The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #61  
Old 02-08-2018, 01:17 PM
Kurakkon Kurakkon is offline
Registered User
Kurakkon's PC Specs
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
POST ID # = 939717
Kurakkon Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by smegmannen View Post
Ive had my void wireless for 2+ years now and only recently when i decided to get the new cue app and update the firmware has the issues statet in this thread and some others started occuring.
Doesn't matter if i sit 3 cm or three rooms away from the reciever, the sound crackles, disappears, the headset disconnects and instantly reconnects and it doesn't matter if i repair it to the dongle, what USB port i use, if it is charging or not or whatever.
also, each time i change usb-port or re pair the headset a "new" device is made in windows so im up to like "73 -corsair void wireless".

Does any one know where older firmware images can be found?
ive searched but cant seem to find any and its what i think might be able to help.
Its definitely the software, IMO. I had an older version of the app and didn't have this audio problem until I reinstalled windows 10 and had no choice but to download this latest version.
Reply With Quote


  #62  
Old 02-08-2018, 01:31 PM
Piquichu Piquichu is offline
Registered User
Piquichu's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 13
POST ID # = 939718
Piquichu Reputation: 10
Default

Which version are you using?
Reply With Quote


  #63  
Old 03-09-2018, 01:52 PM
Reefboi16 Reefboi16 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 20
POST ID # = 944068
Reefboi16 Reputation: 14
Default

Awesome support Corsair, thank you so much for the help with this problem....LOL what a joke
Reply With Quote


  #64  
Old 03-12-2018, 01:15 AM
FrozenEmbers FrozenEmbers is offline
Registered User
FrozenEmbers's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Medford. OR
Posts: 3
POST ID # = 944413
FrozenEmbers Reputation: 10
Default

I'm using CUE version 2.23.40 and i just bought the Void Pro USB wired ones. right off i notice they are a little big for my head. not huge or way too big, but.... bigger than id like, but i could deal. so then i wanted to check out their sound for music. pulled up pandora and heard little clicks/static thought maybe it was the song, as it was something from the 70's so.. maybe just the song... but no, it was on everything. thats what brought me here. i saw people were having issues with CUE. so i closed it, and reopened it... seems to have fixed it for now, but ive been using the headset for less than 2 hours and im thinking i may return them.
Reply With Quote


  #65  
Old 03-17-2018, 07:05 PM
FuZ FuZ is offline
Registered User
FuZ's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 1
POST ID # = 945233
FuZ Reputation: 10
Default

Same problem here

Bought the void pro rgb wireless yesterday and there's a constant noise in the headset, it's noticeable when there's no sound and it's really annoying. The noise stops when I turn off the headset

Seems like there is no solution so I'll ask a refund in a few days

EDIT: I get the noise even when my computer is off and the dongle not connected, so the problem is coming from the headset, olaw might be right

Last edited by FuZ; 03-17-2018 at 08:51 PM.
Reply With Quote


  #66  
Old 04-22-2018, 02:14 PM
Moribundandy Moribundandy is offline
Registered User
Moribundandy's PC Specs
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1
POST ID # = 951530
Moribundandy Reputation: 10
Default

I got the Void Pro for Christmas, and I use it all the time.
I occasionally get popping/static when watching movies or playing older games, but there's only one game (so far) that it completely cuts out on; Skyrim.
Just so happens to be the one game I enjoy playing the most, and one of the games the wife hates to have to hear me playing.
I've been searching for a solution for this issue for a few months, now... so I've tried reinstalling, updating drivers, etc... and I'm lost. Can you help a guy out?
Reply With Quote


  #67  
Old 06-15-2018, 07:12 PM
CoreParadox CoreParadox is offline
Registered User
CoreParadox's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 6
POST ID # = 959258
CoreParadox Reputation: 10
Default

Looks like my post complaining about this was removed even, without any notification or explanation... Excellent solution.
Reply With Quote


  #68  
Old 06-24-2018, 06:31 PM
Kaidos Kaidos is offline
Registered User
Kaidos's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
POST ID # = 960581
Kaidos Reputation: 10
Default

Hey everyone,

just here sharing my experiences with the Void Pro RGB Wireless, because its probably related:

I use Windows 10 64bit(v. 1803) and bought the headset 3 days ago on amazon.

I have the same static noise which you can faintly hear if no audio is running(so headset just being on), probably interference from the LED circuit or whatever... This faint white noise blows up in intensity if:

* you play a music video on youtube
* have the windows volume on 50(?)+%, maximum annoyance is 100% ;)
* slowly decrease the volume on youtube to 10% or less and/or listen to a quiet part of a song

At this point you only hear a wall of white noise. This happens with the Corsair Audio Driver.

If you use the Windows Driver:

* uninstall the "Corsair VOID PRO Wireless Gaming Headset", check 'delete driver' too and restart your computer.
* No need to uninstall CUE. Voice prompts and other features are still accessible in CUE(probably not virtual Dolby 7.1 though)

you will still hear the faint static noise but it kinda stays the same regardless of volume, which may be acceptable for some people. Whats the point of the corsair audio driver if it makes the headset quality worse lol?


