The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-23-2009, 12:32 AM
Exillis Exillis is offline
Exillis
Exillis's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
POST ID # = 394978
Exillis Reputation: 10
Default 4 128GB Corsair in RAID0 on ICH10R

I just measured the performance of 4 Corsair SSD in RAID0 running off the motherboard controller (ICH10R chipset).

These drives are impressive (320MB/s write and 389MB/s read) and it appears I'm getting decent scalability on both read and write. The performance is very consistent. I'll buy a couple more to fill the remaining slots on the backplane. I think at that point I may need to go with a hardware RAID solution.

I'd like to measure peak CPU utilization across the test but it doesn't look like ATTO has that capability. Can anyone suggest another benchmarking tool?
Attached Images
File Type: png ATTO Disk Benchmark (Corsair).PNG (59.9 KB, 477 views)
Reply With Quote


  #2  
Old 03-23-2009, 04:39 AM
FEAR6655 FEAR6655 is offline
Registered User
FEAR6655's PC Specs
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Zealand
Posts: 249
POST ID # = 394995
FEAR6655 Reputation: 10
Default

I use HDTune which has a really good benchmark with CPU usage.
Reply With Quote


  #3  
Old 03-23-2009, 12:05 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 395024
RAM GUY Reputation: 10
Default

Also Please try the HD-Bench software or Sysoft Sandra to test the performance.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #4  
Old 03-23-2009, 11:36 PM
Exillis Exillis is offline
Exillis
Exillis's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
POST ID # = 395148
Exillis Reputation: 10
Default HD Tune results for same Corsair RAID0 array

Quote:
Originally Posted by FEAR6655 View Post
I use HDTune which has a really good benchmark with CPU usage.
Thanks, here are the results.

Can anyone explain why the read throughput spiked at the end of the test and stayed there?
Attached Images
File Type: png HD Tune (Corsair).png (43.6 KB, 464 views)
Reply With Quote


  #5  
Old 03-24-2009, 11:17 AM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 395188
RAM GUY Reputation: 10
Default

Great and thanks for posting the results!
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #6  
Old 03-24-2009, 11:53 AM
Exillis Exillis is offline
Exillis
Exillis's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
POST ID # = 395197
Exillis Reputation: 10
Default

RAM GUY,

Do you know why the throughput spiked (and then stabilized!) torward the end of the HD Tune benchmark? I did not see this behavior in the ATTO benchmark. What is the cause of this behavior?

The average of the first phase is around 389MB/s, so it looks like these drives are capable of ~97MB/s.

Also, what is the burst rate? I can't believe I'm measuring over 1GB/s burst.

Looks like CPU peak is just below 4%. A hardware RAID controller would likely bring that down to 2%.

Check out the consistency...very nice. That is more important to me than a higher peak throughput.
Reply With Quote


  #7  
Old 03-24-2009, 02:07 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 395229
RAM GUY Reputation: 10
Default

Quote:
Do you know why the throughput spiked (and then stabilized!) torward the end of the HD Tune benchmark? I did not see this behavior in the ATTO benchmark. What is the cause of this behavior?
A: More than likely its just a bug or anomaly in the software. Test the drive with a few different application to get a better average.

Quote:
Also, what is the burst rate? I can't believe I'm measuring over 1GB/s burst.
A: Burst rate is harder to calculate with a raid setup because the burst rate of the drives and what the controller can cache will all affect this.

Quote:
Looks like CPU peak is just below 4%. A hardware RAID controller would likely bring that down to 2%
A: I would suspect that would change noticeably with the brand of controller you use but yes I would agree for the most part.


Quote:
Check out the consistency...very nice. That is more important to me than a higher peak throughput
A: Agreed the consistent performance is what you should be looking at!
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.

Last edited by RAM GUY; 04-24-2009 at 07:09 PM.
Reply With Quote


  #8  
Old 04-24-2009, 05:40 PM
Chiller's Avatar
Chiller Chiller is offline
Hybrid SR-2 building
Chiller's PC Specs
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belgium Europe
Posts: 138
POST ID # = 399196
Chiller Reputation: 10
Send a message via MSN to Chiller
Default

this is my screenshot :

Last edited by Wired; 04-27-2009 at 04:44 PM. Reason: link to competitor removed
Reply With Quote


  #9  
Old 04-27-2009, 02:00 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 399368
RAM GUY Reputation: 10
Default

Is this with our SSD?
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #10  
Old 04-27-2009, 04:44 PM
Wired's Avatar
Wired Wired is offline
Administrator
Wired's PC Specs
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 32,184
POST ID # = 399415
Wired Reputation: 32
Default

As per his profile it is not, so it's been removed.
__________________
No, I don't work for Corsair
...you need to flow like a river...
Forum Rules
Admin of this forum / webdesignforums.net / Petri's IT Forum / The Corsair Memory Steam Group
Founder/Creator/Admin of ZE SECRET PROJECT (Coming Soon)
Reply With Quote


  #11  
Old 04-28-2009, 01:17 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 399528
RAM GUY Reputation: 10
Default

I was going to say they seemed a bit slow for a Raid setup.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Tags
ich10r, raid 0

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.