The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #31  
Old 02-14-2018, 07:52 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 4,391
POST ID # = 940643
DevBiker Reputation: 69
Default

Quote:
Originally Posted by latcarf View Post
Hi all first time posting here. Please excuse any social missteps.

My issue with 4.9.5.25 is as stated in the title. Corsair Link updated to 4.9.5.25 from 4.9.4.28 (on fresh Win 10 install) and now I cannot see status of my h100i v2 in the Link interface (tile is gone and device doesn't show up in the Device list. Externally, the RGB logo reset to white but the fans and pump are still running. Pump is connected to CPU_FAN (per instructions) and fans are connected to pump. USB link is connected and I have tried disconnecting and reconnecting. I also uninstalled 4.9.5.25 and reinstalled fresh.

Any ideas of what to try next?

Thanks!
When you say "disconnecting and reconnecting", what exactly do you mean? Physically disconnecting the USB connector?

Have you tried going to Device Manager and disabling/enabling the driver? See #1 on the Coolers FAQ in my signature ...

Are you running Precision XOC? If so, that's been a source of MAJOR issues as it tries to take over the cooler. At the least, the RGB sync needs to be disabled. Perhaps more.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.



  #32  
Old 02-15-2018, 03:04 AM
donalgodon donalgodon is offline
Registered User
donalgodon's PC Specs
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 107
POST ID # = 940669
donalgodon Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
That is odd. Do you have any other system control apps running?
And there have been issues out the wazoo with XOC. What happens if you shut it down?

I just uninstalled the entire XOC mess. Now, Link is working.

The only thing I'm concerned about now is whether or not both my fans will run on my 1080Ti SC2. Will they just run by hardware defaults with no software installed?


  #33  
Old 02-15-2018, 04:22 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
I Fight For The Users
Dicehunter's PC Specs
 
Join Date: Aug 2014
Location: EU
Posts: 392
POST ID # = 940675
Dicehunter Reputation: 16
Default

I REALLY like the fact that I can now see total wattage used by simply having Link open and not having to go into my "i" series PSU options to check, Nicely done Corsair devs
__________________


  #34  
Old 02-15-2018, 05:10 AM
smeezer smeezer is offline
Registered User
smeezer's PC Specs
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 6
POST ID # = 940679
smeezer Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by lalazai View Post
MB Temp problem still persist, problem occurred after upgraded to 4.9.4.28

MB Temp #5 show 0c static sometime it go to 127c

MB model: ASUS MAXIMUS X HERO

[IMG]Image removed[/IMG]
I have this same issue on Maximus VII Formula

Anyone know the cause?
Attached Images
File Type: jpg LINK SENSOR ISSUE.jpg (736.4 KB, 144 views)

Last edited by smeezer; 02-15-2018 at 05:13 AM.


  #35  
Old 02-15-2018, 05:19 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 1,749
POST ID # = 940681
Zotty Reputation: 49
Default

Quote:
Originally Posted by smeezer View Post
I have this same issue on Maximus VII Formula

Anyone know the cause?

Quote:
Originally Posted by swft View Post
I have the same issue since a long time now, it's due to a CPU-Z update (Corsair Link uses their API). I've contacted support months ago and never got an answer. :/

Not a lot you can do aside from contacting CPU-Z Support dude.. I have as has swft. I reported mine well before I started using LINK though so don't hold your hopes up.. think you will find temp's # 1 and 2 are also false readings....

To add..

Intrestingly enough.. Also z97.. like my self and swftt and also 4790k like my self...... there is a pattern forming here lol
__________________
No. NO!.. I Do NOT Work for Corsair. Just a User that's here in his own time that's trying to help YOU!


Last edited by Zotty; 02-15-2018 at 05:25 AM.


  #36  
Old 02-15-2018, 08:07 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 4,391
POST ID # = 940716
DevBiker Reputation: 69
Default

Quote:
Originally Posted by donalgodon View Post
I just uninstalled the entire XOC mess. Now, Link is working.

