The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-21-2019, 05:06 AM
Stig83 Stig83 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 995088
Stig83 Reputation: 10
Default Icue on initial boot

Icue doesn't detect my devices on initial boot i have to sign out and log in again and then its fine is there a fix for this?

Running a commander pro.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-21-2019, 12:27 PM
Glzmo's Avatar
Glzmo Glzmo is offline
A Mighty CORSAlR™
Glzmo's PC Specs
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 81
POST ID # = 995117
Glzmo Reputation: 10
Default

Hm. Do you have fast boot enabled in Windows? If so, try disabling it and see if it happens again. You could also try turning off fast boot with minimal device initialization in the BIOS if it has that option. Not sure what else you could try.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-21-2019, 02:30 PM
Stig83 Stig83 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 995138
Stig83 Reputation: 10
Default

No fast start is disabled also disabled it in bios but no difference still having to sign out and back in all works fine after that just a bit annoying having to sign in twice.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-21-2019, 07:58 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,394
POST ID # = 995184
DevBiker Reputation: 83
Default

Try restarting the service rather than logging back in. Does that work?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #5  
Old 02-22-2019, 01:12 PM
Stig83 Stig83 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 995247
Stig83 Reputation: 10
Default

Just tried it, all my case fans go off and back on but still no change just says no devices detected in ICUE until signing out and back in :(
Reply With Quote
  #6  
Old 02-22-2019, 05:23 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 305
POST ID # = 995271
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Can you give us a picture of what you are seeing in iCUE when it launches?
Reply With Quote
  #7  
Old 02-22-2019, 06:43 PM
Stig83 Stig83 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 995277
Stig83 Reputation: 10
Default




This is what i get on initial boot up, before signing out and in again.




And this is straight after signing out and in again:(

Last edited by Stig83; 02-22-2019 at 07:09 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-26-2019, 04:20 AM
Stig83 Stig83 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 8
POST ID # = 995628
Stig83 Reputation: 10
Default

Any more ideas?
Reply With Quote
  #9  
Old 02-26-2019, 05:16 AM
edeka3 edeka3 is offline
Registered User
edeka3's PC Specs
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 4
POST ID # = 995633
edeka3 Reputation: 10
Default

Bump, got the same problem! Every time I start my pc I have to hit the bios switch in the back of my K70 RGB...
Reply With Quote
  #10  
Old 03-02-2019, 11:03 PM
turbo_goat turbo_goat is offline
Registered User
turbo_goat's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 11
POST ID # = 996194
turbo_goat Reputation: 10
Default

my gf's pc had this issue too after the update, i had to go to bios and do the optimized settings and turn ram OC off- also I have ccleaner prevent icue on startup and it now recognizes 100% with a manual boot. Its better that way tbh, it would fight with the mobo, the temp probes from the commander pro, AND msi afterburner and it was just a disaster. MSI doesnt even control case fans...
Reply With Quote
  #11  
Old 03-02-2019, 11:04 PM
turbo_goat turbo_goat is offline
Registered User
turbo_goat's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 11
POST ID # = 996195
turbo_goat Reputation: 10
Default

no devices detected was definitely solved by a power cycle and killing icue on boot. in my situation, it worked on two pc's
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.