The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-16-2018, 04:39 PM
lucascaju lucascaju is offline
Registered User
lucascaju's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 13
POST ID # = 968940
lucascaju Reputation: 10
Default Issues with h150i PRO PWM controller

I recently bought the h150i PRO and I was hoping to pair with the NF-F12 IPPC PWM fans, since the cooler is PWM ready, but I having problems. I used to use these fans with the h100i GTX, without problems. My issue is that using the iCUE (3.6.109) the fan controller is not working properly. Using the % mode does not put the at the desired speed. For example, if I put the at 99% the RPM is about 1400, but pushing to 100% goes to 2000 which is correct, since the noctua fans have 2000 RPM max speed. Using 80% the fan goes to 1200 RPM instead of 1600, and with 50% the fans are around 400 - 500 RPM. So the controller is completely wrong. I tried the PWM mode and also shows the same issue. I thought that even if the ML fans are rated at 1600RPM PWW, wouldn't be a problem using different fans. All fans are connected to the cooler fan splitter. I double checked all connections, SATA, USB etc.
Reply With Quote


  #2  
Old 08-17-2018, 08:55 AM
solarity solarity is offline
iCue βeta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 614
POST ID # = 969031
solarity Reputation: 20
Default

This might help:

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?p=953437
__________________
Open Source Project: Sync Gigabyte MB w/ Corsair iCue
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote


  #3  
Old 09-01-2018, 01:57 PM
lucascaju lucascaju is offline
Registered User
lucascaju's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 13
POST ID # = 971020
lucascaju Reputation: 10
Default

Well I checked multiple things and to me definitely it is not an energy thing, because all fans can reach 100%. I also tried to put another splitter on the cooler splitter without success. Using the ML fans this problem doesn’t happens which shows that my cooler is fine. To properly control the speed, I had to test each % to see what speed the fans actually goes. I don't have any other monitoring software besides MSI AfterBurner running.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-02-2018, 11:25 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 5,150
POST ID # = 971120
DevBiker Reputation: 76
Default

This has come up before and, actually, very specifically with Noctua fans. This appears to be the behavior for the Noctua fans for the PWM signal. PWM control doesn't mean a smooth slope for the fan speed - that's just not how it works. It's implemented however the vendor chooses to do so.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.