The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   Memory (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=198)
-   -   Are one of my LEDs dead? (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=188615)

KevinDellatore 07-04-2019 02:27 AM

Are one of my LEDs dead?
 
1 Attachment(s)
I bought 2 2x8gb kits from Newegg (CMW16BX4M2D3000C16)

They look beautiful. However, "dim 1" which is in slot 3 from the CPU socket seems to have a dead LED in at the very "bottom" of the stick.

Ill attach a photo.

Is ive tried to reseat the ram and it's seated all the way in.

Is it even worth trying to replace the stick as Ill most likely have to replace both sticks from the kit? The issue isn't all that obvious on some lighting options.

Thanks in advance

DevBiker 07-04-2019 09:41 AM

Hard to say if it's "dead" or just a little "dim".
Try using the "Multicolor" effect and setting just that one to a specific color. Does it work?

KevinDellatore 07-04-2019 12:01 PM

Yep, doesn't light at all.

The light from LED 9 bleeds into the area for led 10.

For example, if I have it alternating between red and blue, if 9 is red and 10 is blue, on this single ram stick the light from the 9th led slowly fades down into the 10th spot.

Corsair Kevin 07-08-2019 04:21 PM

Looks like a dead LED to me... you'll need to start a ticket at corsair.com/support.


All times are GMT -4. The time now is 03:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.