The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   Corsair Link (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=209)
-   -   Corsair Link HDD click (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=163697)

Wabem 11-22-2016 07:39 AM

Corsair Link HDD click
 
Hello! After a lot of listening closely to my computer I have figured out that Corsair link has been making my HDD "click" every 3ish seconds or so. It isn't my primary drive so it's not in use all the time but Corsair seems to be keeping it awake pinging it every few seconds. I only have the one HDD so I can't test if it's with all hard disks. Has anyone else run into this problem?

I'm running 4.3.0.154 and an H110i.

Thanks!

M S

snapper69 11-22-2016 07:44 AM

I have an H110i GT with Link 4.3 installed and 9 hdd's and it doesn't make any of them click. What happens if you shut Link down?

red-ray 11-22-2016 08:00 AM

Try using the search facility
 
This is the same cause as http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=858189 and as usual Corsair have failed to visibly address the issue. There are other posts such as http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=864639, http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=863332 and http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=863497

Wabem 11-22-2016 10:00 PM

Looks like you were dead on red-ray, thanks. Snapper, if I close Link it stops. Originally I thought it was the pump itself making the noise but I eventually pinpointed the HDD. Hopefully Corsair will fix this soon although it seems to have persisted through a few versions.

snapper69 11-23-2016 05:16 AM

I wouldn't hold my breath waiting for that to happen!

emsir 11-25-2016 08:47 AM

Quote:

Originally Posted by Wabem (Post 879833)
Hello! After a lot of listening closely to my computer I have figured out that Corsair link has been making my HDD "click" every 3ish seconds or so. It isn't my primary drive so it's not in use all the time but Corsair seems to be keeping it awake pinging it every few seconds. I only have the one HDD so I can't test if it's with all hard disks. Has anyone else run into this problem?

I'm running 4.3.0.154 and an H110i.

Thanks!

M S

Don't you have anything else to do, but to sit and find strange sounds from your computer? If you just sit around 50 -75 cm from your computer you won't hear anything, trust me. I'ts not a problem at all. it doesn't affect performance or cooling.

snapper69 11-25-2016 11:01 AM

The trouble with noises is that once you have heard them, you can't unhear them and some people have less tolerance for noises than others.

Wabem 03-27-2017 10:59 PM

Not to trudge up this old thread but in the most recent version of Corsair Link (4.6.0.86) it looks (sounds?) like they fixed this problem!

notsonic 10-16-2017 09:35 PM

I'm using 4.9.0.57 with my H80i and the hard drive clicking is driving me crazy. Any news with this issue?

Corsair Dustin 10-17-2017 12:19 PM

It was my understanding we had this fixed some time ago. Do you experience the same behavior when you run HWMonitor instead of Corsair Link?

notsonic 10-17-2017 12:34 PM

Quote:

Originally Posted by Corsair Dustin (Post 923589)
It was my understanding we had this fixed some time ago. Do you experience the same behavior when you run HWMonitor instead of Corsair Link?

Hey,

Thanks for the reply. CPUID does it too.

For reference, it's a 2TB WD Black drive, specifically wd2003fzex-00z4sa0.

Corsair Dustin 10-18-2017 12:06 PM

So we use CPUID's SDK for monitoring temperatures and hardware data, so it sounds like a polling issue with the SDK itself. I'll have our team look into it.

In the meantime, your H80i should be able to run just fine without the Link software if you want to avoid thrashing your drive.

Mapantz 10-23-2017 01:13 PM

Hi there!
I'm so glad I found this thread, my head was going to explode trying to figure out what the problem was..
I have just purchased the Corsair LL120 RGB fans, obviously I needed the Link software. Last night, I was just about to head to bed, when I heard this clicking sound every three seconds or so. I had my ears to every part of my chassis trying to figure where it was coming from. I took off one side so I could get near to my 2TB Seagate barracuda HDD, and sure enough it was that. My first thought was, it's failing. It wasn't until the next day (after a reboot) that the sound had stopped. I proceeded to open Link, and that's when I figured out that it was Link causing my drive to click. I do hope something can be done, because it is extremely irritating!

Kind regards.

KLU 10-24-2017 04:15 AM

I have the same issue. I even sent my Toshiba X300 6TB for RMA replacement by the time I noticed that Corsair Link was causing the trouble.
The symptomps are identical... HDD is clicking every ~3-5 seconds. When I disable CL, the problem disappears. When I enable HWMonitor, everything is OK, no clicking, so please, fix this Corsair :roll:

Or just maybe allow us to disable the hardware monitor feature in upcoming version of CL for us to be able to only control our beautiful RGB RAM sticks ;):

Thanks!

Corsair Dustin 10-24-2017 12:49 PM

Wait, so does this or does this not occur with the standalone HWMonitor software?


All times are GMT -4. The time now is 06:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.