The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 9 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 10-11-2012, 07:12 AM
pinhead123 pinhead123 is offline
Registered User
pinhead123's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
POST ID # = 607200
pinhead123 Reputation: 10
Default usb dongle

Hi all.. Glad to be on the forum... nice friendly site... Anyway here I go.

I bought myself a new system and I have the corsair ax1200i power supply which came with the USB link dongle so I can see what is happening with the power supply.. My question is can i use that same dongle and instead of using it to read what is going on in the power supply... can I plug it in to my corsair h100 instead?

Is it compatible?

I have tried searching to the matter but have found nothing?

Also a note I would like to add is that when I first plug in the dongle and used it with the corsair link software the software would not recognize the ax1200i... So i did a bios update and then it worked perfectly after... Just a thought if your having problems... update your bios..

Regards

Pinhead
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #2  
Old 10-11-2012, 10:38 AM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 607222
RAM GUY Reputation: 10
Default

Yes you can; the USB Dongle would connect to the Corsair Link rather than plugging it into the USB on the MB. But I think you may need another cable, let me check with Cool Guy when he is available and I will get back to you ASAP.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #3  
Old 10-11-2012, 10:46 AM
pinhead123 pinhead123 is offline
Registered User
pinhead123's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
POST ID # = 607223
pinhead123 Reputation: 10
Default

Thanks for the quick reply M8...
Yes I was thinking I would need a new cable due to the connectors being different... Yes If you could let us know what cable it will be when you can that is much appricated..

Thanks in advanced

Pin
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #4  
Old 10-11-2012, 12:04 PM
COOL GUY's Avatar
COOL GUY COOL GUY is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 200
POST ID # = 607243
COOL GUY Reputation: 20
Default

Quote:
Originally Posted by pinhead123 View Post
I bought myself a new system and I have the corsair ax1200i power supply which came with the USB link dongle so I can see what is happening with the power supply.. My question is can i use that same dongle and instead of using it to read what is going on in the power supply... can I plug it in to my corsair h100 instead?

Is it compatible?

I have tried searching to the matter but have found nothing?
The USB Dongle that is supplied with the AXi series PSU's has a single Corsair Link Digital connector. This would allow you to connect the AXi PSU or any other single Corsair Link node that uses a Corsair Link Digital output.

You would need an additional cable that was not supplied with the PSU unit to connect the H80/H100 device to that dongle. That cable is currently only supplied in the Corsair Link kits (Cooling/Cooling and Lighting). If you email Ram Guy I'm sure we can work something out to get you that cable.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #5  
Old 10-11-2012, 01:34 PM
pinhead123 pinhead123 is offline
Registered User
pinhead123's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
POST ID # = 607277
pinhead123 Reputation: 10
Default

Thanks for the info.. I will message him now...
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #6  
Old 10-11-2012, 02:03 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 607281
RAM GUY Reputation: 10
Default

Do you have our Corsair Link?
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #7  
Old 10-11-2012, 04:15 PM
pinhead123 pinhead123 is offline
Registered User
pinhead123's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
POST ID # = 607304
pinhead123 Reputation: 10
Default

No I only have the usb dongle
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #8  
Old 10-12-2012, 11:54 AM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 607407
RAM GUY Reputation: 10
Default

And for the cable did you create a RMA request? if yes please post the case number.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #9  
Old 01-20-2013, 01:03 PM
Breimeister Breimeister is offline
Registered User
Breimeister's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 50
POST ID # = 627930
Breimeister Reputation: 10
Woah! AX860i USB Dongle

I bought the AX860i a few days ago to replace a failed PS and it works great. One question I have about the USB dongle is why does it need the whole USB header on my motherboard? The header is good for two USB ports.

Also now I am looking at getting a Corsair water cooling kit for the cpu. This again needs another USB header and I have none to spare. Is there some cable to connect both the power supply and the water cooler to the same USB dongle that came with the AX860i or is there another solution?
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #10  
Old 01-20-2013, 06:28 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 10,893
POST ID # = 627999
Toasted Reputation: 66
Default

If you get the Corsair Cooling/Lightning Kit you can plug the AXi PSU into the Corsair Commander and free up one USB slot.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #11  
Old 01-20-2013, 11:12 PM
Breimeister Breimeister is offline
Registered User
Breimeister's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 50
POST ID # = 628053
Breimeister Reputation: 10
Default The AX860i USB Dongle

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
If you get the Corsair Cooling/Lightning Kit you can plug the AXi PSU into the Corsair Commander and free up one USB slot.
I have taken a closer look at the part that plugs into the usb header on my motherboard and it only uses one usb port. They did not attach the correct end to the USB dongle probably to prevent someone from plugging it in the wrong way. I think I may have use some pliers and cut off that end and attach my own usb plug.

I'll wait until Corsair Link works properly with Windows 8.

Al
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #12  
Old 03-04-2013, 04:57 PM
FiveInline FiveInline is offline
Registered User
FiveInline's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 43
POST ID # = 637856
FiveInline Reputation: 10
Default

Quote:
cannot be updated when connected to the Corsair Link Commander
What is the Corsair Link Commander?

Last edited by FiveInline; 03-04-2013 at 05:06 PM.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #13  
Old 03-04-2013, 10:17 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
Registered User
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 6,558
POST ID # = 637912
wytnyt wytnyt Reputation: 158
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by FiveInline View Post
What is the Corsair Link Commander?
its this

http://www.corsair.com/us/corsair-li...oling-kit.html
__________________
----------------------------------------------------------
3770K H100I Build 2 http://i39.photobucket.com/albums/e1...psb4e13b48.png
2600 H100I Build 3 http://i39.photobucket.com/albums/e1...psd78bce8e.png
G620 H-80 1st Build http://i39.photobucket.com/albums/e1...psd78bce8e.png

4930K Custom Loop-4th Build - http://i39.photobucket.com/albums/e1...9197e362.pngok
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #14  
Old 10-22-2013, 02:21 PM
dez dez is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
POST ID # = 679543
dez Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by COOL GUY View Post
The USB Dongle that is supplied with the AXi series PSU's has a single Corsair Link Digital connector. This would allow you to connect the AXi PSU or any other single Corsair Link node that uses a Corsair Link Digital output.

You would need an additional cable that was not supplied with the PSU unit to connect the H80/H100 device to that dongle. That cable is currently only supplied in the Corsair Link kits (Cooling/Cooling and Lighting). If you email Ram Guy I'm sure we can work something out to get you that cable.
From my experience this contraption (connecting H80 through AXi USB dongle) in fact WILL NOT WORK. Mind this to avoid unnecessary frustration, due to uninformed and untried solutions no matter who is putting them forward.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #15  
Old 10-22-2013, 07:07 PM
GrahamB's Avatar
GrahamB GrahamB is offline
Registered User
GrahamB's PC Specs
 
Join Date: Aug 2013
Location: Leighton Buzzard, England
Posts: 98
POST ID # = 679593
GrahamB Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by dez View Post
From my experience this contraption (connecting H80 through AXi USB dongle) in fact WILL NOT WORK. Mind this to avoid unnecessary frustration, due to uninformed and untried solutions no matter who is putting them forward.
It's connecting the PSU to the cooler not the other way around, then the cooler connects to USB, but you do need the link cable to connect them.

Mine works fine.
__________________
I have nothing to do with Corsair, apart from buying my Case, Memory, Cooler, PSU and Link from them.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.