The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2017, 01:59 AM
Peylix Peylix is offline
Registered User
Peylix's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
POST ID # = 896207
Peylix Reputation: 10
Thumbs down VOID RGB USB no longer recognized my Windows (Driver error)

Title is self explanatory.

What happened: I went to update the firmware for my VOID RGC Carbon USB headset through CUE 2.11.115 (newest). It flashed fine and told me to unplug and replug to finish.

The headset now no longer powers on. No lights, no audio, no recognition in Windows and CUE cannot see it either.

I have spent the last 4 hours searching to no avail.

What has not worked:

Driver Signature force off
Uninstall CUE, Drivers, Everything. Restarts between each.
Reinstall everything in order. Restart, plug headset in.

Nothing.

Still get "Driver error". Uninstall is greyed out, rollback is greyed out. And it's under "USB Composite Device" with a yellow explanation mark.

Manually installing the driver from the program file does nothing.

Headset works on a different computer.

What the hell is going on and how can I fix it?

Thanks.
Reply With Quote


  #2  
Old 03-22-2017, 06:27 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 18,607
POST ID # = 896239
Toasted Toasted Reputation: 104
Default

Try this tool if the headset works fine on other computers.
https://support.microsoft.com/en-us/...s-usb-problems
Reply With Quote


  #3  
Old 04-06-2017, 12:16 AM
Mitoni Mitoni is offline
Registered User
Mitoni's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 3
POST ID # = 898249
Mitoni Reputation: 10
Default

Did you ever get this fixed? I am having the same issue right now with my Void USB RGB, I was updating the firmware on the headset and now it detects the USB Composite Device, but it fails to start, error code 10.

I have Windows 7 64 bit, i have confirmed all my drivers are good with updates and SFC for the windows native drivers, and I even did a system restore to last week, when it worked fine, but same thing. The crazy thing is that I can plug it into my wife's PC and it works fine. I have tried updating the firmware when plugged into hers and it updates successfully, on 0.17 now. I have uninstalled and reinstalled CUE completely, even nuking the corsair registry entries and the local and roaming appdata.

I am stumped here, and I do PC support for a living. Short of trying it on a fresh install of windows, I dont know what to do.
Reply With Quote


  #4  
Old 04-06-2017, 06:17 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 18,607
POST ID # = 898269
Toasted Toasted Reputation: 104
Default

Have you tried the tool linked above your post? Did anything change?

Have you tried removing the device entries under Device Manager (Show hidden devices)
Reply With Quote


  #5  
Old 04-06-2017, 06:37 PM
Mitoni Mitoni is offline
Registered User
Mitoni's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 3
POST ID # = 898366
Mitoni Reputation: 10
Default

Yup, nogo. Also can't remove them all from the USB port because then I have nothing to control the PC with, mouse, keyboard, and headset are all USB.
Reply With Quote


  #6  
Old 04-14-2017, 09:34 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 18,607
POST ID # = 899286
Toasted Toasted Reputation: 104
Default

If you have not done so already, Put a support in with Corsair and see what they say.
https://corsair.secure.force.com/
Reply With Quote


  #7  
Old 10-08-2017, 07:40 PM
Kemasuk Kemasuk is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1
POST ID # = 922659
Kemasuk Reputation: 10
Default Also received an error with this, but may have found a fix

I just put together a new PC, and moved my Windows installation forward and this issue came up. For my PC, it doesn't like having the headset plugged into a front panel USB port, plug the headset into a USB port in the rear I/O and it works fine.
Reply With Quote


  #8  
Old 10-10-2017, 12:58 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 922838
Corsair Nick Reputation: 12
Default

Try rolling back to the previous version listed in the following link:

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=138472
Reply With Quote


Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.