The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-01-2018, 03:19 AM
needfanhelp needfanhelp is offline
Registered User
needfanhelp's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
POST ID # = 956944
needfanhelp Reputation: 10
Sad Corsair USBXp Driver Keeps Connecting/Disconnecting - Please someone help

Hi everyone, I'm new to these forums as well as PC building. I purchased a custom-made computer with a Corsair Hydro Series H100i V2 240mm Liquid Cooling System.

Both of the fans attached to the radiator seem to turn on (they're very loud); however, the Corsair logo keeps flashing and I'm hearing connect/disconnect sounds every few seconds. It's stabilized like.. once but it keeps connecting/disconnecting. I've looked online everywhere and can't seem to find a solution. I've tried un-installing Corsair Link, tried installing an older version, and now I'm back to the most recent driver. The problem sounds just like this: https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=_Sz8WHqPoFE

I looked in the back of the computer and saw that the fan splitter (I think that's what it's called) isn't connected to anything. I'm not entirely sure if the two fans that came with the system are connected to the mother board, but they do spin.

I'm so frustrated and at a loss for how to fix this issue :/. I spoke with a Corsair rep and they said I might need to replace a USB link, but this all is brand new. Someone please help me.

Last edited by needfanhelp; 06-01-2018 at 03:35 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 06-01-2018, 07:51 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,128
POST ID # = 956964
DevBiker Reputation: 88
Default

A couple of things to look at ... and somethings that you may need to rewire as it doesn't sound like it's installed correctly ... something that we've seen before in cases like this.

First, your cooler will have a single fan header cable coming off of the header. This will be a standard, 3-pin fan header. Where is that plugged in to your motherboard? It should plugged in to the CPU_FAN header on your motherboard. Once it is, you'll also need to go into the BIOS and make sure that the CPU_FAN header is set to 100%/Full Power. You can also set it to PWM mode.

Second ... the 2 fans for the radiator should be plugged in to the Y-splitter that comes off of the pump header. This will allow the fans to be controlled by the pump. Once that's done, go into Corsair Link and set the fans on "Balanced" mode and make sure that the temperature source for the fan curve is set to "H100i V2".
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


Reply

Tags
cooling, usb disconnect

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.