The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   Audio (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=207)
-   -   Microphone problem with my Corsair Vengeance 1500 v2 (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=128316)

ateRstones 04-24-2014 12:35 PM

Microphone problem with my Corsair Vengeance 1500 v2
 
I'm owning a Corsair Vengeance 1500 v2 for 2 months now and recently noticed a problem with it.

If I use my microphone and record it, one of the audio tracks has a static noise and the other doesn't. I've tested the problem with Audacity on two seperate computers. Both had it. Here's a picture of Audacity:

http://i.imgur.com/8HUMY45.png

The mic is also a bit quiet, but that's not so important.

There's also an other problem, which seems related. I'm having a high pitched static sound after the microphone has been in use. The noise on the track and this sound seem to be the same. If I go to sound and then switch from the input devices to the output devices, the sound disappears until the microphone is used the next time.

I'm hoping for help
LG ateRstones

Edit: Sorry for the image being so big.

D2ultima 04-26-2014 10:50 PM

Try going in windows playback devices, selecting the corsair device, going to "levels" and bringing the "line" and "microphone" levels to 0. You could mute them I guess, but I prefer manually dragging to 0 in case it ever un-mutes at some point, whereas their levels are less likely to automatically increase.

See if this helps, because while it should play back instantly similar to sidetone and thus sound a little natural, it may show up in recordings.

I know if you just recorded your mic it shouldn't happen, but it's the only thing I could think of right now. Hope it's at least of some use!

ateRstones 04-28-2014 06:39 AM

It helped a bit. The static noise in my headphones isn't there anymore, but the microphone still produces this sound.

Thanks :)

I'll try to get it replaced.

ateRstones 04-28-2014 08:56 AM

I don't really know how, but I got it fixed. I tried to install the old drivers and after that I was able to choose a extension under sound, which suppresses low fequenzies from the mic. Because of it there isn't any problem anymore.

Edit: It didn't work completly. The static noise is the, but you can't see it on the audiotrack. :/ But its better.


All times are GMT -4. The time now is 05:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.