The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2017, 03:05 AM
kidlat020 kidlat020 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 88
POST ID # = 900088
kidlat020 Reputation: 10
Default about CUE and laptops in general

tl;dr CUE interferes with the wifi of most laptops.

I have acer aspire es14, uses atheros wireless for wifi connection and it was fine, consistent connection until I installed the CUE software. I have already used pingtest (start -> run -> "ping google.com -t") both when it was installed and uninstalled and have concluded that CUE interferes with the wifi. there were Request Time Outs between replies from the pingtest.

More importantly it seems the wifi is running fine without the software, and just using generic driver for VOID.

lastly I've said this in the past, but please add support drivers for win7. my main server PC heavily relies on said platform and I can't upgrade to win 8 or let alone 10.
Reply With Quote


  #2  
Old 04-21-2017, 08:02 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 18,490
POST ID # = 900106
Toasted Toasted Reputation: 104
Default

This was a known issue in the very early builds of CUE 2 but has been resolved for a while if i recall correctly.
What version of CUE2 are you running?

I don't recall people reporting problems with Windows 7 apart from the signature error which can be resolved by installing a hotfix.
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=166144
Reply With Quote


  #3  
Old 04-21-2017, 12:48 PM
kidlat020 kidlat020 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 88
POST ID # = 900150
kidlat020 Reputation: 10
Default

the hotfix truly worked like a charm. and the latest CUE works flawlessly in win7 (on my first trial).

as for the laptop, the installer I used before was (looked in the filename) CorsairUtilityEngineSetup_2.9.53_release.msi. using the latest version no longer interfered with the wifi.

hotfix wasn't needed in my laptop (win8).

a huge thanks for the (finally) working drivers as it should. took you guys a long time.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.