The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Notices

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2017, 03:04 PM
FiveInline FiveInline is offline
Registered User
FiveInline's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 48
POST ID # = 919715
FiveInline Reputation: 10
Default CMD32GX4M4C3000C15 OC capability

Im im the process of buying new ram for my Sabertooth X99.

Im thinking of the Dominator 3000 Kit (32GB 4X8GB)

CMD32GX4M4C3000C15

But i want to be able to run 3200Mhz, and there is no other Dominator kit that is compatible With X99 over 3000Mhz except for the Torque kit.

Will i be able to OC this kit to 3200? Or is it a lottery, maybe maybe not?

Last edited by FiveInline; 09-11-2017 at 03:33 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 09-11-2017, 04:33 PM
emissary42's Avatar
emissary42 emissary42 is offline
Registered User
emissary42's PC Specs
 
Join Date: Aug 2013
Location: Nehr'esham
Posts: 828
POST ID # = 919722
emissary42 emissary42 Reputation: 122
Default

I'd say there is a decent chance you might reach DDR4-3200 at slightly relaxed timings and/or a bit more V. My pretty similar CMR32GX4M4C3000C15 needed around 1.39V for DDR4-3200 15-17-17.
Reply With Quote


  #3  
Old 09-11-2017, 08:50 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 3,849
POST ID # = 919731
c-attack Reputation: 49
Default

There is a 4x8GB 3200C16 kit as well as the ROG red at the same timings. Is the issue it isn't on the compatibility list? I am not sure that matters much with an established platform and a kit that is far newer than any of the Asus lists. I suppose price in your market has a say, but I might be more inclined to go with non-QVL 3200 than 3000 and squeezing a little more, although I do agree it should work.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-12-2017, 02:11 AM
FiveInline FiveInline is offline
Registered User
FiveInline's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 48
POST ID # = 919742
FiveInline Reputation: 10
Default

It says Intel 100 compability not X99 on the 3200 kit.
Reply With Quote


  #5  
Old 09-13-2017, 02:29 PM
FiveInline FiveInline is offline
Registered User
FiveInline's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 48
POST ID # = 919921
FiveInline Reputation: 10
Default

I went with the Torque kit, mainly for the b-die chips. Black top bar ordered so i think it will look very slick :)
Reply With Quote


  #6  
Old 09-13-2017, 06:09 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 3,849
POST ID # = 919947
c-attack Reputation: 49
Default

Quote:
Originally Posted by FiveInline View Post
I went with the Torque kit, mainly for the b-die chips. Black top bar ordered so i think it will look very slick :)
There you go. I certainly would prefer C14@3200 as well, but that torque color scheme is a bit difficult. Sounds like you have a good plan.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.