why are you asking me?

I now have 6 x SP120, 3 arrived today and all 6 work.
Probably misread then, thought the issue was only with the Crystal 460x case fans.


Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.