The only thing I'm concerned about now is whether or not both my fans will run on my 1080Ti SC2. Will they just run by hardware defaults with no software installed?
They should. You can also use MSI Afterburner to control them.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.



  #37  
Old 02-15-2018, 08:11 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 4,391
POST ID # = 940717
DevBiker Reputation: 69
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
Not a lot you can do aside from contacting CPU-Z Support dude.. I have as has swft. I reported mine well before I started using LINK though so don't hold your hopes up.. think you will find temp's # 1 and 2 are also false readings....

To add..

Intrestingly enough.. Also z97.. like my self and swftt and also 4790k like my self...... there is a pattern forming here lol
It's not just z97. I also have the same thing on my z270 ... although, curiously enough, this morning after a surprise Windows update, it looks a little less insane. And ... even more curiously, on my AsRock z170, it's never been as strange as on my Asus z270.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.



  #38  
Old 02-15-2018, 08:14 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 1,749
POST ID # = 940718
Zotty Reputation: 49
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
It's not just z97. I also have the same thing on my z270 ... although, curiously enough, this morning after a surprise Windows update, it looks a little less insane. And ... even more curiously, on my AsRock z170, it's never been as strange as on my Asus z270.
must be the Z bit then
__________________
No. NO!.. I Do NOT Work for Corsair. Just a User that's here in his own time that's trying to help YOU!



  #39  
Old 02-15-2018, 08:20 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 4,391
POST ID # = 940721
DevBiker Reputation: 69
Default

Link also now refuses to label my RAM. I think maybe it's angry at me for having Kingston RAM rather than Corsair?

__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.



  #40  
Old 02-15-2018, 08:28 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 1,749
POST ID # = 940722
Zotty Reputation: 49
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Link also now refuses to label my RAM. I think maybe it's angry at me for having Kingston RAM rather than Corsair?

Looks angry to me dude.. or maybe it's memory loss... forgot to display it..

Think I feel lesser of a man because you have more clocks than I..... lol
__________________
No. NO!.. I Do NOT Work for Corsair. Just a User that's here in his own time that's trying to help YOU!


Last edited by Zotty; 02-15-2018 at 09:46 AM.


  #41  
Old 02-15-2018, 09:40 AM
gnewtzie gnewtzie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 3
POST ID # = 940728
gnewtzie Reputation: 10
Haha!

Looks like the handle leaking problem is fixed.. no more 2 million handles in a day


  #42  
Old 02-15-2018, 10:35 AM
donalgodon donalgodon is offline
Registered User
donalgodon's PC Specs
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 107
POST ID # = 940734
donalgodon Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
They should. You can also use MSI Afterburner to control them.
Afterburner works! I didn't think it would control both fans, but it does.

Last edited by donalgodon; 02-15-2018 at 07:47 PM.


  #43  
Old 02-15-2018, 02:05 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 4,391
POST ID # = 940763
DevBiker Reputation: 69
Default

Any word on what's changed/fixed in the new Commander Pro firmware?
Any of y'all with CoPro issues seeing resolutions (I'm looking at the Ryzen folks ...)??
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.



  #44  
Old 02-15-2018, 03:30 PM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 119
POST ID # = 940786
momorious Reputation: 10
Default

This new version unfortunately is a no go for me.
Sometimes Link starts "blank" wihtout anything showing - all my LL fans dont go into their color profile and dont go into their fan profiles - they will stay at 650rpm with rainbowwave effect - because the commander pro is not detected by link (well, nothing is detected by link).
Please fix this for the next release...


  #45  
Old 02-15-2018, 03:34 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 4,391
POST ID # = 940787
DevBiker Reputation: 69
Default

Quote:
Originally Posted by momorious View Post
This new version unfortunately is a no go for me.
Sometimes Link starts "blank" wihtout anything showing - all my LL fans dont go into their color profile and dont go into their fan profiles - they will stay at 650rpm with rainbowwave effect - because the commander pro is not detected by link (well, nothing is detected by link).
Please fix this for the next release...
I see that you have an EVGA card. Would you happen to be running Precision XOC?
If so, shut it down and try restarting Link.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.



Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.