The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 04-29-2017, 06:24 PM
whuber97 whuber97 is offline
Registered User
whuber97's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 29
POST ID # = 901268
whuber97 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by red-ray View Post
I half wish I had an SP fan so I could check this out myself.

I suspect Corsair will take several attempts to fix this
Too bad I'd have brought you one or six this past week - I was in London/Oxford for work!
Reply With Quote


  #17  
Old 05-11-2017, 03:13 PM
Demontail Demontail is offline
Registered User
 
Join Date: May 2017
Posts: 12
POST ID # = 902837
Demontail Reputation: 10
Default Same Problem here

Hi Guys!
Got my 570x and 6 SP 120 Fans in it. My LNP came today and i installed it as intended. Same problem like you all have. Also tried older Firmware and different cables.
Nothing happend.
Hope for a firmware update.

Greetings from Germany!
Reply With Quote


  #18  
Old 05-15-2017, 03:58 PM
grandmst20 grandmst20 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2017
Posts: 5
POST ID # = 903282
grandmst20 Reputation: 18
Default

Posted in this thread concerning the same issue:

http://forum.corsair.com/v3/showthre...=167374&page=2
Reply With Quote


  #19  
Old 10-27-2017, 03:48 PM
Paul S's Avatar
Paul S Paul S is offline
Registered User
Paul S's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Location: Great Britian
Posts: 291
POST ID # = 924701
Paul S Reputation: 10
Default

Same problem here as well, 3 pack of SP120'S arrived today and one of the fans randomly flickers, ive noticed as well changing the fan to another port and they dont light up at all, so this could very well be a firmware issue, after 2 k70rgb keyboards failing on me within 12 months i said i wasnt gonna buy corsair again, well i did and now this happens. marvellous. seems corsair should do extensive rock solid testing before putting these things on the market otherwise theyre gonna have hell of a lot of rma returns. only reason i bought corsair over thermaltake riing fans is the fact that corsairs rma system is pretty good, never had issues, theyve always replaced faulty parts for me. Another part of me is levering towards the controller chips inside these boxes being faulty, i hope thats not the case but it could very well be.

Soon as i plugged the fan in for the first time and fired the software up the fan was flickering like a log fire,now theyve been running for 2 hours its calmed down a bit but its still there every 3 minutes or so.

Corsair im begging you, before putting RGB products on the market in future make sure theyre fully working first. these issues are giving us end users a proper headache.

Last edited by Paul S; 10-27-2017 at 03:51 PM.
Reply With Quote


  #20  
Old 10-27-2017, 04:55 PM
Paul S's Avatar
Paul S Paul S is offline
Registered User
Paul S's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Location: Great Britian
Posts: 291
POST ID # = 924709
Paul S Reputation: 10
Default

Right this flickering problem has nothing to do with the fans themselves whatsoever just done some testing, the problem is the Lighting node pro box itself, once the fans are plugged into the handheld 3 button controller, this problem doesnt happen.

Last edited by Paul S; 11-02-2017 at 03:08 AM.
Reply With Quote


  #21  
Old 10-30-2017, 12:34 PM
Corsair Dustin Corsair Dustin is offline
Corsair Employee
Corsair Dustin's PC Specs
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,096
POST ID # = 924916
Corsair Dustin Reputation: 41
Default

Have you updated to the most recent versions of Link and the LNP firmware? I do know we had some issues with SP RGB fans flickering but I believe those were addressed in a firmware update. If they haven't been, I need to know.
__________________
Corsair DIY & Gaming Systems Architect
Product Manager for Corsair Link Software


Please do not send private messages requesting tech support or trouble shooting. You can create a thread and let the solution to your issue be visible to everyone, or alternatively, work directly with tech support by contacting them here.
Reply With Quote


  #22  
Old 11-02-2017, 03:06 AM
Paul S's Avatar
Paul S Paul S is offline
Registered User
Paul S's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Location: Great Britian
Posts: 291
POST ID # = 925177
Paul S Reputation: 10
Default

Thank you for your concern,

Everything is updated to the latest on win7x64 m8, yea problem is still there they randomly flicker for no reason but they ONLY do this when connected to the node box they are perfect once connected to the 3 button controller alone.
Reply With Quote


  #23  
Old 11-02-2017, 12:26 PM
Corsair Dustin Corsair Dustin is offline
Corsair Employee
Corsair Dustin's PC Specs
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,096
POST ID # = 925210
Corsair Dustin Reputation: 41
Default

Quote:
Originally Posted by Paul S View Post
Thank you for your concern,

Everything is updated to the latest on win7x64 m8, yea problem is still there they randomly flicker for no reason but they ONLY do this when connected to the node box they are perfect once connected to the 3 button controller alone.
My best suggestion for the moment is to contact tech support and see about having your Lighting Node Pro replaced. As I said, we'd had issues with SP RGB fans flickering on LNP before, but that issue should be resolved.
__________________
Corsair DIY & Gaming Systems Architect
Product Manager for Corsair Link Software


Please do not send private messages requesting tech support or trouble shooting. You can create a thread and let the solution to your issue be visible to everyone, or alternatively, work directly with tech support by contacting them here.
Reply With Quote


  #24  
Old 11-15-2017, 11:12 AM
Paul S's Avatar
Paul S Paul S is offline
Registered User
Paul S's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Location: Great Britian
Posts: 291
POST ID # = 926388
Paul S Reputation: 10
Default

Thanks i've contacted them about the issue, once again thanks very much.
Reply With Quote


  #25  
Old 01-13-2018, 05:25 PM
CHAINS4W CHAINS4W is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
POST ID # = 935276
CHAINS4W Reputation: 10
Default

Just joined these forums to report that this issue is still happening. Built a new PC last week, brand new lighting node pro installed and 3 of my 4 SP120 RGB fans are constantly flickering. Tinkerking around with Link did not help. Lighting strips and everything else works just fine. A whole year of threads on this issue and still no fix?!

P.s. Maybe if the RGB series cases (I have a 460x) came with HD120 FANS INSTEAD OF SP120, many of us wouldn't need to settle for fans with this issue.
Reply With Quote


  #26  
Old 01-13-2018, 05:57 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,119
POST ID # = 935283
DevBiker Reputation: 83
Default

Well, as Dustin noted, it should be resolved. Have you updated the firmware of the Lighting Node Pro?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #27  
Old 01-13-2018, 06:31 PM
CHAINS4W CHAINS4W is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
POST ID # = 935294
CHAINS4W Reputation: 10
Default

As I just downloaded the software, the updated firmware should be included no?

Current Firmware Version: 0.5.104
Reply With Quote


  #28  
Old 01-13-2018, 06:34 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,119
POST ID # = 935295
DevBiker Reputation: 83
Default

Quote:
Originally Posted by CHAINS4W View Post
As I just downloaded the software, the updated firmware should be included no?

Current Firmware Version: 0.5.104
Well, it will offer to update the firmware but won't do it without your approval. That said, you have the most recent version.

Can you post your Link configuration screen?

It's possible that you also have a misbehaving Lighting Node Pro. That would be a ticket to support.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #29  
Old 01-13-2018, 07:12 PM
CHAINS4W CHAINS4W is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
POST ID # = 935299
CHAINS4W Reputation: 10
Default

I haven't fully customized everything yet, but here it is.

Reply With Quote


  #30  
Old 01-13-2018, 07:47 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 6,119
POST ID # = 935307
DevBiker Reputation: 83
Default

The fans look like they are correctly configured.
Why are your cooler's fans at 0 RPM?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


Reply

Tags
flicker, flickering, link node pro, lnp, sp120 rgb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.