The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #46  
Old 08-17-2017, 10:45 AM
Karlo_Med Karlo_Med is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 4
POST ID # = 916502
Karlo_Med Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
FW was finally released and should resolve all the issues. Please update through CUE.

As for lighting link on K55, its not possible sadly because lighting link requires per key lighting, something the K55 doesn't support (3 zone lighting).
Thaks but am I only one here with problem in which it takes about 10 min for CUE to recognize keyboard after turning on pc?
Reply With Quote


  #47  
Old 08-17-2017, 11:27 AM
jaczdani jaczdani is offline
Registered User
jaczdani's PC Specs
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
POST ID # = 916507
jaczdani Reputation: 10
Default

Downloaded firmware v.30.06 yesterday, and it looked like everything was working fine.
When booting pc today, the keyboard did not respond, so had to unplug - plug-in usb again.
Reply With Quote


  #48  
Old 08-17-2017, 05:27 PM
Akspud93 Akspud93 is offline
Registered User
Akspud93's PC Specs
 
Join Date: Dec 2013
Location: USA, RI
Posts: 13
POST ID # = 916552
Akspud93 Reputation: 10
Default

Not seeing any FW or CUE updates here:



Issue with disconnecting and reconnecting is still occurring on this version.
Funny how I had no issues on my old rig, just finished a windows install on my new PC and now CUE is nothing but problems.
Reply With Quote


  #49  
Old 08-18-2017, 06:44 AM
Sondanal Sondanal is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 17
POST ID # = 916594
Sondanal Reputation: 10
Default

ok thx for that release corsair
Reply With Quote


  #50  
Old 08-20-2017, 11:30 PM
FunkyHaze FunkyHaze is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 6
POST ID # = 916973
FunkyHaze Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
FW was finally released and should resolve all the issues. Please update through CUE.

As for lighting link on K55, its not possible sadly because lighting link requires per key lighting, something the K55 doesn't support (3 zone lighting).
But what about a simple pulse option to Sync better with the M65 RGB PRO and MM800 RGB surely a simple lighting link option with that mode would be possible ?
Reply With Quote


  #51  
Old 08-21-2017, 07:46 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 916999
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

@Akspud93

This is for the K55 RGB not the K95 Platinum.

If you are having issues with CUE or the keyboard, you can start a new thread or contact Corsair support directly.
https://support.corsair.com/
Reply With Quote


  #52  
Old 08-30-2017, 09:45 PM
Sérgio Farias Sérgio Farias is offline
Registered User
Sérgio Farias's PC Specs
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 8
POST ID # = 918304
Sérgio Farias Reputation: 10
Default

Problem solved with my K55, the newest version of CUE 2.16.87 corrected the keyboard's unreliability with the CUE, which was unplugging and reconnecting. My thanks to CORSAIR for solving the error. Now it's just joy.
Reply With Quote


  #53  
Old 09-08-2017, 03:19 AM
Karlo_Med Karlo_Med is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 4
POST ID # = 919325
Karlo_Med Reputation: 10
Default

So my k55 worked great for a while but now it isnt recognised by CUE at all please help!
Reply With Quote


  #54  
Old 09-13-2017, 08:49 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 919881
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Does the keyboard still work fine?
Tried a different USB port?

You will want to put in a support ticket with Corsair.
https://support.corsair.com/
Reply With Quote


  #55  
Old 10-01-2017, 02:52 PM
eastman51's Avatar
eastman51 eastman51 is offline
Registered User
eastman51's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Location: US
Posts: 12
POST ID # = 921808
eastman51 Reputation: 10
Default

So I went off yonder for a few months, I'm a little late to the party. However, I am having this same issue (more or less) on my K55 running firmware v30.06. My CUE is up to date, along with Windows and all my other drivers. Unlike most people on this thread, I have a Scimitar Pro mouse. Before I disappeared, my K55 had a different issue (which still isn't fixed, rip) where when I pressed a macro key on my mouse (which are all bound to single keys on the keyboard) then that specific key would repeatedly spam faster than humanly possible. That issue is mostly fixed now, but it crops now and again (though not with keys bound to my mouse). The bigger problem is the random disconnects from my PC. Another problem is that the caps lock and num lock lights don't light up most of the time, so I can never tell if I'm in caps lock or num lock until I go to type. This problem has caused me problems logging into accounts, and even my PC in general.

PC Setup:
OEM Asus microATX board
Intel Core i5-4670k
16GB DDR3 RAM
Asus ROG STRIX GTX 1070 8GB

EDIT: I forgot to mention that CUE often says that my keyboard firmware is "incompatible" which makes no sense...

Last edited by eastman51; 10-01-2017 at 02:53 PM. Reason: forgot to add important info
Reply With Quote


  #56  
Old 10-06-2017, 09:30 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 922450
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

It will be best to contact Corsair tech support as they may be able to help resolve your current K55 keyboard issues.

https://support.corsair.com/
Reply With Quote


  #57  
Old 10-09-2017, 05:15 PM
Enigma776's Avatar
Enigma776 Enigma776 is offline
Registered User
Enigma776's PC Specs
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 18
POST ID # = 922768
Enigma776 Reputation: 10
Default

Having issues with my K55 since a firmware issue I updated to 30.06 and since then when the PC wakes up cue forgets it has a keyboard and then says the firmware is incompatible with this version of cue, which again is the latest. Seems to be a lot wrong with this keyboard all of a sudden.
Reply With Quote


  #58  
Old 10-10-2017, 06:33 PM
UnEdo UnEdo is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 15
POST ID # = 922881
UnEdo Reputation: 10
Default

I am having the exact same issue with my k55.

Really corsair, can you give us the option to just have CUE ignore it? The thing worked great until you decided to add it to CUE.
Reply With Quote


  #59  
Old 10-18-2017, 09:22 AM
UnEdo UnEdo is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 15
POST ID # = 923684
UnEdo Reputation: 10
Default

Just to let you guys know, I placed a ticket with corsair support (glad to see they merged logins with the forums) explaining the issue and they sent me the previous K55 firmware 10.18, it's too soon to say that the issue is gone but it's been 8 hours without it.
Reply With Quote


  #60  
Old 12-25-2017, 07:49 PM
lsd412 lsd412 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 3
POST ID # = 932298
lsd412 Reputation: 10
Default

hey i also have the exact same thing hjappening to me and im on a dell xps m1530 with the newsest veriosn of windows ten and ive tried a few things and when the utitlty engine is installed it still disconnects constantly which is quite annopying other then the corsair utility engine i am in love with their products any help would be apprectiated i understnasd that it is the holiday merry xmas yall
Reply With Quote


Reply

Tags
k55 cue dis/connecting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.