The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-10-2017, 12:23 PM
Cantas Cantas is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 3
POST ID # = 925928
Cantas Reputation: 10
Default Corsair Void Pro Wireless 7.1 static noise.

Hey,

i bought the Corsair Void Pro Wireless 7.1 a week ago. But i have all the time static noise in the background which goes on everytime the headset receives sound.

I tried multiple usb slots 3.0/2.0 and EQ settings. But i cant fix it.
I think the problem is the Corsair Utility Engine. If i uninstall it the background noise disappears.

But i want to use 7.1 so i need another way to fix it. Anyone know another way to fix my problem? Maybe with an older version of the driver or something else?
Reply With Quote


  #2  
Old 11-13-2017, 02:24 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 926210
Corsair Nick Reputation: 12
Default

Does the static sound occur in multiple programs, or is it a specific one? Which version of CUE are you currently running?
Reply With Quote


  #3  
Old 11-13-2017, 05:34 PM
Cantas Cantas is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 3
POST ID # = 926228
Cantas Reputation: 10
Default

The sound is in multiple programs, everytime it plays a sound i can hear it. If the sound from the main program is quiet enough. Im using version 2.19.65
Reply With Quote


  #4  
Old 11-13-2017, 06:35 PM
vince_2233 vince_2233 is offline
Registered User
vince_2233's PC Specs
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
POST ID # = 926234
vince_2233 Reputation: 10
Default

I am having the same problem except i'm using the wired version and every time i installed the corsair engine is when i noticed the static noise
Reply With Quote


  #5  
Old 11-14-2017, 03:16 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 926316
Corsair Nick Reputation: 12
Default

Can you guys attach your system specs? Also, try performing a force firmware update through the Global Settings (gear wheel) at the top mid of the CUE program window. Also, which software are you guys experiencing the static in?

Last edited by Corsair Nick; 11-14-2017 at 03:25 PM.
Reply With Quote


  #6  
Old 11-15-2017, 03:36 AM
Piquichu Piquichu is offline
Registered User
Piquichu's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 9
POST ID # = 926361
Piquichu Reputation: 10
Default Same problem

My hardware:

gigabyte b75m-d3h
i5 3470
8Gb Ram DDR3 1333mhz
shappire Rx 470 4Gb

Software:

Windows 10 Professional Falls Update
CUE 2.19.65

The static noise start when i install CUE :c
Reply With Quote


  #7  
Old 11-15-2017, 03:12 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 926431
Corsair Nick Reputation: 12
Default

Do you have the mic and sidetone muted or turned on in the CUE software when you hear static? What happens if you plug the headset into a different PC/Laptop?
Reply With Quote


  #8  
Old 11-15-2017, 04:02 PM
Piquichu Piquichu is offline
Registered User
Piquichu's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 9
POST ID # = 926437
Piquichu Reputation: 10
Default ...

yes.. i have the mic and sidetone muted and if i dont have muted, the static sound still here

And i try to plug my headset in my laptop and when i install CUE the static sound start..: (:
Reply With Quote


  #9  
Old 11-15-2017, 10:11 PM
Berchia Berchia is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 4
POST ID # = 926469
Berchia Reputation: 10
Default

I had this issue with my H2100 when i first picked it up, The "Microphone Check" aka Voice Loopback was turned on in the Corsair App

Alternatively, Right click the Sound Icon at the Bottom Right of windows->recording devices->select your mic->select the "Listen" tab and make sure "Listen to this device" is unchecked.
^^Also while you're here make sure that the device is set to default for both Voice AND Audio

Last edited by Berchia; 11-15-2017 at 10:15 PM.
Reply With Quote


  #10  
Old 11-16-2017, 04:52 AM
Piquichu Piquichu is offline
Registered User
Piquichu's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 9
POST ID # = 926506
Piquichu Reputation: 10
Default ...

I've also checked that and it does not work

and from what I see I'm not the only one who happens in the forum

and I'm not the only one whit this problem wtf

I changed my first void in case they were defective, but with these happens the same

sorry for my bad english
Reply With Quote


  #11  
Old 11-16-2017, 03:49 PM
MareSEphemeral MareSEphemeral is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
POST ID # = 926571
MareSEphemeral Reputation: 10
Default

Got the same identical trouble. Got it (Half) solved by zeroing the equalizer sliders, the blank noise is barely there when there are other sounds, still annoying when you try to keep sounds very soft, but at least you can use the 7.1 settings. I hope that corsair will push an update for either firmware or software fixing this issue soon
Reply With Quote


  #12  
Old 11-17-2017, 09:36 AM
Piquichu Piquichu is offline
Registered User
Piquichu's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 9
POST ID # = 926662
Piquichu Reputation: 10
Post

I hope that happens ...
Reply With Quote


Reply

Tags
sound problem, static noise

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.