The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-18-2018, 09:19 AM
agnettastoned agnettastoned is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
POST ID # = 941184
agnettastoned Reputation: 10
Default after startup mouse not working

Hello Community, my Corsair Scimitar rgb sometimes don't work after startup and i have to unplug it and plug it in again. Someone have an idea?
Reply With Quote


  #2  
Old 02-18-2018, 12:42 PM
itsallpoo itsallpoo is offline
Registered User
itsallpoo's PC Specs
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 11
POST ID # = 941196
itsallpoo Reputation: 10
Default

are you connecting it to a hub? While today's stuff is considerably better some devices just do not like hubs, connect straight into a hard connector on the motherboard see what happens. Also...windows gets confused sometimes, try plugging into another usb port which "should" force windows to reload the drivers for it. When you say "doesn't work after startup" do you mean that the mouse is not seen from the screen where you put in your password or do you mean that after windows actually starts up that it doesn't work right away? You're just dealing with a MS$ product it might be a driver conflict a registry mess or even a malware try something like ccleaner or one of the other myriad of utilities that clean malware and fix bad registry errors.
Reply With Quote


  #3  
Old 02-18-2018, 05:17 PM
agnettastoned agnettastoned is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
POST ID # = 941225
agnettastoned Reputation: 10
Default

hey, no hub direct on mainboard. tried another usb not working. meant after windows starts up that it doesn't work sometimes. no ccleaner installed.
Reply With Quote


  #4  
Old 02-18-2018, 09:37 PM
Apophis3 Apophis3 is offline
Registered User
Apophis3's PC Specs
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 174
POST ID # = 941275
Apophis3 Reputation: 12
Default

Quote:
Originally Posted by agnettastoned View Post
hey, no hub direct on mainboard. tried another usb not working. meant after windows starts up that it doesn't work sometimes. no ccleaner installed.
That's a Windows issue when using Fast Boot. You boot up, and there's no USB ports active. Disable Fast Boot to prevent this from happening.
Reply With Quote


  #5  
Old 02-19-2018, 08:50 AM
agnettastoned agnettastoned is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
POST ID # = 941339
agnettastoned Reputation: 10
Default

I disabled this already. Same problem.
Reply With Quote


  #6  
Old 02-19-2018, 09:46 AM
agnettastoned agnettastoned is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
POST ID # = 941344
agnettastoned Reputation: 10
Default

Hi, I disabled fast boot already. Same problem. I turn computer on windows doesn't load the mouse.
Reply With Quote


  #7  
Old 02-20-2018, 07:12 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 941465
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

What motherboard are you using?
Reply With Quote


  #8  
Old 02-20-2018, 08:37 AM
agnettastoned agnettastoned is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
POST ID # = 941476
agnettastoned Reputation: 10
Default

Hi, Asrock H87M pro 3. My fault it is occuring when i enter the login screen!!
Reply With Quote


  #9  
Old 02-20-2018, 04:21 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 853
POST ID # = 941536
Corsair Nick Reputation: 39
Default

Try going into your BIOS and disabling xHCI Handoff, and enabling USB Legacy Support. This can help with detection when Windows loads.
Reply With Quote


  #10  
Old 02-24-2018, 02:30 PM
agnettastoned agnettastoned is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
POST ID # = 942083
agnettastoned Reputation: 10
Default

USB Legacy Support is on, but how can i find this xHCI Handoff?
Reply With Quote


  #11  
Old 03-11-2018, 04:43 PM
agnettastoned agnettastoned is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
POST ID # = 944341
agnettastoned Reputation: 10
Default

I solved the Problem. Just reinstalled Windows. It worked ;-)
Reply With Quote


  #12  
Old 09-06-2018, 03:01 PM
clutch clutch is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 7
POST ID # = 971737
clutch Reputation: 10
Default

That is a terrible solution.
Reply With Quote


  #13  
Old 10-11-2018, 06:21 AM
lorein0688 lorein0688 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
POST ID # = 975990
lorein0688 Reputation: 10
Default

This is a common problem and reinstalling Windows is not the permanent solution. The common problem related to the problem can be outdated mouse driver. So reinstall and update your mouse driver.
Follow the steps to uninstall mouse driver
 Open Device Manager;
 Choose Mice and other pointing devices;
 Now right-click on your mouse and then Uninstall Device;
Follow the steps to update the mouse driver
 On the Device Manager > click Mice and other pointing devices;
 Locate your mouse and right-click on it;
 And choose Update Driver

https://www.fixwindowserrors.biz/blo...-in-windows-10
Reply With Quote


  #14  
Old 10-12-2018, 05:33 PM
Blofeld2k Blofeld2k is offline
Registered User
Blofeld2k's PC Specs
 
Join Date: Nov 2011
Location: Angola IN
Posts: 100
POST ID # = 976180
Blofeld2k Reputation: 12
Default

Same here I'm afraid.
Reply With Quote


  #15  
Old 10-15-2018, 04:55 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 163
POST ID # = 976537
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Hi guys,

Try doing all of the solutions above. As stated by others, it can happen for a lot of reasons that tends to be Windows is not booting those USB devices correctly.

Solutions:
Turn off Windows Fast Boot.
Turn off xHCI Handoff
Turn on USB Legacy Support.
And Loreine's solution: This is a common problem and reinstalling Windows is not the permanent solution. The common problem related to the problem can be outdated mouse driver. So reinstall and update your mouse driver.
Follow the steps to uninstall mouse driver
 Open Device Manager;
 Choose Mice and other pointing devices;
 Now right-click on your mouse and then Uninstall Device;
Follow the steps to update the mouse driver
 On the Device Manager > click Mice and other pointing devices;
 Locate your mouse and right-click on it;
 And choose Update Driver
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.