The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2015, 12:25 AM
Randymartin4425 Randymartin4425 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
POST ID # = 816159
Randymartin4425 Reputation: 10
Angry void wireless headset disconnecting

Hi, I don't know what is going on with my Void Wireless headset... its fully updated and i have the latest version of cue.... this problem has been an issue since i got the thing. I have the black wireless void headset. It keeps disconnecting and reconnecting contentiously and the info mic light keeps going off but i don't get any messages or anything to tell me what the heck is going on... also the headphones crackle before real bad before they disconnect and reconnect... please help before I break them!!!

Last edited by Randymartin4425; 10-25-2015 at 12:29 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 10-25-2015, 07:46 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 816192
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Have you tried repairing the headset?

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=152550
Reply With Quote


  #3  
Old 10-25-2015, 01:19 PM
Randymartin4425 Randymartin4425 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
POST ID # = 816250
Randymartin4425 Reputation: 10
Default

Yes and a few times actually.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-27-2015, 04:43 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 816509
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

This might be related to FW 33 disconnection issue.

You can try this and see if it helps;
Some users have mentioned being able to find a work around such as re-pairing the headset and uninstalling then reinstalling CUE.

Do you have any wireless devices near the dongle and headset?
Have you tried the headset on another computer? Does it do the same thing?
Reply With Quote


  #5  
Old 10-27-2015, 01:44 PM
Randymartin4425 Randymartin4425 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
POST ID # = 816562
Randymartin4425 Reputation: 10
Default

I have an Xbox that's always turned off next to it. I've tried uninstalling and reinstalling several times. i tried in for a very short time on a friends computer and it worked fine. and some times it works ok. other times it wants to just connect and disconnect a couple hundred times until i turn it off and get off the computer... I notice in Cue all these options for messages yet nothing ever shows up for messages..
Reply With Quote


  #6  
Old 10-27-2015, 01:48 PM
Randymartin4425 Randymartin4425 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
POST ID # = 816564
Randymartin4425 Reputation: 10
Default

It also likes to just randomly beep and the info mic flash's but again no messages to be seen. headset fully charged or close to it.
Reply With Quote


  #7  
Old 10-31-2015, 03:15 AM
Randymartin4425 Randymartin4425 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
POST ID # = 817292
Randymartin4425 Reputation: 10
Default

I'm still in need of help please.
Reply With Quote


  #8  
Old 10-31-2015, 10:13 AM
t0dddy t0dddy is offline
Registered User
t0dddy's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 148
POST ID # = 817317
t0dddy Reputation: 10
Default

its a firmware issue, you have to put up with it, some times it works fine for me and some days it disconnects :/ they are aware of the issue so you will have to hold tight until they release FW 36.08 :)
Reply With Quote


  #9  
Old 11-01-2015, 01:14 AM
Randymartin4425 Randymartin4425 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
POST ID # = 817395
Randymartin4425 Reputation: 10
Default

well its just about unbarable the wireless version sucks...
Reply With Quote


  #10  
Old 05-17-2017, 11:37 PM
Ranzor Ranzor is offline
Registered User
 
Join Date: May 2017
Posts: 2
POST ID # = 903693
Ranzor Reputation: 10
Default

I found a fix after spending a week of trying to fix this issue.

The headphones broadcast near the same frequency as WiFi channel 6 and this was causing frequent disconnects. Moving my home WiFi to channel 1 fixed the issue for me. Moving it to channel 12 or 1 may also fix it for others, the idea is that you want to keep your WiFi and headphone frequencies from stomping over each other.

Please see the image below for proof. I pulled out my spectrum analyzer and it's clear to see the noise in the before/after screenshots.


Last edited by Ranzor; 05-17-2017 at 11:38 PM. Reason: fixed image link
Reply With Quote


  #11  
Old 03-15-2018, 09:43 PM
darksheep darksheep is offline
Registered User
darksheep's PC Specs
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 62
POST ID # = 944969
darksheep Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Ranzor View Post
I found a fix after spending a week of trying to fix this issue.

The headphones broadcast near the same frequency as WiFi channel 6 and this was causing frequent disconnects. Moving my home WiFi to channel 1 fixed the issue for me. Moving it to channel 12 or 1 may also fix it for others, the idea is that you want to keep your WiFi and headphone frequencies from stomping over each other.

Please see the image below for proof. I pulled out my spectrum analyzer and it's clear to see the noise in the before/after screenshots.


Thanks man I will try looking into this and see
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.