The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 5 votes, 4.20 average. Display Modes
  #61  
Old 12-04-2015, 11:08 PM
toothpaste toothpaste is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
POST ID # = 823864
toothpaste Reputation: 10
Default

Hi,

I received the headphones yesterday and they worked fine until I tried to update the FW through CUE. So I was having a problem with my headphones not turning on, CUE not recognizing the device, and being unable to update the FW, but once I updated my windows 7 I was able to turn my headphones on. So once I saw everything was working fine I had the great idea to try to install CUE and try updating the firmware on my headset. So when I tried updating this time, the progress bars appeared but stayed at 0%. After a while the update just stopped and said that it could not detect a device. Now I'm back to where I was before. The device IS detected by CUE and shows in my sounds window and devices and printers window, but when I go to update firmware through CUE it does not detect when the device is connected by USB (although it is detected by the dongle) so I can't continue with the update.

I am unable to turn headphones on and they do not light up or produce sound. The bootloader mode fixes do not work, I have uninstalled/reinstalled CUE and drivers multiple times. My windows is up to date. The light on the dongle is slowly flashing white. I have gone through the fixes in this post multiple times and nothing is helping.

I'm not sure what else I can do. Is there a way to manually install the firmware?
Reply With Quote


  #62  
Old 12-19-2015, 10:55 AM
sig sig is offline
Registered User
sig's PC Specs
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
POST ID # = 826432
sig Reputation: 10
Default

I have the same problem
Reply With Quote


  #63  
Old 12-21-2015, 03:19 AM
bobajob bobajob is offline
Registered User
bobajob's PC Specs
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
POST ID # = 826658
bobajob Reputation: 10
Default

Brand new Void wireless, FW update seems to have killed my headset??
CUE does not detect headset when plugged in via USB. Tried all fixes on this forum.
Tried on second computer which has a brand new SSD and fresh windows 10 installed....still nothing.

NOT HAPPY
Will waiting until the battery is flat the only option? Will battery removal and replacement reset headset?
Please advise

Regards

Bob
Reply With Quote


  #64  
Old 12-21-2015, 08:02 AM
baked baked is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
POST ID # = 826681
baked Reputation: 10
Default

New headset yesterday, void yellow 7.1 wireless. worked all day. today wont power on at all. Latest CUE version installed, tried to update firmware but just sits on "connect device".. how do we get it out of bootloader mode? if cue cannot see it, and no power.
Reply With Quote


  #65  
Old 12-22-2015, 12:38 PM
bobajob bobajob is offline
Registered User
bobajob's PC Specs
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
POST ID # = 826862
bobajob Reputation: 10
Default

Well Im not sure if my headset battery run flat but I followed the instructions on page 1.
My headset began to update.
I had 4 separate pop ups from Windows OS with device installing.
VOID headset then failed FW update.
Tried to update headset again. FW update failed again.

RESTARTED MY MACHINE

Started the process again....BINGO!!!

Maybe the machine restart is the key?

Anyways my headset is now charging and it is detected by CUE

Thanks Corsair, stick to making keyboards, ok?

Regards

Bob
Reply With Quote


  #66  
Old 12-23-2015, 12:23 PM
Shinkush Shinkush is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
POST ID # = 827033
Shinkush Reputation: 10
Default

I received mine yesterday
Well didnt take to long to flash thw lights in red and dont work anymore
Every time i tried to conect it in usb says "usb device malfunctioning...not recognized" so I cant update the firmware
Reply With Quote


  #67  
Old 12-26-2015, 06:42 AM
Soduhjah Soduhjah is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
POST ID # = 827520
Soduhjah Reputation: 10
Default

I have the same problem as Fizes, my PC wont recognize that my void is plugged in via usb. I literally bought this headset today and it doesnt work
Reply With Quote


  #68  
Old 12-27-2015, 01:25 AM
flotts flotts is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
POST ID # = 827666
flotts Reputation: 10
Default This didn't work, at all.

I tried your method many many times but it didn't even come close to actually working.
Reply With Quote


  #69  
Old 12-27-2015, 02:37 AM
flotts flotts is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
POST ID # = 827670
flotts Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Shinkush View Post
I received mine yesterday
Well didnt take to long to flash thw lights in red and dont work anymore
Every time i tried to conect it in usb says "usb device malfunctioning...not recognized" so I cant update the firmware
I have the same problem as you, now. Stopped at the 'connect headset' splash because Windows doesn't recognize it.
Reply With Quote


  #70  
Old 12-27-2015, 03:42 AM
flotts flotts is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
POST ID # = 827675
flotts Reputation: 10
Default



aaaaand that't the error I get every time I plug my headset in with ANY cable on ANY computer.

Edit: yeah, after it wasted an entire 6 hours of my life, I decided to bring it back. I will now refrain from investing in Corsair, permanently. Good job losing a customer because you're too much of idiots to hide the bootloader mode better.

Last edited by flotts; 12-27-2015 at 03:57 AM.
Reply With Quote


  #71  
Old 12-27-2015, 04:19 PM
Sean7956 Sean7956 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
POST ID # = 827757
Sean7956 Reputation: 10
Default

Could someone give a clear answer on why my computer is not detecting the USB cable when it is pluged in already? I just got these, hopefully someone can actually help me

Last edited by Sean7956; 12-27-2015 at 04:22 PM.
Reply With Quote


  #72  
Old 12-28-2015, 07:32 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 827872
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

It's probably not detecting it as it cannot find drivers for it. You should be able to check if it is the case in Device Manager.
Reply With Quote


  #73  
Old 12-28-2015, 06:14 PM
MaxMunsta MaxMunsta is offline
Registered User
MaxMunsta's PC Specs
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 11
POST ID # = 827978
MaxMunsta Reputation: 10
Default Same Thing

My headset is doing the same thing
Reply With Quote


  #74  
Old 12-29-2015, 09:26 AM
Mattington Mattington is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 2
POST ID # = 828069
Mattington Reputation: 10
Default Same issues Cant seem to solve

I's having similar issues, my headset seems to be stuck in bootloader but CUE doesnt recognise that its attached (it is showing as Avnera in devices) so i cant force a firmware update to resolve the issue.

Anyone had this issue and solved it?

Pretty disappointed as i got the headset yesterday as a present from my wife for my 30th and now i cant use it (and she feels guilty that she got me something that doesnt work)
Reply With Quote


  #75  
Old 12-30-2015, 06:37 AM
Mattington Mattington is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 2
POST ID # = 828193
Mattington Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Mattington View Post
I's having similar issues, my headset seems to be stuck in bootloader but CUE doesnt recognise that its attached (it is showing as Avnera in devices) so i cant force a firmware update to resolve the issue.

Anyone had this issue and solved it?

Pretty disappointed as i got the headset yesterday as a present from my wife for my 30th and now i cant use it (and she feels guilty that she got me something that doesnt work)
Just managed to get mine working, i let the headset fully drain which got it out of bootloader, then still had the issue with CUE not recognizing the device. Turns out i needed to run CUE as administrator for it to detect the headset. Hope this helps someone else
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.