The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-02-2017, 05:43 AM
Xan the Dragon's Avatar
Xan the Dragon Xan the Dragon is offline
The Registered One
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
POST ID # = 906485
Xan the Dragon Reputation: 10
Angry My Void USB has an extremely annoying audio crackling issue

Hello. After doing some research with the 'ole Oracle named "Google" to find resources to solve my issue (There were quite a few threads, but the threads were at least a year old), I was unable to find a solution that worked for me. From then, I decided to make this forum account and ask the question myself.

To clarify the issue I'm having, my Void USB will begin to play a crackling sound at seemingly random times while audio is being passed through. The sound itself is similar to sounding like a broken cable, but I'm not seeing anything that would say it's a broken cable (no light problems / desyncs, no device disconnects, nothing of that manner). Unfortunately I have no reliable way of reproducing this issue. I've been working at it, but it truly seems random when it decides to occur.

Here's the list of obvious things I've done that didn't quite work out for me.
  • Reinstall device drivers
  • Reinstall CUE
  • Disable DOLBY Virtual Surround via the CUE
  • Change USB ports

The only way I can fix this at the moment is by pulling the device and plugging it back in. It can get very annoying at times, especially when I'm listening to my favorite tunes to be interrupted by this noise.

Is there a common fix to this issue that I managed to miss? Thanks.
Reply With Quote


  #2  
Old 06-02-2017, 10:05 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,350
POST ID # = 906504
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

You will want to put in a support ticket and see what they suggest.
https://corsair.secure.force.com/
Reply With Quote


  #3  
Old 06-22-2017, 04:12 PM
NiteShaft NiteShaft is offline
Registered User
NiteShaft's PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: St.Paul, MN
Posts: 11
POST ID # = 909102
NiteShaft Reputation: 10
Default

Xan, I would like to suggest that you totally uninstall your audio drivers and reboot, then reinstall the latest drivers for it.

I had the same issue, came to discover that the software that handles the soundboard, Sonic stage or something like that actually created the issues, once I removed it I was good to go.
Reply With Quote


  #4  
Old 07-06-2017, 01:25 PM
Noyjitat Noyjitat is offline
Registered User
Noyjitat's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 7
POST ID # = 910529
Noyjitat Reputation: 10
Default

Make sure you aren't using a usb 3.0 slot and if you're using usb extension cables try it without them to see if the usb extension cables your using might be a fault. Some of the usb extension cables don't send constant clean audio data and are better for printers and other devices.
Reply With Quote


  #5  
Old 02-21-2018, 04:54 AM
plammi plammi is offline
Registered User
plammi's PC Specs
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 1
POST ID # = 941602
plammi Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Noyjitat View Post
Make sure you aren't using a usb 3.0 slot and if you're using usb extension cables try it without them to see if the usb extension cables your using might be a fault. Some of the usb extension cables don't send constant clean audio data and are better for printers and other devices.
This helped me, had an Manhattan USB2 4 port hub that caused me problems. Had been using it without issues for some time but right ear started crackling after some driver updates.
Reply With Quote


  #6  
Old 01-07-2019, 08:58 PM
Barricade Barricade is offline
Registered User
Barricade's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 5
POST ID # = 988751
Barricade Reputation: 10
Default

Hi All,

So I recently started getting this issue with my beloved VOID Wireless Gaming Headset and it progressively got worse.
But I have found a permanent fix for it and can now listen to multimedia without constant audio popping or cracking that was driving me insane.

The issue isn't actually with the product but the default driver Windows 10 installs when you insert the dongle into a USB port for the first time and becuase iCUE sees the driver already installed it uses that faulty one instead of the correct Corsair OEM Driver. (Since the Creative Update Windows has been handling drivers differently.)

To stop this from happening and install the Corsair Void Headset without this issue, do the following:

1. Uninstall iCUE from Programs and Features and reboot.

Now windows will automatically pick up the device again and reinstall the driver.
Do the folllowing to remove the device again and stop it from reinstalling (if any other devices give you issues in future just renable this afterwards):

2. Go to "Device Manager" -> "View" -> "Devices By Container".

3. Right click and uninstall all devices under the "Corsair VOID RGB Wireless Gaming Headset" container and make sure to tick the option "Delete Device Drivers".

4. Search under Control Panel "Hardware" then select the underlined "Change Device Driver Installation Settings". -> Change the option "Automatically Download Drivers..." to "No" or "Never" (if any other devices give you issues in future just re-enable this afterwards).

5. If the device is still visable under "Devices" in the WIndows 10 Settings App Remove it there too.

6. Unplug the Dongle from the Computer and Reboot.

7. Install the latest version of iCUE with the Dongle unplugged and Reboot.

8. Insert the Dongle, iCUE will auto-start and say "No Device Detected" then Windows will install the wrong default driver.

9. Go back to "Device Manager" -> "View" -> "Devices By Container" and uninstall all drivers under the "Corsair VOID RGB Wireless Gaming Headset" container again.

10. iCUE Will now auto-detect your device again and reinstall the correct driver.

This fixed my issue and I really hope that this tutorial will help some of you guys with the same issue.
Let me know if it worked for you too.
Happy listening.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.