The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2019, 04:14 AM
LeeandLee LeeandLee is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 28
POST ID # = 1026604
LeeandLee Reputation: 10
Default new to RGB. Commander Pro or Lighting node pro?

Ok so im completely new to the RGB ways. I just bought a Lian Li o11 Dynamic XL case and the Asus x570 viii Hero and I bought 6 of Corsair LL120 fans that comes with Lighting Node Pro in each box and a Corsair 150i . Do I also need to buy Corsair Commander Pro? Im so confused. Do I even need any of them or does my case cover that? IM confused as to the entire operation of these things. Any help would be great. Thanks.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-07-2019, 12:30 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,252
POST ID # = 1026639
DevBiker Reputation: 94
Default

You don't need a Commander Pro but they are really great to have (and use). It provide fan speed control and temperature sensors to measure ambient temps, which is super-useful, in additional to the RGB control. But for just RGB, you're fine with the Lighting Node Pro - you'l just need to control your fans via the motherboard.
Take a look at the RGB FAQ in my sig.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #3  
Old 12-07-2019, 02:21 PM
LeeandLee LeeandLee is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 28
POST ID # = 1026652
LeeandLee Reputation: 10
Default

Thanks for the response. Doesn't Icue control all of those things as well though?
Reply With Quote


  #4  
Old 12-07-2019, 07:06 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,252
POST ID # = 1026676
DevBiker Reputation: 94
Default

All of what things? Your motherboard fans? No. It'll monitor them but not control them.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #5  
Old 12-07-2019, 07:10 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,392
POST ID # = 1026678
Zotty Reputation: 52
Default

to add to DevB's info...


you have 2 choices really when it comes to controlling the speeds of the fans.... motherboard and its (no doubt crappy) software/bios or a Commander Pro and iCUE.

Given you have Corsairs RGB and AIO then iCUE would be preferable as this would bring all control into one place..

the Commander Pro will control both RGB and FAN speeds of all your fans and indeed the H150i

my advice is yes... you need one.. its the heart of the system

have a read of the below faq

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=173880
Reply With Quote


  #6  
Old 12-07-2019, 09:18 PM
LeeandLee LeeandLee is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 28
POST ID # = 1026683
LeeandLee Reputation: 10
Default

ok thanks guys. One more quick question. All of my fans i bought are the LL120 pro's id like the fans to be uniform BUT should i put the ML's on the 150i or can i just stick with the LL120's for the same sound and performance etc? The ML120's will look a bit different than the LL120's i presume
Reply With Quote


  #7  
Old 12-08-2019, 12:45 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,252
POST ID # = 1026692
DevBiker Reputation: 94
Default

You can put the LL's on the radiator. They won't perform quite as well as the ML's but it's likely to be marginal.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #8  
Old 12-08-2019, 03:23 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,392
POST ID # = 1026698
Zotty Reputation: 52
Default

like Dev said... Marginal. you will be fine with the LL's on the rad buddy :). Ran LL's for well over 12 months on a H150i with no issues at all
Reply With Quote


  #9  
Old 12-08-2019, 03:36 AM
LeeandLee LeeandLee is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 28
POST ID # = 1026701
LeeandLee Reputation: 10
Default

What i just did was buy 3 x ML120 pro's . I can take them back just incase. But i see that the the LL120s have that big black plastic X in the middle of the fan on one side and the LEd ring is only on one side as well.. bit disappointed in that since that means i can use them for blowing air out of case only to get the full RGB. im hoping the ML's dont have that so i can use them for intake. my hope was to use all LL's so it looks uniform. but i cant have all fans as blow air out only.
Reply With Quote


  #10  
Old 12-08-2019, 04:09 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,392
POST ID # = 1026702
Zotty Reputation: 52
Default

have you seen the new Corsair QL RGB fans?













Reply With Quote


  #11  
Old 12-08-2019, 07:42 PM
LeeandLee LeeandLee is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 28
POST ID # = 1026786
LeeandLee Reputation: 10
Default

Yes however they are too expensive. I would have to pay $65 more per 3 fans. So it would have cost me around $200 more to get the QL instead of the LL's
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.