The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD) > SSD Firmware Update

Notices

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2017, 09:44 AM
tokintmash tokintmash is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
POST ID # = 909876
tokintmash Reputation: 10
Default FieldUpdater does not find Force 3 after upgrade

I tried to upgrade from 1.3 to 5x using Sandforce method in WIN 10.

I got the green checkmark in Corsair FieldUpdater, but after the rescan it does not find that disk anymore.

In device manager the disk is now named SandForce{200026BB} and the partitioning tool thinks that the size of the disk is zero.

I did clear the BIOS. Also took out the battery for a few minutes.

I did pick the correct file too. I had even the same serial number ending that the disk in the PDF tutorial.

Is it now a brick? Is there anything that can be done?

Last edited by tokintmash; 06-30-2017 at 04:24 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 06-29-2017, 10:00 AM
tokintmash tokintmash is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
POST ID # = 909877
tokintmash Reputation: 10
Default

And this is what the Toolbox shows (it's a 120gb):
Reply With Quote


  #3  
Old 07-02-2017, 08:05 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 18,412
POST ID # = 910131
Toasted Toasted Reputation: 104
Default

What about the UEFI/BIOS? Os the drive detected normally?
Tried a different SATA data port and unplugging the drive from power for ~30 seconds?
Reply With Quote


  #4  
Old 07-02-2017, 05:08 PM
tokintmash tokintmash is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
POST ID # = 910209
tokintmash Reputation: 10
Default

Well.... :D

I actually had tried to use the disk in the upgrade bay of my laptop and via USB and got the same results. I also tried it via another USB cable with another computer and got the same results.

When I read your post I installed the disk again but this time to the main HD slot and moved the main HDD to the upgrade bay. In the UEFI it now only showed the upgrade bay. So I figured it didn't show the main slot because it did not detect the SSD. So I left it and went out.

When I got back I started the SSD Toolbox for whatever reason and saw that it showed the correct information - 120GB and firmware version 5.05...

I used Minitool partition wizard free to migrate the system (because SSD Toolbox failed to clone) to SSD and voila. I write this running the system already from SSD. :) So, thanks for making me try again! :)
Reply With Quote


Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.