I spend 4+hrs researching trying to fix this:
* try different 2.0 / 3.0 USB ports
* disable fast boot(don't ask why)
* reinstalling Realtek HD Audio driver
* reverting back to older Realtek audio driver version recommended on manufacturer site
* change various settings on the headset and mic in Windows Sounds
* update chipset driver
* uninstall NVIDIA HD audio driver
* force updated firmware from 0.15 to 0.15
* tested with CUE 2(most recent version)
* now using iCUE(3.4.95)
* completely shutting down pc and cutting power for 30s

I feel at this point it's either faulty hardware design or a firmware issue. Or a defective unit, which would be weird, because many others have this issue...


This and the not so great quality of the mic is unacceptable for a 119€ headset. This forces me to send the headset back to amazon, which is a shame because i already have a Strafe RGB and a Harpoon mouse from Corsair and im very happy with them. A fitting headset would've been nice... I also quite like the design of the headset.

Last edited by Kaidos; 06-25-2018 at 04:08 PM.
Reply With Quote


  #69  
Old 06-28-2018, 05:09 PM
kuckfu2 kuckfu2 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
POST ID # = 961225
kuckfu2 Reputation: 10
Default

So I started experiencing the same problems with my Void except I've had the crackling sounds on and off for months, the disconnecting only happened when updating to iCUE last week, I put in a support ticket earlier this week and they decided to just send me a new one after I return mine.
Reply With Quote


  #70  
Old 07-11-2018, 03:36 PM
RobertZ71 RobertZ71 is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 4
POST ID # = 963069
RobertZ71 Reputation: 10
Default Food for thought

So not sure how much help this will be but I just ran into this same issue. I've had the headset for the better part of a year and I know it works fine.

I own two PCs. One a older first gen i7 that was running windows 7 and a new Sager laptop running Windows 10. On both machines the headset was working perfectly.

So I over the last few days I upgrade my W7 box to Win10. Start installing drivers and such and then the various software I use day to day. Anyway I go grab the CUe software and wham static. So I start testing.

Plug the headset into the laptop it works fine. It's running CUE 2.23.40.

Desktop was running CUE 3.4.95.

So I go to uninstall CUE thinking I'll downgrade. Soon as it's uninstalled headset starts working normally. I think we have some kind of driver conflict with Windows 10 and CUE. This all worked fine with Windows 7 using the exact same hardware.

I'm fixing to install 2.23.40 and see what happens. I'll also see if I can't pull out the windows drivers for the headset. Could also be the realtek driver I guess. I'll look into that as well.
Reply With Quote


  #71  
Old 07-11-2018, 03:43 PM
RobertZ71 RobertZ71 is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 4
POST ID # = 963070
RobertZ71 Reputation: 10
Default

To follow up installing the older version of CUE (2.23.40) worked just fine. It's a bug with CUE I guess with some version of the other drivers on my system or that's just a guess.

If someone at Corsair would like some hardware or driver information to debug/qa I'm happy to help.

thanks,

Robert
Reply With Quote


  #72  
Old 07-26-2018, 01:09 AM
Blobly Blobly is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
POST ID # = 965565
Blobly Reputation: 10
Default static and disconnecting

I need some help here, my void pro wireless makes static and crackling noises when i tilt my head to relax or if i'm looking at my 2nd monitor. Also if i tilt my head in curtain positions it'll disconnected as long i keep it there. These are my 2nd one i've gotten cause my first did the same thing but ever since i got this one it does the same thing
Reply With Quote


  #73  
Old 07-31-2018, 03:12 AM
Pwnz0r Pwnz0r is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
POST ID # = 966342
Pwnz0r Reputation: 10
Default

is there any chance to get direct link to CUE(2.23.40)?
Reply With Quote


  #74  
Old 08-08-2018, 09:30 PM
phazonjim phazonjim is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 1
POST ID # = 967771
phazonjim Reputation: 10
Default

I have had this issue for months now. I have reinstalled CUE, uninstalled CUE, (not that it matters, it looks like Windows picks up the drivers from Corsair regardless of CUE being installed). I have wiped windows, updated my bios, overclocked, underclocked, etc. I can not figure this out. I dont have any other audio drivers installed. In fact, just to make sure there were no driver conflicts, I reinstalled windows and the only thing I installed was Steam and plugged in the headphones. Static and popping is persistent in every game I boot up.
My setup:

CPU: i7-6700k
Mobo: Asus Z170-A
RAM: 16GB DDR4
GPU: GTX 1070
OS: Windows Version 10.0.17134 Build 17134

CUE Version: Latest available with default settings.

Last edited by phazonjim; 08-08-2018 at 11:35 PM.
Reply With Quote


  #75  
Old 08-13-2018, 08:37 AM
jnplsg jnplsg is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
POST ID # = 968307
jnplsg Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Pwnz0r View Post
is there any chance to get direct link to CUE(2.23.40)?
http://downloads.corsair.com/downloa...40_release.msi
Reply With Quote


Reply

Tags
sound problem, static noise

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.