The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 6 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 02-27-2012, 10:09 PM
koolhawk koolhawk is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
POST ID # = 564445
koolhawk Reputation: 10
Default Vengeance 1500 Driver Install Error

I Recently bought a Vengeance 1500 headset and when i try to install the drivers it gets to 50% then stops and the installer ends and says Install Error your system has not been modified.

Ive tried uninstalling any old audio drivers, restarting.


Help?
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #2  
Old 04-09-2012, 01:14 PM
MyNamesTaken MyNamesTaken is offline
Registered User
MyNamesTaken's PC Specs
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
POST ID # = 571462
MyNamesTaken Reputation: 10
Default

Having the exact same problem with my HS1 :(
They worked perfectly up until last night, when I had to format my HDD cause it wouldn't boot into windows. Here's the exact error message I get from the installer:
Install error

The system has not been modified. To install this program at a later time, run the installation again.
Click Finish to exit the wizard.

What do?

EDIT: Got it working.
Opened Device Manager, told windows to search automatically for updated driver, which it did.
Then I simply installed the new Corsair USB Headset (Version 1.1.1) driver on top, and voila - it's asking me to restart my computer.

Last edited by MyNamesTaken; 04-09-2012 at 01:18 PM.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #3  
Old 04-18-2012, 05:19 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 573180
RAM GUY Reputation: 10
Default

What OS are you running?

Where you able to get it to work?
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #4  
Old 05-06-2012, 03:16 PM
xitor xitor is offline
Registered User
xitor's PC Specs
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
POST ID # = 576760
xitor Reputation: 10
Sad

Quote:
Originally Posted by koolhawk View Post
I Recently bought a Vengeance 1500 headset and when i try to install the drivers it gets to 50% then stops and the installer ends and says Install Error your system has not been modified.

Ive tried uninstalling any old audio drivers, restarting.


Help?

I am having this exact problem. All i want is the controlpanel/eq for Vengeance 1500 (so i can increase the bass).
If i open the device manager i click on "Sound, Video and game controllers"
Under that tab i have the Corsair Vengeance 1500 the driver properties under the headset is as following
Driver Provider: Corsair
Driver Date: 2011-06-16
Driver Version: 7.0.8.2150
Digital Signer: Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher

It's really annoying not being able to use the headset to it's fullest (note, i have sound in the headset)

I have tried the headset in a friends computer. He did not get any errors whilst installing, and yes, he got the controlpanel right away.

His and my OS is the same
Only real diffreance is that he uses ASUS sabertooth motherboard and i use the one in my PC specs


Can someone help me before i go crazy here?

Last edited by xitor; 05-06-2012 at 03:18 PM.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #5  
Old 05-09-2012, 12:40 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 577346
RAM GUY Reputation: 10
Default

Where are you trying to access these settings?
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #6  
Old 05-09-2012, 02:44 PM
xitor xitor is offline
Registered User
xitor's PC Specs
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
POST ID # = 577374
xitor Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
Where are you trying to access these settings?
Hi,
Im not sure if you replied to me. But in device manager. :S
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #7  
Old 05-10-2012, 07:16 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 577649
RAM GUY Reputation: 10
Default

Thanks for the info. I'm showing that information as correct in your device manager. You are saying that in the audio software you do not see the EQ?
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #8  
Old 05-11-2012, 01:13 AM
xitor xitor is offline
Registered User
xitor's PC Specs
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
POST ID # = 577693
xitor Reputation: 10
Default

That's correct. While installing the drivers I got "Your system has not been modified" error. I do not have the eq.

But what you are saying is that the drivers installed correctly ?

Thx for the time you are putting into this

// xitor

Last edited by xitor; 05-11-2012 at 03:32 AM.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #9  
Old 05-11-2012, 07:09 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 577834
RAM GUY Reputation: 10
Default

With the info it looks like they are. Very odd. I hate to say this but maybe something in windows was corrupted.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #10  
Old 05-11-2012, 07:21 PM
xitor xitor is offline
Registered User
xitor's PC Specs
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
POST ID # = 577846
xitor Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
With the info it looks like they are. Very odd. I hate to say this but maybe something in windows was corrupted.

That basically means I need to reinstall w7? :/
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #11  
Old 05-14-2012, 06:38 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 578334
RAM GUY Reputation: 10
Default

I know that step is not ideal. I have heard and see that it will correct the issue.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #12  
Old 05-15-2012, 01:40 AM
xitor xitor is offline
Registered User
xitor's PC Specs
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
POST ID # = 578401
xitor Reputation: 10
Default

Thx alot for the help!
Atleast now I know how to resolve this issue :)
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #13  
Old 05-17-2012, 03:47 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,297
POST ID # = 578948
RAM GUY Reputation: 10
Default

No problem. Let us know if we can be of any further assistance.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
  #14  
Old 09-23-2013, 06:58 AM
ludog ludog is offline
Registered User
ludog's PC Specs
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
POST ID # = 675638
ludog Reputation: 10
Default Driver Install Problems

Sorry for bumping this old thread, but I just got my Vengeance 1500 headset and I`m having the exact same problem. The "Update Driver" method didn`t worked for me.

I had a HS1 headset, but it snapped last week, and because of that i just got a new 1500 to replace my old HS1, but this driver problem is driving me nuts.
Reply With Quote


Did you find this post helpful? Yes | No
Reply

Tags
1500 headset driver error

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.