The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2019, 12:48 AM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,305
POST ID # = 995734
Inheritance Reputation: 70
Default iCUE Guide Update

Hey everyone!

So I deleted my old iCUE and CUE 2 guide while cleaning out my Google Drive.

I've redone my iCUE guide with new crisp 3k screenshots and new updated info! Still missing a few screenshots. You can also download the guide as a PDF below!

Check it out at http://bit.do/iCUEguide
or
https://docs.google.com/document/d/1...aO-2ygn2sogEw/
Attached Files
File Type: pdf iCUE 3.13 Guide.pdf (4.08 MB, 918 views)
File Type: pdf iCUE 3.15 Guide.pdf (4.09 MB, 1216 views)
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support

Last edited by Inheritance; 05-21-2019 at 03:35 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2019, 04:10 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,169
POST ID # = 995743
Zotty Reputation: 52
Default

Awesome Guide dude!!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2019, 01:12 PM
chrispp10 chrispp10 is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
POST ID # = 996494
chrispp10 Reputation: 10
Default

Have you noticed any issues with the rainbow color wave hardware lighting effect and it auto switching to corsairs default rainbow color when icue is closed?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-05-2019, 08:02 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,305
POST ID # = 996551
Inheritance Reputation: 70
Default

Quote:
Originally Posted by chrispp10 View Post
Have you noticed any issues with the rainbow color wave hardware lighting effect and it auto switching to corsairs default rainbow color when icue is closed?
nope, I haven't
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2019, 04:47 AM
Danny van Liero Danny van Liero is offline
Registered User
Danny van Liero's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 24
POST ID # = 999768
Danny van Liero Reputation: 10
Default

Any idea how to change the device settings like we could before,
like change the dpi-step and disable protected buttons, I really mis this feature.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-20-2019, 04:40 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,305
POST ID # = 1005133
Inheritance Reputation: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Danny van Liero View Post
Any idea how to change the device settings like we could before,
like change the dpi-step and disable protected buttons, I really mis this feature.
Sorry for the late reply, what do you mean by change the DPI-Step? Are you having problems setting up your DPI setting?
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote
  #7  
Old 05-25-2019, 02:57 PM
Danny van Liero Danny van Liero is offline
Registered User
Danny van Liero's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 24
POST ID # = 1005701
Danny van Liero Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Inheritance View Post
Sorry for the late reply, what do you mean by change the DPI-Step? Are you having problems setting up your DPI setting?
Same :).

I like you created a tutorial, even when I didn't really use it myself!

Before we could just open the configuration files of hardware devices.
Inside these files you could change options like "dpiStep". (see example below)
This was very useful if you had devices that were limited by default there configuration...

DPI had options like this :

<maxDpiSlots>5</maxDpiSlots>
<minDpi>100</minDpi>
<maxDpi>10000</maxDpi>
<dpiStep>100</dpiStep>

maxDpiSlots :
Would set the max amount dpi slots you can use, not really useful, if you didn't want to disable dpi possibilities, the interface wasn't prepared to add more then 5+1(sniper DPI)

minDPI:
Change the possible minimal dpi setting for your mouse.

maxDPI:
Change the possible maximal dpi setting for your mouse.

dpiStep:
With this setting you set you mouse dpi in steps of x.

My mouse default dpiStep setting is 200,
So I can only set 200,400,600,800,1000,1200,1400 etc.

I cant set it to 650 while this is what I need.
I can set 600 but this is too slow, or set it too 800 but this is too fast.

There is no other way to set the DPI of the mouse,
except that you could manipulate it with the windows mouse speed setting,
but this is just an DPI multiplier, ending up with a multiplier of a wrong DPI. :)

The biggest frustration is that this all was was possible!
You could set the dpiStep to 1, Done!!, and an other happy customer is born :clown:

Its still possible to have this options by rollback to the old iCue, but keep in mind that :
- it wont work for new devices because they weren't support by the old iCue
- the old iCue can crash once a while, maybe once a week (without any error messages) when you're online whole day.

For me it all started with the idea, buy and use corsair devices,
and create new devices out of them after they have reached there end of life,
also because the possibilities iCue it had before.

