The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-29-2017, 07:48 AM
BenayaManuel BenayaManuel is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 6
POST ID # = 921576
BenayaManuel Reputation: 10
Sad I need help with my CUE and Corsair K95 Platinum

Good night, this is me, corsair fanboy from indonesia, few weeks ago, my k95 platinum got some issues, when i press some button (for example : z. then it will appear differently on the pc, example i press Z, then the pc shows strange codes like:" BCNVXZM" ) i resetted the onboard memory, it fixed. but now , it happenned again, but resetting the onboard memory didnt work this time. I tried everything, force updating the firmware, and now my Default layout is korea and i cant change that.





Since i got that issues i cant use my keyboard till now, i press button and strange codes always appear. Please help me, what wrong or my keyboard is one of the failure product ? thanks before. please reply me im desperate.

Sorry for my bad english.

Last edited by BenayaManuel; 09-29-2017 at 12:50 PM. Reason: wronk image link
Reply With Quote


  #2  
Old 09-29-2017, 09:30 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 921586
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Does the keyboard work normally when CUE is not running?

Reset CUE and see whether that helps. To do this;
GO to %Appdata%\Corsair\CUE > Delete everything in the folder.

Note: It will remove user created content such as profiles, actions, lighting effects. So you may want to export your profiles.
Reply With Quote


  #3  
Old 09-29-2017, 09:45 AM
BenayaManuel BenayaManuel is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 6
POST ID # = 921596
BenayaManuel Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Does the keyboard work normally when CUE is not running?

Reset CUE and see whether that helps. To do this;
GO to %Appdata%\Corsair\CUE > Delete everything in the folder.

Note: It will remove user created content such as profiles, actions, lighting effects. So you may want to export your profiles.
I close my CUE, still hapenning, and my current layout still in korean, damn i dont know what to do right now. if i type some keys i will type random codes
Reply With Quote


  #4  
Old 09-29-2017, 09:48 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 921599
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Double check your Windows language and region settings e.g. Keyboard layout.
What is the P/N of the keyboard? You can find this under the keyboard on the sticker.
Reply With Quote


  #5  
Old 09-29-2017, 12:49 PM
BenayaManuel BenayaManuel is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 6
POST ID # = 921617
BenayaManuel Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Double check your Windows language and region settings e.g. Keyboard layout.
What is the P/N of the keyboard? You can find this under the keyboard on the sticker.
Region was okay before i forced update the firmware.

My P/N : CH-9127014-NA

Still no idea how to fix this.
Reply With Quote


  #6  
Old 09-29-2017, 04:42 PM
Comet ☄'s Avatar
Comet ☄ Comet ☄ is offline
Witch
Comet ☄'s PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco Bay Area, California
Posts: 878
POST ID # = 921638
Comet ☄ Reputation: 10
Send a message via Yahoo to Comet ☄
Default

Hello, please report back when you have done the following:
  1. Respond with your Windows language and region settings e.g. Keyboard layout.
  2. Export all your profiles and folders from CUE to save them on your desktop.
  3. You must stop CUE. It is not enough to hit the [x] from the open CUE window. You must place the cursor over the sail icon in your system tray, hold down the right mouse button, and select "Quit".
  4. Delete all files in the folder %Appdata%\Corsair\CUE

I look forward to receiving verification that you have performed these steps and your response should include your Windows language and region settings.
Reply With Quote


  #7  
Old 09-29-2017, 10:49 PM
BenayaManuel BenayaManuel is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 6
POST ID # = 921671
BenayaManuel Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Comet ☄ View Post
Hello, please report back when you have done the following:
  1. Respond with your Windows language and region settings e.g. Keyboard layout.
  2. Export all your profiles and folders from CUE to save them on your desktop.
  3. You must stop CUE. It is not enough to hit the [x] from the open CUE window. You must place the cursor over the sail icon in your system tray, hold down the right mouse button, and select "Quit".
  4. Delete all files in the folder %Appdata%\Corsair\CUE

I look forward to receiving verification that you have performed these steps and your response should include your Windows language and region settings.
C:\Windows\system32> dism /online /get-intl

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.14393.0

Image Version: 10.0.14393.0

Reporting online international settings.

Default system UI language : en-US
System locale : en-US
Default time zone : SE Asia Standard Time
Active keyboard(s) : 0409:00000409
Keyboard layered driver : PC/AT Enhanced Keyboard (101/102-Key)

Installed language(s): en-US
Type : Fully localized language.

The operation completed successfully.

Im using my secondary keyboard now. My system language is en-US.
I tried to uninstall CUE many times and changed to the older version but still didnt work for me.
Reply With Quote


  #8  
Old 09-30-2017, 08:17 PM
Comet ☄'s Avatar
Comet ☄ Comet ☄ is offline
Witch
Comet ☄'s PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco Bay Area, California
Posts: 878
POST ID # = 921747
Comet ☄ Reputation: 10
Send a message via Yahoo to Comet ☄
Default

Extremely strange that CUE thinks your layout is set for Korean. Confirm that you did fully exit CUE and delete the contents of %Appdata%\Corsair\CUE .
Reply With Quote


Reply

Tags
cue, error, firmware, k95

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.