The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > CORSAIR ONE

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 10-12-2018, 03:53 AM
nox_uk nox_uk is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 40
POST ID # = 976087
nox_uk Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by SkeletronPrime View Post

Windows Updates finished last night, and this morning the C1 Elite is idling low to mid 40s. I haven’t installed any software. Is this expected? The previous unit ran quite a bit cooler.
Your old unit ran quite a bit cooler because the fan was running too fast (which is why you put in the RMA) :)

Pretty sure my C1 idles around 40-50 - I don't think this is an issue at all. Will look tonight. (But i don't have an elite so...)
Reply With Quote


  #17  
Old 10-13-2018, 11:35 AM
SkeletronPrime SkeletronPrime is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 11
POST ID # = 976262
SkeletronPrime Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by nox_uk View Post
Your old unit ran quite a bit cooler because the fan was running too fast (which is why you put in the RMA) :)
Good point!

Quote:
Originally Posted by nox_uk View Post
(But i don't have an elite so...)
I just noticed that the device they sent me wasn't an Elite either, it's a refurbished Pro. Even if the innards are the same (?) the labeling devalues the unit for resale.

Last edited by SkeletronPrime; 10-14-2018 at 09:13 AM.
Reply With Quote


  #18  
Old 10-14-2018, 04:35 AM
nox_uk nox_uk is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 40
POST ID # = 976376
nox_uk Reputation: 10
Default

I would of thought there was a difference between the elite & pro! have to admit i don't know the model guts off by heart so...
Reply With Quote


  #19  
Old 10-14-2018, 08:21 AM
SkeletronPrime SkeletronPrime is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 11
POST ID # = 976390
SkeletronPrime Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by nox_uk View Post
I would of thought there was a difference between the elite & pro! have to admit i don't know the model guts off by heart so...
From the website the Pro Plus and Elite share the same motherboard. The Pro Plus seems to have the upgraded CPU, and the Elite has the upgraded CPU and double the RAM. The non-Plus pro has a different motherboard.

Either way, the label on the bottom of my first C1 states "Corsair ONE Elite", and the other that came in a "certified refurbished" box states "Corsair ONE Pro" (not "Pro Plus").

I do think Corsair should consider not pushing the quietness of these as a selling point. Neither unit is "virtually inaudible". This new one has a high pitched oscillation that isn't loud, but I do find it annoying. It bothers my wife from across the room.


Edit: I've updated my ticket (788675) accordingly and am posting here since I feel this process is relevant to other users:


"I've not yet received the shipping label, but I will see if it arrives on Monday. The problem I have now is that you didn't ship me a new replacement Corsair One Elite, you shipped me a refurbished Pro with Elite innards. I've attached a picture of the label on the device.

Obviously this won't do - if I ever want to resell the unit I'll have problems with prospective buyers. Also, the new unit has an annoying high pitched oscillating sound at idle.

Can you please assist?

Thanks in advance."


Hopefully there will be a happy ending to this. It's no tragedy, but it is a £2700 device and it should be trouble free - or easily resolved when problems do arise.

Last edited by SkeletronPrime; 10-14-2018 at 09:37 AM.
Reply With Quote


  #20  
Old 10-15-2018, 01:31 PM
Corsair StormShadow's Avatar
Corsair StormShadow Corsair StormShadow is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 419
POST ID # = 976501
Corsair StormShadow Reputation: 10
Default

It looks like everything is working normally now. But if you have any issue, do let me know.
Reply With Quote


  #21  
Old 10-15-2018, 02:15 PM
SkeletronPrime SkeletronPrime is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 11
POST ID # = 976509
SkeletronPrime Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair StormShadow View Post
It looks like everything is working normally now. But if you have any issue, do let me know.
Hi,

It is an issue that Corsair shipped me a refurbished unit labeled "Corsair Pro", rather than a "Corsair Elite". Should I decide to sell the unit, a buyer won't be happy. You just can't do that with a £2700 computer.


I tried going back to the original C1 since the issue seems to be with the fan connection rather than the device itself, but now one of the WiFi antenna connections on the back panel has come loose and there's no way for me to tighten it so it's wobbling about. That unit is going back to Corsair no matter what.

So, that leaves me with a unit labeled Corsair Pro which has an annoying noise.


I'm not thrilled...
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.