The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2019, 12:11 PM
thomasck thomasck is offline
Registered User
thomasck's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
POST ID # = 989831
thomasck Reputation: 10
Default Vengeance Led 3200 question

Hi folks. Got two questions.

The kit in question is a ddr4 2x8gb vengeance led 3200 CMU16GX4M2C3200C16.

1st - is any blessed guy that can guarantee for me what is the manufacturer and model of this IC below?
2nd - is there anyway to get the temperature readings from this model?



Last edited by thomasck; 01-14-2019 at 12:29 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-15-2019, 01:59 PM
emissary42's Avatar
emissary42 emissary42 is offline
Registered User
emissary42's PC Specs
 
Join Date: Aug 2013
Location: Nehr'esham
Posts: 963
POST ID # = 990012
emissary42 emissary42 Reputation: 122
Default

The chips are relabeled, so I would have to guess... some kind of Hynix 8Gbit IC from KW32 2017 maybe?

Just check them with Thaiphoon Burner. It also states if they have a temp sensor. Download the freeware version, extract the archive, start the program, go to MENU > EEPROM > Read SPD on... and check the output.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-15-2019, 03:04 PM
thomasck thomasck is offline
Registered User
thomasck's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
POST ID # = 990025
thomasck Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by emissary42 View Post
The chips are relabeled, so I would have to guess... some kind of Hynix 8Gbit IC from KW32 2017 maybe?

Just check them with Thaiphoon Burner. It also states if they have a temp sensor. Download the freeware version, extract the archive, start the program, go to MENU > EEPROM > Read SPD on... and check the output.
Taiphoon reports "?FR", could be M or A. But it's a MRF chip.

Up and running at 3200 or 3333 along a Taichi x370.

Tried 3400 but no boot even at 1.55V, sad =/
Reply With Quote


  #4  
Old 01-15-2019, 09:33 PM
emissary42's Avatar
emissary42 emissary42 is offline
Registered User
emissary42's PC Specs
 
Join Date: Aug 2013
Location: Nehr'esham
Posts: 963
POST ID # = 990066
emissary42 emissary42 Reputation: 122
Default

So Corsair Ver5.39 on the label?
Reply With Quote


  #5  
Old 01-16-2019, 01:05 AM
Jim Hopper Jim Hopper is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 7
POST ID # = 990093
Jim Hopper Reputation: 10
Default

emissary42, be careful when mentioning that software. Corsair doesn't like it.
Reply With Quote


  #6  
Old 01-16-2019, 02:27 AM
emissary42's Avatar
emissary42 emissary42 is offline
Registered User
emissary42's PC Specs
 
Join Date: Aug 2013
Location: Nehr'esham
Posts: 963
POST ID # = 990103
emissary42 emissary42 Reputation: 122
Default

I don't see why, but will keep it in mind
Reply With Quote


  #7  
Old 01-16-2019, 06:56 AM
thomasck thomasck is offline
Registered User
thomasck's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
POST ID # = 990120
thomasck Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by emissary42 View Post
So Corsair Ver5.39 on the label?
Positive! I've found somewhere that 5.39 is MFR.

Funny thing I can tight the timings to 14151515 but cannot run 3333 without errors.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.