The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #136  
Old 01-16-2019, 12:26 PM
nezff nezff is offline
Registered User
nezff's PC Specs
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 85
POST ID # = 990161
nezff Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ahasvold View Post
James at Corsair responded that they are aware of the bug. They are working on it. Hopefully a fix will come soon
great to hear. So what was the latest iCue update for? I figured that would have fixed the issue.
Reply With Quote


  #137  
Old 01-16-2019, 02:08 PM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 190
POST ID # = 990164
momorious Reputation: 10
Default

I have to report some very bad news...
I was in contact with Corsair James from the Support Team. I experienced a very nice customer service and after several mails I was asked if I can send in my pump because they think this could be a hardware issue. The new replacement pump was said to be tested in the Corsair HQ in the USA before they sent it to me. They tested the new pump several hours, including stress testing in games etc. All with Arc enabled which gives me the most USB disconnects. They said they had one USB disconnect but then never again so they shipped it to me on Monday and I got it already today (outstanding, didnt knew that its possible to send a package from USA to Germany within 2 days).

I installed the new pump today and guess what?! 45 minutes later I got the first USB disconnect.

So its NOT a hardware issue but for sure a software issue and it looks like Corsair actually dont know whats causing this issue. So people, just you are aware, dont expect a fix for this anytime soon. My best guess is that most probably Game of Thrones will end before this fix is with us... :(
Reply With Quote


  #138  
Old 01-16-2019, 02:18 PM
nezff nezff is offline
Registered User
nezff's PC Specs
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 85
POST ID # = 990166
nezff Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by momorious View Post
I have to report some very bad news...
I was in contact with Corsair James from the Support Team. I experienced a very nice customer service and after several mails I was asked if I can send in my pump because they think this could be a hardware issue. The new replacement pump was said to be tested in the Corsair HQ in the USA before they sent it to me. They tested the new pump several hours, including stress testing in games etc. All with Arc enabled which gives me the most USB disconnects. They said they had one USB disconnect but then never again so they shipped it to me on Monday and I got it already today (outstanding, didnt knew that its possible to send a package from USA to Germany within 2 days).

I installed the new pump today and guess what?! 45 minutes later I got the first USB disconnect.

So its NOT a hardware issue but for sure a software issue and it looks like Corsair actually dont know whats causing this issue. So people, just you are aware, dont expect a fix for this anytime soon. My best guess is that most probably Game of Thrones will end before this fix is with us... :(
what unit are you running? H100i or 115i?
The h100i platinum I have hasnt given me any disconnets, or flickers etc... so not sure if this is widespread or limited to certain units
Reply With Quote


  #139  
Old 01-16-2019, 02:19 PM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 190
POST ID # = 990167
momorious Reputation: 10
Default

H115i Platinum. The 3rd (!!!) one. All had this USB disconnects...
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #140  
Old 01-16-2019, 06:48 PM
ahasvold ahasvold is offline
Registered User
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
POST ID # = 990203
ahasvold Reputation: 10
Default

I also have the H100i and are having these problems😣
Reply With Quote


  #141  
Old 01-17-2019, 05:11 AM
morganthomas757 morganthomas757 is offline
Registered User
morganthomas757's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
POST ID # = 990243
morganthomas757 Reputation: 10
Default

I've got the H100i RGB Platinum, and have this problem repeatedly. I've got my AIO connected with the RGB Hub, Commander pro, and all wires are connected properly. Intermittently the fans stutter in their lighting effect and the RGB system restarts, with a repeated USB disconnect sound. This happens intermittently, sometimes happening in rapid succession, other times it can be 30 minutes between. Hopefully Corsair can eventually issue a fix via iCue
Reply With Quote


  #142  
Old 01-17-2019, 07:43 AM
jeffk42 jeffk42 is offline
Registered User
jeffk42's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 12
POST ID # = 990253
jeffk42 Reputation: 10
Default

Momorious, out of curiosity have you updated to the latest iCUE software, 3.11 from a couple of days ago? I was having the same issues as you, and updating the software resolved 90% of the problem for me. I still get disconnects, but instead of constantly, I've gotten one on reboot (resolved by quitting and restarting iCUE), and then one more disconnect while the machine was running. Resolved by changing to a different profile and then changing back to the original one. This disconnect has happened only once in the 48 hours since the software upgrade.

I still have a ticket on these remaining issues, but once every day or two is WAY better than before.
Reply With Quote


  #143  
Old 01-17-2019, 07:48 AM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 190
POST ID # = 990254
momorious Reputation: 10
Default

Of course, I always update to the latest version of iCUE asap. So yes, I am running 3.11..
Reply With Quote


  #144  
Old 01-18-2019, 09:23 AM
makatech makatech is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 46
POST ID # = 990369
makatech Reputation: 10
Default

Why are you guys still using the iCUE software if it's still buggy, I'm confused? My h115 platinum works perfectly fine without it running everything connected to mobo.

