The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Enthusiasts Section > System Builds, Modding, Custom Components, and Picture Gallery

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #226  
Old 03-11-2019, 08:55 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,563
POST ID # = 997226
Zotty Reputation: 52
Default

Hi buddy.. i have all front fans and top fans as intake and just the rear 2 as exhaust
Reply With Quote


  #227  
Old 03-15-2019, 10:22 AM
gemlink gemlink is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
POST ID # = 997815
gemlink Reputation: 10
Default I/O question

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
Greetings fellow RGBz Addicts

Still waiting on a few parts, but for now I have enough to begin.

Spec list so far is.
  1. Corsair Obsidian 1000d
  2. Asus ROG Strix Z370-F Gaming
  3. Intel i7 8700k
  4. Corsair H115i Platinum
  5. Corsair MP500 M.2 (240gb for system)
  6. Corsair Vengeance RGB Pro 32gb
  7. Corsair Commander Pro (making 2 with the included 1000D edition Commander Pro)
  8. Corsair LL140mm Fans x 3
  9. Corsair LL120mm Fans x 10
  10. Corsair RM1000i
  11. Corsair PSU Premium Braided Cable Kit in Black
  12. EVGA GTX 1080 SC

For now this build will be cooled using the Corsair H115i Platinum, up in the top of the case.

My plan is to get the main system up and running and looking good, and then add in the ITX system. Same again, get it up and running and looking good (undecided on second system specs yet).

Until the 2nd system is gathered all together, I will vertical mount the main systems GPU, so you guys get to see how it all fits together, along with any pitfalls it may create.

Once the second system is fitted I will then be heading towards a full Custom loop on both systems. It will be my first Custom loop, so you guys that are as wary as I am, of those first steps......... Please follow the adventure :).

Here is my concept install Diagram to give you all an idea of my plan








My next post in this thread will be the case itself, what it contains, and what it is supplied with. Anyone with an interest in the case and needs information, please do ask. I will try my hardest to get photos up with explanations for any queries that may arise.


Once the case details have been sorted, I will get the Motherboard installed and get the OS on.. oce done I will begin the Front Fan installation, (8xLL120mm) along with the cable arrangement from fans to rear Cable Management Area, and whats needed to travel such a distance.. Extensions for both Fan Power and Fan RGB are going to be needed. 16x cables all in.. Should be fun!

All images can be found in full Resolution here https://imgur.com/a/8WRankh


I you need help with Corsair RGB Ecosystem

Go read this

Corsair RGB Hardware Ecosystem FAQ Thead

Covers most things You need to know on how the system works.

Don't Skim read it.. take Your time.. there is a lot to take in.

Also watch the Corsair How videos for iCUE Setup and Operation

Corsairs iCue How To Guides



https://youtu.be/a4NXxXMAKg8


Discord Channel for Corsair Case Owners

https://discord.gg/b6x8HpM
I've done a few builds and by no means am an expert. I'm in the middle of a build with the 1000D and just realized that the front panel I/O cables have USBs, Power Button, Reset switch, the 3-pin RGB but no pled leads. Is that right? They have been in every other build I've done. Thanks for any feedback on this.
Reply With Quote


  #228  
Old 03-15-2019, 11:17 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,563
POST ID # = 997822
Zotty Reputation: 52
Default

hey bud.. indeed there is no power LED on the front IO bud.. i figure they figure its not needed due to the IO having RGB.....

feel free to jump on my discord server buddy.. fair few 1000D owners amongst us :) https://discord.gg/b6x8HpM

Last edited by Zotty; 03-15-2019 at 11:22 AM.
Reply With Quote


  #229  
Old 03-15-2019, 01:40 PM
gemlink gemlink is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
POST ID # = 997835
gemlink Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
hey bud.. indeed there is no power LED on the front IO bud.. i figure they figure its not needed due to the IO having RGB.....

feel free to jump on my discord server buddy.. fair few 1000D owners amongst us :) https://discord.gg/b6x8HpM
Thanks. I thought that might be the case, but wanted to verify that before finishing the build. It would suck to have to undo everything because of a defective case.
Reply With Quote


  #230  
Old 03-16-2019, 02:24 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,563
POST ID # = 997916
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by gemlink View Post
It would suck to have to undo everything because of a defective case.
indeed,, that would be a PITA.. good luck man
Reply With Quote


  #231  
Old 03-18-2019, 12:33 AM
ronantoon ronantoon is offline
Registered User
ronantoon's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
POST ID # = 998104
ronantoon Reputation: 10
Default

Hello, I just installed and then uninstalled the H150i on the front fans because it didn't reach, any advice on what to do next.
Reply With Quote


  #232  
Old 03-18-2019, 03:24 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,563
POST ID # = 998108
Zotty Reputation: 52
Default

Hi buddy..... you could order the 4x120mm tray for up top?


US site (out of stock)
https://www.corsair.com/us/en/Catego...y/p/CC-8900177


UK Site (in stock)

https://www.corsair.com/uk/en/Catego...y/p/CC-8900177

Canada Site (out of stock)

https://www.corsair.com/ca/en/Catego...y/p/CC-8900177

EU site (in stock)

https://www.corsair.com/eu/en/Catego...y/p/CC-8900177

you have to check for stock regular as they sell like hot cakes

Last edited by Zotty; 03-18-2019 at 03:31 AM.
Reply With Quote


  #233  
Old 03-18-2019, 09:09 AM
ronantoon ronantoon is offline
Registered User
ronantoon's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
POST ID # = 998122
ronantoon Reputation: 10
Default

Hey Zotty, thanks for the reply. Do you think the US will have stock anytime soon or should i try to purchase it from the UK. or should I just buy a h115i and ditch the H150. I have the intel i9 9900x do you think the h115 is enough coolng for it.
Reply With Quote


  #234  
Old 03-18-2019, 09:15 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,563
POST ID # = 998124
Zotty Reputation: 52
Default

they come in and out of stock regular bud so just a matter of regular checks. the H115i is prob a bit better than the H150i.. but its only small bud.. they are both Great coolers.
Reply With Quote


  #235  
Old 03-18-2019, 10:40 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,563
POST ID # = 998141
Zotty Reputation: 52
Default

Have rewired mine in a slightly different Config now



What i have found is.. Re' the Pass through... much better to have a RGB Fan LED hub or no more than 4 strips on the Pass through due to power requirements of the chassis lighting's LEDS. the RGB Fan LED Hub is sata powered and as such places no drain on the devices before it (hope that made sense)

when spec'd with 6 strips on the passthrough i found that the last 2 strips wouldnt be as bright as the rest when set to bright white and yellow/orange type colors..

Last edited by Zotty; 03-19-2019 at 09:15 AM.
Reply With Quote


  #236  
Old 03-19-2019, 01:10 AM
Toddone Toddone is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 1
POST ID # = 998218
Toddone Reputation: 10
Default

You have 2 commander pros, power supply and a usb link for your cooler. How do you connect 4 usb 9pin inputs to a board with only 2 9 pin headers on your motherboard? Please explain?
Reply With Quote


  #237  
Old 03-19-2019, 02:48 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,563
POST ID # = 998226
Zotty Reputation: 52
Default

Hi Buddy.. The Commander Pro has 2 x 9pin USB headers.

so, one Commander Pro is plugged into a motherboard header,, 2nd Commander Pro and cooler plugged into into 1st Commander Pro and PSU plugged into 2nd Commander Pro.... hope that makes sense
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.