The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-15-2019, 08:31 AM
AgentFoxMulder AgentFoxMulder is offline
Registered User
AgentFoxMulder's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
POST ID # = 1004644
AgentFoxMulder Reputation: 10
Default Auto adjusting fan curve with ambient temp (CoPro)

Hi,
there is a way, or a future feature, to adjust fan curve with a function? With Commander Pro we have some thermal sensors that can be useful to use them together. For example i could use a sensor for the ambient sensor and then use it as an offset to my custom curve to auto adjust it.
It's just an idea. Maybe it's a fool idea but i'd really like if my pc can auto adjust the fan curve in all seasons.
Thanks and have a nice day!
Reply With Quote


  #2  
Old 05-15-2019, 08:45 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,106
POST ID # = 1004645
c-attack c-attack Reputation: 103
Default

I am sure it is possible to create fan curves that use a floating point basis, but ultimately you are going to run into the same problem -- no pre-programmed automatic reaction is ever going to be as intuitive as the owner and their knowledge or preferences. It sounds good to me and I am all for it, but I also spend quite a bit of time explaining why CPU temp can't be 25C in a 30C room and other elementary physics explanations. I don't know if adding a further layer of complexity to the fan curves would help or hurt most owners. Maybe we can call "Advanced Mode" and only turn it on with a toggle switch. I think that worked once before...
Reply With Quote


  #3  
Old 05-15-2019, 10:05 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,771
POST ID # = 1004659
DevBiker Reputation: 83
Default

I like the idea and would certainly find it useful myself. My concern - we have enough folks that are overwhelmed by what you can do today in iCUE. Adding something with this level of complexity?
It's a fine balance that the Corsair dev team needs to walk between features/function and ease of use.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


Reply

Tags
copro fan temp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.