View Single Post
  #3  
Old 06-02-2019, 10:31 AM
Desync Desync is offline
Registered User
Desync's PC Specs
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
POST ID # = 1006616
Desync Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by lizhu27 View Post
The issue is very likely caused by Z390 Taichi/9900k. I just built a new rig with the said parts this week, and I'm experiencing the same polling rate -> fps drop issue.

It seems a quite common problem with the z390 chipset, or the Asrock/Taichi product line as I discovered someone experienced same issue with his z270 Taichi.

Do you see any differences after switching to Rival 600? I'm using Rival 500 with 1000hz polling rate. Mouse movement causes cpu spikes which leads to fps drops in games like League of Legends and GW2. Haven't try my previous Scimitar but I assume there won't be any difference as my older Rival 500 (replaced because of sidebutton double click), which operates flawlessly on my previous build, has issue on this build. The problem really seems to related to the mobo and cpu.

Fractal Meshify C
ASRock Z390 Taichi - updated to BIOS ver 2.0, no fix
9900k
Gigabyte 1080 G1
Corsair Vengeance RGB pro 8gb*4
970 evo plus 1tb m.2
Kingston HyperX savage 500gb sata ssd
Seagate 2tb hybrid

k68 rgb mx blue
SS Rival 500
SS Arctis Pro wireless

I brought the Rival 600 home last night and just unplugged the Corsair mouse and plugged it straight in and had a little bit of FPS drop but nothing like it was.

Turned my comp off last night when I went to bed, turned it back on this morning and fired up Battalion 1944 and 0 issues so far.



Also, with your z390 taichi board, do you have problems with your shield colors staying red/orange? THe colors to the left of the CPU where the mobo says ASROCK, those LEDs stay orange / red and won't change. Learned it was a problem with Windows and ASROck's software that they haven't found a fix to yet.
Reply With Quote