Last edited by makatech; 01-18-2019 at 09:26 AM.
Reply With Quote


  #145  
Old 01-18-2019, 10:26 AM
ahasvold ahasvold is offline
Registered User
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
POST ID # = 990375
ahasvold Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by makatech View Post
Why are you guys still using the iCUE software if it's still buggy, I'm confused? My h115 platinum works perfectly fine without it running everything connected to mobo.
Because for me i put my money on corsair and i have a commander pro who controls all the other fans in my case. Also it is nice to have the software to regulate the pump and fan speeds.
Reply With Quote


  #146  
Old 01-18-2019, 10:47 AM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 190
POST ID # = 990376
momorious Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by makatech View Post
Why are you guys still using the iCUE software if it's still buggy, I'm confused? My h115 platinum works perfectly fine without it running everything connected to mobo.
Because you cant control the lighting of the pump in any other software? Honestly, really stupid question.
And also because my whole System is Corsair so I need to run iCUE anyway to control mouse, keyboard, ram, LL fans, Commander Pro etc.
Reply With Quote


  #147  
Old 01-19-2019, 01:48 AM
Waukeen Waukeen is offline
Registered User
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 27
POST ID # = 990454
Waukeen Reputation: 10
Default

So here I am back after my old PSU blew up and its nice to see not much has changed, was wondering if the new version fixed anything. Seems it didn't. And while I will still use Corsair for stuff since while software is annoying when required, this HX1200i is the shtt and I love the info even on the old version of iCue but I had a thought catching up on this thread....

How F#%*ed would it be if the issue causing the problem caused the PSU to die each time....That would probably be mailed back in pieces :P

But since the iCue dev team doesn't seem to know their own software let me outline what all I believe is happening:

Since I have not seen the problem occur with the version I am running and have been setting up weird freaky lighting profile I set up to hammer the software. Ver: 3.1.133 you can find this on Softpedia if you google for it. As for any other version I draw the line on checking them all. Solved my issue minus some minor functionality level things (Like tying a section of the keyboard to display the GPU temp since I don't watch temps when I am gaming. Now that said I do like that feature since I have had a fan fly apart silently before while using it...that GPU got hot. And I also have a couple thoughts on where in the issue might lie. I will get to that shortly)

As for any other stuff that might have been added I can't identify anything. And while I don't expect it to help can anyone add any missing features between versions so those who might have this issue can see what they are in for and can decide for themselves if this will work for them.

As for what could be causing it, I have a feeling it is somehow tied to how the CorsairService is polling the system, and while I admit I only noticed this missing, but how it is polling the sensors on the video card [series/specific model(s)/make]. The other reason I am leaning towards sensor polling being the issue is due to the fact that unless you're specifically interested in that feature most people will likely not know it even exists. And while I doubt the dev team will be able to make sense out of their own mess maybe we should post system specs for their perusal (He||, they can slap my whole system together if they grab a card from EVGA a cpu and a 970 Pro....Anyway heres my system and willing to confuse the devs more if they would like me to send log files since they will be made with a working software version. Because I'll be damned if I'm going to install something else until this is resolved....Now time for system


AMD Ryzen 7 2700
Samsung SSD drives (Specifically 970 Pro, 860Pro and Evo and 840Evo)
EVGA 1080Ti FTW3 (specifically 11G-P4-6696-KR)
Gigabyte X470 AORUS Gaming 5
Corsair 32Gb RAM (specifically CMK16GX4M2B3000C15)
Corsair HX1200i PSU
Corsair Obsidian 500D SE
Corsair MM800
Corsair K95 Platinum
Corsair Void Pro Wireless
Corsair ST100
Corsair M65 Pro
Corsair Commander Pro
Corsair Multiple Fans

The other reason I want to do this is so Corsair can see just how invested with Corsair that some of us are.

FTS

Last edited by Waukeen; 01-19-2019 at 04:18 PM.
Reply With Quote


  #148  
Old 01-19-2019, 05:03 AM
OoTLink OoTLink is offline
Registered User
OoTLink's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3
POST ID # = 990464
OoTLink Reputation: 10
Default

To give you another datapoint, I use a zotac card, not an evga card.
Reply With Quote


  #149  
Old 01-19-2019, 03:55 PM
Waukeen Waukeen is offline
Registered User
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 27
POST ID # = 990532
Waukeen Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by OoTLink View Post
To give you another datapoint, I use a zotac card, not an evga card.
As far as I recall Zotac is nVidia. Which doesn't discount my theory. What model exactly? And does anyone out there run an AMD gpu who is experiencing this?
Reply With Quote


  #150  
Old 01-19-2019, 03:56 PM
Waukeen Waukeen is offline
Registered User
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 27
POST ID # = 990533
Waukeen Reputation: 10
Default

And damn, forgot about the ability to list your system specs in the profile...its been a long time since I updated that :P
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.