The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-20-2017, 12:51 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 912610
Corsair Nick Reputation: 12
Default CUE 2.15.83 Audio Issues with Steam

Some users have reported experiencing audio issues when using the Steam Chat Service after installing CUE v2.15.83. This issue appears to only affect Void Wireless, Void USB, and Void Surround Hybrid. Other voice chat services appear to work fine without any reported issues. We are aware of this issue, and currently working on resolving the it with a later update to CUE. As soon as we confirm the fix and a date, we will update this thread with more information.

Feel free to PM me if you are experiencing this issue, and once a fix has been confirmed, I can provide the revised version for you to test.

In the meantime, some users reported success in rolling back to the previous version listed in the following link:

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=138472

Last edited by Corsair Nick; 08-17-2017 at 09:45 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 07-23-2017, 08:09 AM
smczerk smczerk is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 2
POST ID # = 912966
smczerk Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Nick View Post
Some users have reported experiencing audio issues when using the Steam Chat Service after installing CUE v2.15.83. This issue appears to only affect Void Wireless, Void USB, and Void Surround Hybrid. Other voice chat services appear to work fine without any reported issues. We are aware of this issue, and currently working on resolving the it with a later update to CUE. As soon as we confirm the fix and a date, we will update this thread with more information.

Feel free to PM me if you are experiencing this issue, and once a fix has been confirmed, I can provide the revised version for you to test.

In the meantime, some users reported success in disabling the Sound Enhancements in the Windows Playback Devices. You can perform this with the following:

1. Right click on the speaker on your task bar
2. Select Playback Devices
3. Select the void device, the properties below
4. Select the Enhancements tab
5. Check the Disable All Enhancements box
there is no enhancements tab in corsair void headsets :)
Reply With Quote


  #3  
Old 07-24-2017, 02:31 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 913168
Corsair Nick Reputation: 12
Default

Try rolling back to the previous version of CUE through the link at the bottom of the original post. This should also resolve the issue.
Reply With Quote


  #4  
Old 07-25-2017, 12:02 AM
JuanS JuanS is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 5
POST ID # = 913229
JuanS Reputation: 10
Default

Thanks man, downgrading CUE did the trick for the mic. Rgds.
Reply With Quote


  #5  
Old 07-25-2017, 11:12 PM
squiddlydoo squiddlydoo is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 6
POST ID # = 913389
squiddlydoo Reputation: 10
Default

There's no Enhancements tab for the Void Wireless under Windows 10 by the way, yet when you let windows install it it keeps complaining about having Enhancements enabled...big issue.
Reply With Quote


  #6  
Old 08-03-2017, 10:48 PM
VanillaChai VanillaChai is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 5
POST ID # = 914548
VanillaChai Reputation: 10
Default

Hi all, I tried downgrading CUE many times with 3 of the previous updates, and every time I uninstall 2.15.83 and install the previous version, the headset doesn't work at all. I'd appreciate any help regarding how to properly complete the downgrade to see what I am doing wrong here. Thanks.
Reply With Quote


  #7  
Old 08-07-2017, 01:47 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 915002
Corsair Nick Reputation: 12
Default

Try uninstalling the Audio drivers after rolling back, then restart Windows. This has worked for most users.
Reply With Quote


  #8  
Old 08-08-2017, 01:04 PM
Rikketikketik Rikketikketik is offline
Registered User
Rikketikketik's PC Specs
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 4
POST ID # = 915107
Rikketikketik Reputation: 10
Default

Facing the same issue. my Void USB doesnt play any sound as well. hopefully this isnt my headset. Thanks for the update though.
Reply With Quote


  #9  
Old 08-09-2017, 05:43 PM
Facurghott Facurghott is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 1
POST ID # = 915262
Facurghott Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by VanillaChai View Post
Hi all, I tried downgrading CUE many times with 3 of the previous updates, and every time I uninstall 2.15.83 and install the previous version, the headset doesn't work at all. I'd appreciate any help regarding how to properly complete the downgrade to see what I am doing wrong here. Thanks.
I'm on the same situation, i have my Void Wireless. CUE recognizes them but it wont connect at all. the USB Dongle just keeps flickering forever. Also tried uninstalling CUE and installing older versions but it still doesn't work.
Reply With Quote


  #10  
Old 08-10-2017, 01:43 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 915413
Corsair Nick Reputation: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Rikketikketik View Post
Facing the same issue. my Void USB doesnt play any sound as well. hopefully this isnt my headset. Thanks for the update though.
Make sure you have set the headset to your default playback device by right clicking the speaker on the system tray.

Quote:
Originally Posted by Facurghott View Post
I'm on the same situation, i have my Void Wireless. CUE recognizes them but it wont connect at all. the USB Dongle just keeps flickering forever. Also tried uninstalling CUE and installing older versions but it still doesn't work.
You may need to re-pair the dongle.
1) Turn on the headset.
2) Use a paperclip or something similar, and insert it into the hole below the indicator light on the dongle.
3) Press and hold the button in the dongle with the paperclip until the light begins to flicker faster.
4) The dongle will go solid when the two pair together
Reply With Quote


  #11  
Old 08-21-2017, 10:20 AM
Wisdom24 Wisdom24 is offline
Registered User
Wisdom24's PC Specs
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 5
POST ID # = 917015
Wisdom24 Reputation: 10
Default

I've got same problem with my microphone. When I install previous version of CUE my headset doesn't working :/ I'm using VOID RGB USB DOLBY 7.1
Reply With Quote


  #12  
Old 08-22-2017, 02:08 PM
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 407
POST ID # = 917142
Corsair Nick Reputation: 12
Default

We just released CUE 2.16.87 on the download section of the Corsair website. Try updating to the current version and verify if the issue persists.
Reply With Quote


  #13  
Old 09-02-2017, 09:57 AM
Neuroxide Neuroxide is offline
Registered User
Neuroxide's PC Specs
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 1
POST ID # = 918686
Neuroxide Reputation: 10
Default Steam Sound issue

Hi!

Just wondering if there is still a known problem with steam with the lastest CUE software? as whenever I launch steam my headset (corsair void wireless 7.1) cuts its volume level and then when I close steam it increases volume again.

Is there a problem still or am I missing something?

actually fixed this under sounds and then selecting the option do nothing under communications. But now i have a new problem where all sound cuts out in game and once it cuts out my entire system wont play sound until I come out of the game.

Last edited by Neuroxide; 09-02-2017 at 11:20 AM. Reason: FIX AND NEW ISSUE
Reply With Quote


  #14  
Old 09-30-2017, 01:19 AM
yuppicide yuppicide is offline
Registered User
yuppicide's PC Specs
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 119
POST ID # = 921684
yuppicide Reputation: 10
Default

I've ran several versions lately of CUE.. no issues with Steam for me. Windows 10 Pro 64-Bit, and now running 2.18.81 with no problem.
Reply With Quote


  #15  
Old 10-04-2017, 02:25 PM
FreeZate FreeZate is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
POST ID # = 922185
FreeZate Reputation: 10
Default

I upgraded to 2.18.81 and have heavy problems with stutter -loses connection for 1second. Already reinstalled cue and firmware from void :( Worked like a charm for over 1 year, now it is useless :(
here is my problem thread:
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=171548

Last edited by FreeZate; 10-05-2017 at 11:20 AM.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.