The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2017, 09:36 AM
L3s7ing L3s7ing is offline
Registered User
L3s7ing's PC Specs
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 10
POST ID # = 904067
L3s7ing Reputation: 10
Default Glaive: Saving profiles

So I finally got the Glaive Aluminium as my new mouse and now I'm trying to change the color.
I installed CUE and updated to the newest 2.13.80 and I'm also using the newest firmware for the mouse (1.03).
I'm having two problems now:
1. I can't save profiles onto my mouse. The button to do this simply isn't there. For my keyboard it works all fine. If I'm correct the mouse should have this feature, right?
2. Whenever CUE is running the backward and forward keys on the side of the mouse aren't working anymore.
If already looked into the cue guide for help, but can't find anything.
Someone out there with any ideas for help?
Thanks
Reply With Quote


  #2  
Old 05-20-2017, 10:38 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 6,824
POST ID # = 904079
c-attack Reputation: 96
Default

1. It should be called Glaive HW1 and is likely at the bottom of your profile list. It will have a "chip" icon instead of the Corsair sails. Default is a bright yellow. You can edit that profile, then at the bottom of the left side menu, you should see "save profile to device" under surface calibration. This will only be active when CUE is not running.

2. Check the actions tab on the left to make sure you have not edited the function of those keys. It is CUE profile specific, so also make sure you are on the active profile. They don't work how? At all? In Chrome/Edge/Firefox etc? A specific program?
Reply With Quote


  #3  
Old 05-20-2017, 12:02 PM
L3s7ing L3s7ing is offline
Registered User
L3s7ing's PC Specs
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 10
POST ID # = 904087
L3s7ing Reputation: 10
Default

Thanks for the reply.
I reinstalled the cue software, which fixed the not working extra buttons (and yes, they didn't work on all programs). Maybe I had mixed something up, but I had tested makros and then deleted them again. Maybe I did something wrong in the process.

However, for saving a profile it still doesn't work. I added a screenshot for better showing.
For my keyboard I have a "save to device" in the bar between the default profile and the picture of my mouse. I tried it with a second profile but nothing changed.
Also there isn't anything under surface calibration.

Maybe I'm just blind or missing something...
Attached Images
File Type: png corsairGlaive.PNG (782.4 KB, 542 views)
Reply With Quote


  #4  
Old 05-20-2017, 06:26 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 6,824
POST ID # = 904121
c-attack Reputation: 96
Default

You are missing the native HW profile for the mouse that should have loaded the first time you plugged it in, like in the picture below. The 'save to device' will only show when the HW1 profile is selected. Try unplugging it or putting it on a different USB port to see if it will load. There may be a reset trick, but I am afraid I don't know it for the Glaive. Someone else surely does.

Reply With Quote


  #5  
Old 08-10-2017, 05:58 PM
Storneschi Storneschi is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 4
POST ID # = 915434
Storneschi Reputation: 10
Default

I have the same probleme...missing GlaiveW1 profiles how can restore this profile?THX
Reply With Quote


  #6  
Old 08-12-2017, 07:38 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 915861
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

You don't specifically need the Glaive HW1 profile.

You can create a new hardware profile by clicking the + as well as the hardware profile radio button
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #7  
Old 11-24-2017, 08:21 AM
Firstrow123 Firstrow123 is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
POST ID # = 927569
Firstrow123 Reputation: 10
Default

NEW SOLUTION: Hold down LEFT and RIGHT mouse buttons while plugging in the USB cable will reset the device and restore the HW profile I believe.

Last edited by Firstrow123; 11-24-2017 at 08:35 AM.
Reply With Quote


  #8  
Old 11-27-2017, 07:40 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 927944
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Yes, that key combination will reset the mouse and HW profiles to default.
Reply With Quote


  #9  
Old 09-22-2018, 03:39 PM
outdatedTV outdatedTV is offline
Registered User
outdatedTV's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 9
POST ID # = 973756
outdatedTV Reputation: 10
Default

My Corsair Glaive:
iCUE 3.4.x = actions get remembered
iCUE 3.6.x = doesn't remember actions
Reply With Quote


  #10  
Old 09-24-2018, 03:41 PM
outdatedTV outdatedTV is offline
Registered User
outdatedTV's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 9
POST ID # = 974058
outdatedTV Reputation: 10
Default

iCUE 3.7.99 = Actions get remembered! Good job there.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.