The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-16-2018, 04:54 AM
Herian Herian is offline
Registered User
Herian's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
POST ID # = 959311
Herian Reputation: 10
Default iCUE and CPU adaptive moltiplicator doens't work

Hi guys,
i've noticed that if i use icue instead of cue for my K70 Lux RGB, my i7 8700k keeps at max frequency. Normally the multiplier of my cpu fluctuating from 8x to 47x (i've a little oc) changing his vcore with him. If i use icue this doesn't happens, and the cpu stack at 4.7ghz whatever the load is.
If i exit icue all back to normal. No problem using the "standard" cue software. Now i've reverted back to 3.1.133 version of cue without issues.


Can you investigate please?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2018, 11:58 AM
Syberon Syberon is offline
Registered User
Syberon's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Location: Russia
Posts: 108
POST ID # = 959333
Syberon Reputation: 12
Default

This is known iCUE 3.3 issue - if lighting enabled on some devices it loads one core of cpu at 100% load and this prevents cpu to lower multiplier at idle state.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2018, 04:06 PM
Herian Herian is offline
Registered User
Herian's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
POST ID # = 977230
Herian Reputation: 10
Default

Is this fixed? I'm still with cue and not icue for now...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2018, 10:48 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,304
POST ID # = 977282
DevBiker Reputation: 94
Default

Quote:
Originally Posted by Herian View Post
Is this fixed? I'm still with cue and not icue for now...
Mine is certainly using adaptive voltages. And yes, they drop ... to 0.75V.

And I'm all iCue, all the time. ;)
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.