The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-26-2018, 09:36 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,423
POST ID # = 982262
Corsair James Reputation: 75
Default Hardware Lighting (Commander Pro/Lighting Node Pro) in v3.10

Hi everyone.

I just wanted to provide an update since this was a common request. In the next version of iCUE (v3.10), we are introducing hardware playback (per channel) on Commander Pro and Lighting Node Pro. This means we will finally allow all of our users in iCUE to change the default lighting pattern when iCUE *is not* running. Due to hardware limitations, the effects will be much more limiting than software mode, but we were able to apply this to LL Series RGB fans, something that wasn't possible before in LINK.

I know this feature has been long in demand but one of the reasons why it took so long is because iCUE lighting is very different from LINK lighting so we had to redo a lot of this in the backend. We have many more enhancements in our development pipeline but as this was a popular feature in LINK, I wanted to share this first to address all of the requests and concerns.

I've attached a screenshot here for your preview:

Attached Images
File Type: png Hardware Lighting.PNG (152.2 KB, 1125 views)
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2018, 12:16 AM
drcmclow drcmclow is offline
Registered User
drcmclow's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany NBG
Posts: 103
POST ID # = 982272
drcmclow Reputation: 8
Default

very nice work! this is perfect for me D

any news on ambilight for node pro or commander pro?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2018, 02:41 AM
rene mauricio's Avatar
rene mauricio rene mauricio is offline
Registered User
rene mauricio's PC Specs
 
Join Date: Aug 2009
Location: Antioch, CA
Posts: 119
POST ID # = 982281
rene mauricio Reputation: 34
Default

Put me down for thinking ambient lighting was a more common request. That or allowing us to change the order (and direction) in which attached devices light up.

:-(

Still. Progress is progress and I am glad the year is closing out on a positive note.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2018, 08:33 AM
Piplos Piplos is offline
Registered User
Piplos's PC Specs
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 81
POST ID # = 982319
Piplos Reputation: 10
Default

AWW THAT'S BEAUTIFUL!! I really had given up hope about this, I'm very happy this has been addressed and fixed!

Thank you, thank you, THANK YOU!!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2018, 11:03 AM
PJH's Avatar
PJH PJH is offline
Registered User
PJH's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 156
POST ID # = 982339
PJH Reputation: 14
Default

Hey, hey!

Let us make this thank-you thread have more pages than the complaining one.

Great work all around!
Reply With Quote
  #6  
Old 11-27-2018, 11:23 AM
solarity solarity is offline
iCue βeta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 664
POST ID # = 982345
solarity Reputation: 33
Default

Yeah it is nice that Corsair listens. They can't just snap their fingers and magically get things done, they work to a goal and deliver. Thank you James and great work! Look forward to new features of iCUE!
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2018, 11:31 AM
Jackpen7 Jackpen7 is offline
aka Fanman03
Jackpen7's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Location: Missouri, USA
Posts: 10
POST ID # = 982347
Jackpen7 Reputation: 10
Default

Thanks so much! This is a feature I've always wanted!
Reply With Quote
  #8  
Old 11-27-2018, 04:55 PM
dmodny dmodny is offline
Registered User
dmodny's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 7
POST ID # = 982420
dmodny Reputation: 10
Default

I have been waiting for it my whole life. Corsair made my dreams come true Thank you so much for your hard work! Great job !!!
Reply With Quote
  #9  
Old 11-27-2018, 07:30 PM
Darkness1015 Darkness1015 is offline
Registered User
Darkness1015's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 48
POST ID # = 982443
Darkness1015 Reputation: 17
Default

Three questions:

1. Can the "hardware lighting" be different than your "lighting channel" selection ? For example, I use "Pong" lighting channel mode, can I choose static for the "hardware lighting" ?
2. WHEN IS 3.10 !!!!! :)
3. I know this is a long shot, but any chance this applies to the MM800 mousepad ? If not its still a great step in the right direction. Is the MM800 possible ?

P.S - 3.10 would be a great XMAS gift :)

Last edited by Darkness1015; 11-27-2018 at 07:50 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-27-2018, 08:00 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,134
POST ID # = 982453
DevBiker Reputation: 83
Default

Quote:
Originally Posted by Darkness1015 View Post
Three questions:

1. Can the "hardware lighting" be different than your "lighting channel" selection ? For example, I use "Pong" lighting channel mode, can I choose static for the "hardware lighting" ?
Yes.
Quote:
Originally Posted by Darkness1015 View Post
2. WHEN IS 3.10 !!!!! :)
Dunno, that's up to Corsair James.

Quote:
Originally Posted by Darkness1015 View Post
3. I know this is a long shot, but any chance this applies to the MM800 mousepad ? If not its still a great step in the right direction. Is the MM800 possible ?
Nope, unfortunately not. The MM800 doesn't have any onboard memory or much smarts.

Quote:
Originally Posted by Darkness1015 View Post
P.S - 3.10 would be a great XMAS gift :)
I think you'll see it before then but that's up to Corsair James.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #11  
Old 11-27-2018, 09:58 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,423
POST ID # = 982475
Corsair James Reputation: 75
Default

I plan to deploy v3.10 on 12/3 if it passes our validation team's testing.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #12  
Old 11-28-2018, 03:44 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,478
POST ID # = 982498
Zotty Reputation: 52
Default

exciting times for the Masses!!..

Thank You James and Team!
Reply With Quote
  #13  
Old 11-28-2018, 12:47 PM
Alcasczar Alcasczar is offline
RGB Lunatic
Alcasczar's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Location: Fairport NY
Posts: 75
POST ID # = 982566
Alcasczar Reputation: 10
Default

What about the K95 Pro Platinum Keyboard? I'd like to see it boot up with solid colors instead of each key blinking in a weird fashion :D
Reply With Quote
  #14  
Old 11-28-2018, 01:28 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,478
POST ID # = 982571
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by Alcasczar View Post
What about the K95 Pro Platinum Keyboard? I'd like to see it boot up with solid colors instead of each key blinking in a weird fashion :D

could always do that anyways dude.. just save a profile you want into its onboard storage in iCUE
Reply With Quote
  #15  
Old 11-28-2018, 01:40 PM
natefrog natefrog is offline
Registered User
natefrog's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 40
POST ID # = 982574
natefrog Reputation: 9
Default

YES! YES! YES! YES!

I cannot wait for this, I am so tired of the rainbow disco when my monitor goes into standby mode.

I'm assuming I can set hardware lighting to static color black (off) this way all LEDs are off when my monitor goes into standby?

Also I've been eyeing several new Corsair goodies I'd like to purchase, but have been holding off until my LNP would work how I want, so it looks like very soon I'll be saying TAKE MY MONEY!!! ;)

Edit: grammar

Last edited by natefrog; 11-28-2018 at 01:57 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.