The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > CORSAIR ONE

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-11-2018, 02:08 AM
Severin Severin is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
POST ID # = 958554
Severin Reputation: 10
Default Does the Corsair One Elite's power supply work in countries that use 220V current?

So, I am an Australian member, and I'm looking to purchase the Corsair One Elite from the Amazon US store. Currently the Corsair One Elite has not been officially released here in Australia, and there is no clear ETA on when it will be. The only Corsair One models available here are the older Corsair One Pro and even those are nearly as expensive as ordering the current-gen Corsair One Elite from Amazon (even with conversion and shipping), which don't make them a great deal for us.

This is the model I'm interested in (8700K, 32GB RAM, GTX 1080 Ti).

Now, according to some questions and answers on the product page, the Corsair One Elite is available with either a 110V or 220V power supply and some customers who bought it from countries that use 220V AC current reported it worked for them.

110V is obviously for North America, whereas a majority of the rest of the world use 220V AC current.

The part I'm unclear about is that there's no where to specify what input voltage you need for the PSU during the checkout process, so I'm assuming that Amazon will order a config with the PSU that has the correct input voltage based on the location it's being shipped to, or it's an auto-select/auto-range PSU that's compatible with any input voltage.

It would be nice if someone can confirm this for me, as I don't want to order a $3,000 dollar computer just to watch it emit some smoke and brick itself when I first power it up.

Thanks in advance.
Reply With Quote


  #2  
Old 06-11-2018, 03:40 AM
lreypei lreypei is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 18
POST ID # = 958568
lreypei Reputation: 10
Default

Not problem at all.
Just need a cord with the plug of your country.
The SF models from Corsair has 100-240V as AC input.
I tested a NA unit and just need to use my spanish power cable.
In your case i guess is this:
https://www.umart.com.au/Power-Cable...IEC_4098G.html

so if you have an old computer just use that cable.

If you buy a NA unit you will get the NA powe cable. Thats the only difference in the model terminations, I mean, EU, UK, NA, ....

greetings.
Reply With Quote


  #3  
Old 06-11-2018, 12:37 PM
Corsair StormShadow's Avatar
Corsair StormShadow Corsair StormShadow is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 388
POST ID # = 958609
Corsair StormShadow Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by lreypei View Post
Not problem at all.
Just need a cord with the plug of your country.
The SF models from Corsair has 100-240V as AC input.
I tested a NA unit and just need to use my spanish power cable.
In your case i guess is this:
https://www.umart.com.au/Power-Cable...IEC_4098G.html

so if you have an old computer just use that cable.

If you buy a NA unit you will get the NA powe cable. Thats the only difference in the model terminations, I mean, EU, UK, NA, ....

greetings.
This ^ you only need to make sure the cord fit your socket at home
Reply With Quote


  #4  
Old 06-12-2018, 12:19 AM
Severin Severin is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
POST ID # = 958686
Severin Reputation: 10
Default

Hey guys,

Thank you both for confirming this.

I have plenty of spare Australian IEC power cables with the correct cable end so that's not a problem.

Glad to know it's ready to work with any AC input voltage.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.