The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2017, 05:44 PM
Saucermote Saucermote is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
POST ID # = 930731
Saucermote Reputation: 10
Default Scimitar - Random Side Keys not work after reboots with new CUE (2.20.72)

I updated the CUE software to the newest version a few days ago hoping it would fix some issues I'm having with my scroll wheel (looks like that may be hardware related unfortunately).

Anyway, after each time I start windows (Windows 7 SP1 x64), some of the buttons I have assigned to the side buttons on my Scimitar mouse don't work. The one I notice immediately is the one I have assigned to minimize all (Windows Key + M). I can fix this by opening up the CUE software and just quickly opening the default profile and clicking through each of the actions once.

This also happens for some of the other profiles I have, and they are all pretty much direct 1:1 keybinds that don't work, like hitting button 11 for the letter "i" in a game I play.

Profile switching works fine, and most of the buttons work fine, but certain buttons just don't get recognized until I go into CUE and click through all the actions one by one each time I reboot.

Again, this didn't happen until the latest CUE software update (2.20.72).
It isn't the same side buttons either.My mouse has the latest firmware available.

If I could figure out this, and why my scroll wheel sometimes randomly scrolls in the wrong direction, I'd be a happy camper, but that is a very new problem and probably the subject of another post or support ticket. I've had the mouse since it came out, so the odds of a hardware problem on that one increase a bit.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-20-2017, 07:23 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 931322
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

CUE 2.21 was recently released. Try that version and see whether anything changes.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-20-2017, 01:35 PM
Saucermote Saucermote is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
POST ID # = 931407
Saucermote Reputation: 10
Default

Right after installing the new update, on first run, the same keys didn't work until I clicked through the actions one by one again. Something is fishy here.

One of them is just "Windows Key + M" Bound to Key 7, and the other is the "I" key bound to key 11, in separate programs. There are probably others, but those are the ones I use enough that I notice them.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-22-2017, 08:38 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 931734
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Have you tried running CUE as admin? Does anything change?
Reply With Quote


  #5  
Old 12-22-2017, 07:19 PM
Saucermote Saucermote is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
POST ID # = 931828
Saucermote Reputation: 10
Default

It should be running as admin on my machine, but for the sake of argument, I've run it as admin explicitly, and it didn't help.

Here is the error from the log file.

2017-12-22T18:31:17 W cue.actions: Scoped command is empty, cannot execute action

Again this goes away if I open the actions section and just click through them one at a time each time I reboot/load up CUE, so it has the commands/info it needs, it just isn't loading it.

Last edited by Saucermote; 12-22-2017 at 07:34 PM.
Reply With Quote


  #6  
Old 09-15-2018, 12:31 AM
Boxcar Boxcar is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 1
POST ID # = 972810
Boxcar Reputation: 10
Default Same problem here

Hey I am having the same exact issue, any ideas?
Reply With Quote


Reply

Tags
bug, cue, scimitar, sidebuttons

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.