The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2019, 03:59 PM
Wolfeman1026 Wolfeman1026 is offline
Registered User
Wolfeman1026's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 6
POST ID # = 997864
Wolfeman1026 Reputation: 10
Question Fan RPM's get stuck on ICUE? H115i w/ stock fans.

Hi! this problem has been persistent ever since I built my computer back in November. Basically whenever the fans meet a high enough speed, they get stuck at that RPM until I restart the Corsair Service. Usually the fans get stuck anywhere between 1800rpm-2100rpm. The pump also gets stuck at a rpm as well, ~1980rpm-2010rpm. This usually only happens when playing video games that put a higher load on my GPU (my fans are set up to its sensor on a custom fan curve) but I have seen it happen just on startup without doing anything. I have uninstalled, repaired and done all of that multiple times, running on the latest version of ICUE with all the latest versions of firmware.

Last edited by Wolfeman1026; 03-15-2019 at 04:03 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2019, 02:18 AM
Astral85 Astral85 is offline
Registered User
Astral85's PC Specs
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 335
POST ID # = 997914
Astral85 Reputation: 11
Default

Are the fans physically getting stuck at those rpm's or just the readings in iCUE? When you uninstalled and reinstalled iCUE did you choose to delete all user data?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2019, 07:58 PM
jwar jwar is offline
Registered User
jwar's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Location: USA
Posts: 46
POST ID # = 997994
jwar Reputation: 10
Default

I am also having issues with ICUE and my H115i. My AIO disappears all the time and my fans and pump ramp up to max when PC is in Idle state. Right now my H115i is not even showing up and I am to my wits end to get it to show up again to just have some control over the AIO.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-20-2019, 05:55 AM
Glzmo's Avatar
Glzmo Glzmo is offline
A Mighty CORSAlR™
Glzmo's PC Specs
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 155
POST ID # = 998300
Glzmo Reputation: 10
Default

Which H115i? H115i RGB Platinum, H115i Pro RGB or the regular H115i (Despite all having the H115i in the name, these are all very different products, so you need to be specific)?

If it's a Platinum, iCue likely crashes. You can try the workaround in my signature and see if that works for you.
__________________

Last edited by Glzmo; 03-20-2019 at 06:01 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-21-2019, 08:43 PM
Wolfeman1026 Wolfeman1026 is offline
Registered User
Wolfeman1026's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 6
POST ID # = 998474
Wolfeman1026 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Astral85 View Post
Are the fans physically getting stuck at those rpm's or just the readings in iCUE? When you uninstalled and reinstalled iCUE did you choose to delete all user data?
Not physically stuck, the fan rpm in the software gets it stuck at that fan rpm.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-21-2019, 08:44 PM
Wolfeman1026 Wolfeman1026 is offline
Registered User
Wolfeman1026's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 6
POST ID # = 998475
Wolfeman1026 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Glzmo View Post
Which H115i? H115i RGB Platinum, H115i Pro RGB or the regular H115i (Despite all having the H115i in the name, these are all very different products, so you need to be specific)?

If it's a Platinum, iCue likely crashes. You can try the workaround in my signature and see if that works for you.
It is the regular H115i, stock fans aswell.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-21-2019, 08:45 PM
Wolfeman1026 Wolfeman1026 is offline
Registered User
Wolfeman1026's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 6
POST ID # = 998476
Wolfeman1026 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by jwar View Post
I am also having issues with ICUE and my H115i. My AIO disappears all the time and my fans and pump ramp up to max when PC is in Idle state. Right now my H115i is not even showing up and I am to my wits end to get it to show up again to just have some control over the AIO.
The only thing I can do to get the AIO to show up again is to uninstall and then reinstall and then restart the corsair service again, then after about 5 minutes it pops up. Super annoying.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-21-2019, 11:17 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,505
POST ID # = 998491
DevBiker Reputation: 88
Default

Are you running any other monitoring tools? Have you tried restarting the Corsair USBXp Driver in Device Manager?
This sounds like a conflict with some other application that's accessing the cooler.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #9  
Old 03-22-2019, 06:45 AM
Wolfeman1026 Wolfeman1026 is offline
Registered User
Wolfeman1026's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 6
POST ID # = 998511
Wolfeman1026 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Are you running any other monitoring tools? Have you tried restarting the Corsair USBXp Driver in Device Manager?
This sounds like a conflict with some other application that's accessing the cooler.
I have NZXT Cam and CPUID HWMonitor and no I have not tried restarting the Corsair USBXp driver yet.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-22-2019, 09:32 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,505
POST ID # = 998527
DevBiker Reputation: 88
Default

As far as I recall, neither of those should access the cooler. Question: do you see any temp info for the Corsair cooler in either of those?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #11  
Old 03-23-2019, 10:37 PM
Wolfeman1026 Wolfeman1026 is offline
Registered User
Wolfeman1026's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 6
POST ID # = 998705
Wolfeman1026 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
As far as I recall, neither of those should access the cooler. Question: do you see any temp info for the Corsair cooler in either of those?
No I dont see that.
Reply With Quote
Reply

Tags
fan, h115i, rpm, stuck

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.