The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-26-2018, 12:43 PM
danonymoosecat danonymoosecat is offline
Registered User
danonymoosecat's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
POST ID # = 956209
danonymoosecat Reputation: 10
Woah! MSI Mystic Lighting is hijacking Corsair CUE! Can't work it out.

Hi everyone. This is my first post.

I have 4 Corsair RGB LED strips connected to a Lighting Node Pro. The Lighting Node Pro is connected directly to one of my motherboard USB 2.0 headers. I am also using a Cooler Master MasterCase H500P (non-mesh) which has 2 200mm RGB fans up at the front. These fans are controlled by the JLED header on my motherboard. I also have an RGB GPU, the Zotac 1080TI Amp! Extreme, the lighting on which is controlled by Zotac's FireStorm utility.

The FireStorm utility doesn't cause me any issues as it is only capable of controlling a GPU. Corsair's CUE doesn't give me any issues. The only issue I have is that once I set all of my lighting in my CUE software (K70 RGB Strafe, Void Pro Wireless RGB headset, ST100 RGB Headset stand) it works fine... Right up unitl I open or even start the MSI Gaming App to control my motherboard and 200mm fan LEDs. As soon as the program is opened or run, my Corsair strips immediately default to the Rainbow Wave pattern.

I have force killed the MSI app, and the lights stay in the Rainbow Wave pattern. I have been into the CUE software and tried to set all my strips back to my preferred colours, but as soon as I leave the CUE app, the strips default back to Rainbow wave. The only way I seem to be able to re-enable my own colour and lighting schemes are by deleting them all within the CUE software, and re-doing them. Quite annoying.

Nothing else in my system is affected. My keyboard, headset, headset stand, motherboard, and front fans all stay the colour that I set them as, but the strips refvert back to default and often refuse to do what I want them to without a full system shutdown.

Once I have everything set up, it looks great, but I can't seem to open the MSI gaming app without it hijacking my CUE software for my RGB strips.

I have hunted through the settings for both the CUE and MSI software but I can't find anything that seems to be wrong. Is there something that I am missing? A hidden setting somewhere? Surely I must be able to deny the MSI software access to my Corsair lights?

I have repeatedly emailed MSI about this issue but they haven't replied.

Any help would be greatly appreciated. Thanks :)

EDIT: All of the firmware for all of my Corsair devices is up to date. I have just managed to get my corsair lights doing what I want them to do, but after 5 minutes they changed back to default. I haven't even started the MSI app this time.

Last edited by danonymoosecat; 05-26-2018 at 12:59 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 05-30-2018, 04:49 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 163
POST ID # = 956724
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Hi buddy,

The Mystic Light issue needs to be resolved by MSI. If it's trying to seize control of our devices, they need to whitelist our products on their end.

For the edit, I believe this may be related to a known issue. Are you setting the LED's to a static color? iCUE has a bug where static lighting effects are lost after a few seconds. Instead, set the to a Color Shift profile, and change the color hex value to something that's one digit off (these are the values directly next to the color box). That will get you around the bug while still giving the appearance of a static light.
Reply With Quote


  #3  
Old 06-02-2018, 08:59 AM
rcmorgan540 rcmorgan540 is offline
Registered User
rcmorgan540's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
POST ID # = 957115
rcmorgan540 Reputation: 10
Default

I wonder if this is what is causing the issues in my DRAM sticks. I have Corsair RGB Ram (2 8GB sticks) Cue has never seen both sticks. It has seen one at the most. The one that is not seen is RED and the Corsair one is whatever I set it as in Cue.
Reply With Quote


  #4  
Old 06-05-2018, 02:50 PM
Corsair CJ's Avatar
Corsair CJ Corsair CJ is offline
Corsair Employee
Corsair CJ's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Location: Corsair HQ
Posts: 611
POST ID # = 957647
Corsair CJ Reputation: 42
Default

You can work around mystic light by disabling SDK in CUE/iCUE's settings panel. You should also be able to tell Mystic Light to ignore DRAM by unassigning them in the software.
Reply With Quote


Reply

Tags
cue, led, msi, rgb, strips

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.