Lets hope there software support will be as good in the future as there hardware support is now.

CORSAIR: :)

I have never seen such a good customer support by any company if it goes about hardware problems/defects and solutions.

I like to use input devices and change there settings that's all, is it really so hard ?
This software is doing more then what 75% of the people need, while it also lacks in setting the basic settings

PLEASE BACK TO BASIC! then you can add your crap later.

Last edited by Danny van Liero; 05-31-2019 at 06:11 AM. Reason: removed off topic :)
Reply With Quote
  #8  
Old 06-04-2019, 05:22 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,305
POST ID # = 1006933
Inheritance Reputation: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Danny van Liero View Post
Same :).

I like you created a tutorial, even when I didn't really use it myself!

Before we could just open the configuration files of hardware devices.
Inside these files you could change options like "dpiStep". (see example below)
This was very useful if you had devices that were limited by default there configuration...

DPI had options like this :

<maxDpiSlots>5</maxDpiSlots>
<minDpi>100</minDpi>
<maxDpi>10000</maxDpi>
<dpiStep>100</dpiStep>

maxDpiSlots :
Would set the max amount dpi slots you can use, not really useful, if you didn't want to disable dpi possibilities, the interface wasn't prepared to add more then 5+1(sniper DPI)

minDPI:
Change the possible minimal dpi setting for your mouse.

maxDPI:
Change the possible maximal dpi setting for your mouse.

dpiStep:
With this setting you set you mouse dpi in steps of x.

My mouse default dpiStep setting is 200,
So I can only set 200,400,600,800,1000,1200,1400 etc.

I cant set it to 650 while this is what I need.
I can set 600 but this is too slow, or set it too 800 but this is too fast.

There is no other way to set the DPI of the mouse,
except that you could manipulate it with the windows mouse speed setting,
but this is just an DPI multiplier, ending up with a multiplier of a wrong DPI. :)

The biggest frustration is that this all was was possible!
You could set the dpiStep to 1, Done!!, and an other happy customer is born :clown:

Its still possible to have this options by rollback to the old iCue, but keep in mind that :
- it wont work for new devices because they weren't support by the old iCue
- the old iCue can crash once a while, maybe once a week (without any error messages) when you're online whole day.

For me it all started with the idea, buy and use corsair devices,
and create new devices out of them after they have reached there end of life,
also because the possibilities iCue it had before.

Lets hope there software support will be as good in the future as there hardware support is now.

CORSAIR: :)

I have never seen such a good customer support by any company if it goes about hardware problems/defects and solutions.

I like to use input devices and change there settings that's all, is it really so hard ?
This software is doing more then what 75% of the people need, while it also lacks in setting the basic settings

PLEASE BACK TO BASIC! then you can add your crap later.
Those settings weren't meant to be messed with. It could negatively impact the operation of the mouse. I dont see them allowing people to edit those options again. If you need that feature I can always try to provide a link to an older version of the build.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote
  #9  
Old 06-05-2019, 05:29 AM
Danny van Liero Danny van Liero is offline
Registered User
Danny van Liero's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 24
POST ID # = 1006978
Danny van Liero Reputation: 10
Default

Thank you very much, I appreciate your answer :)
somewhere you right, but

I have read on this forum that they gonna review it, this is the only reason I am here, waiting for my options.

I think this has nothing(at least not much) to do with negative impact, but only with product limitations.
low cost product - less options
high cost product - more options

I have all builds, because I have had to find out which ones give the user a choice instead of limitations

Whether it was intended or not, I don't care.
I buy a product that contains options, this made me buy more of these products.
Now that I no longer have these options, it feels like a deception.
A company that limits the choices of consumers, to make sure that they remain in control, is how I see it.

There are plenty of options for applying this in a safe way.it's a matter of wanting to

The only thing that this software excels in comparison to competitors is that you can link a command to the state of a button.

From this I draw the conclusion that it no longer matters which input devices I am going to buy,
since the majority offers no choices / options in there software, except for my grandparents, this are enough options for them. :clown:

Take the DPI, for example, imagine that the DPI is the speed of a car,
have you seen a manufacturer that tells you, that you can only drive 600, 800 and 1000

What speed will you set when the limit is 700 ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.